Kamakura Kickboksgala op zaterdag 13 december in Tripodia

Jeugdgala

Zaterdag 13 december is het weer tijd voor het Kamakura Kickboksgala. Sportscholen uit heel Nederland en ook uit de regio reizen af naar Zalencentrum Tripodia in Katwijk waar Kickboksvereniging Kamakura Katwijk traditiegetrouw het kickboksgala organiseert. En een primeur voor Katwijk is het jeugdkickboksgala dat ’s middag gehouden wordt. Voor het jeugdgala gaat de zaal open om 13:00 uur en de wedstrijden worden gehouden tussen 14:00 tot 17:00 uur.

Het seniorengala vindt ’s avonds plaats vanaf 19:00 uur waarbij de deuren open gaan om 18:00 uur. De entree voor het jeugdgala bedraagt 10 euro en voor het kickboksgala 20 euro. Een combiticket kost 20 euro.

 Het Kamakura Kickboksgala behoort al sinds de jaren ‘90 tot een van de leukste amateurgala’s in Nederland waar sportiviteit en een goede sfeer de bovenhand voeren. Gerenommeerde sportscholen uit heel Nederland komen graag naar het evenement waar zij hun beste sporters willen laten strijden. Sportscholen en bonden complimenteren de sfeer en organisatie en benadrukken de voorbeeldfunctie die dit Katwijkse gala in Nederland geniet.

De kickbokspartijen worden namelijk in goed overleg met bonden en scholen gepland. Kamakura Katwijk kreeg overigens als een van de eerste verenigingen in Nederland een eigen officiële liscentie om de gala’s te organiseren. Kamakura hecht dan ook veel waarde aan een goede samenwerking met de verschillende instanties.

 Jeugdgala

Nieuw dit jaar is het Kamakura Jeugdgala voor kickboksers tussen de 12 en 15 jaar. Kamakura Katwijk heeft zelf vijf jeugdkickboksers die hier hun opwachting zullen maken. Het jeugdkickboksen is gebonden aan strengere regels. Zo wordt er gevochten met hoofd- en beenbeschermers en mag er niet naar het hoofd getrapt worden. De partijen duren drie rondes van 1 minuut. Voor het avondgala heeft Kamakura vier kickboksers klaar staan. In totaal zullen circa 20 wedstrijden worden gehouden. Op het programma staan diverse nieuwelingpartijen, maar ook C- en B-partijen.

Het Kamakura Kickboksgala staat bekend om haar sportiviteit waar het aanmoedigen en waarderen van vechters van andere sportscholen is toegestaan, want ze hebben er tenslotte allemaal hard voor getraind. De wedstrijden op het Kamakura Kickboksgala worden gehouden onder toezicht van het WFCA en het FOG. Omdat het hier om een sportief evenement gaat, zal er in de grote zaal van Tripodia geen alcohol geschonken worden.

Spektakel

Het kickboksen heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke groei meegemaakt in Nederland. Nederlandse vechters doen het dan ook behoorlijk goed in binnen- en buitenland. Kickboksen is van oorsprong een Thaise vechtkunst die is omgevormd tot een allround fysieke en ook mentale sportvorm. Conditie, souplesse en discipline zijn onderdelen waar behoorlijk aan gewerkt wordt.

Zoals gezegd kunt u zaterdag 13 december weer genieten van een sportief avondje of middagje uit wanneer u langskomt in zalencentrum Tripodia. De vrijwilligers van Kamakura Katwijk zijn al druk in de weer om er een mooi spektakel van te maken. Dus kom zaterdag gerust een keer langs op het Kamakura Kickboksgala. Voor meer informatie over het gala of de trainingen kunt u kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk