12 december Kamakura Jeugdgala

Kamakura Jeugdgala Sidney Haasnoot

Voor de laatste keer in TriPodia

Op zaterdagmiddag 12 december verzorgt Kickboksvereniging Kamakura Katwijk een kickboksgala voor de jeugd tussen 8 en 15 jaar. Het is de 35ste keer dat Kamakura een kickboksgala organiseert en helaas voor de laatste keer in Tripodia. Vanaf volgend jaar wordt het Kamakura Kickboksgala gehouden in het Dorpshuis in Valkenburg. De zaal gaat open om 13:00 uur en de wedstrijden worden gehouden tussen 14:00 tot 18:00 uur. De toegang bedraagt tot 15 jaar 10 euro en vanaf 16 jaar 15 euro.

Kickboksvereniging Kamakura Katwijk verzorgt al sinds 1997 kickboksgala’s waar sportiviteit en een goede sfeer de bovenhand voeren. Sinds een aantal jaar geven ze ook trainingen aan de jeugd en wordt voor hen het jeugdgala georganiseerd voorafgaand aan het grote gala. Het gala voor volwassenen kan deze keer helaas niet doorgaan en daarom staat het Kamakura Kickboksgala volledig in het teken van de jeugd.

Kickboksers tussen de 8 en de 15 jaar betreden de ring met gelijkwaardige tegenstanders.

Het jeugdkickboksen is gebonden aan strenge regels. Zo wordt er gevochten met hoofd- en beenbeschermers en mag er niet naar het hoofd getrapt en gestoten worden. De partijen duren drie rondes van 1 minuut.

Het kickboksen heeft in de afgelopen jaren een behoorlijke groei meegemaakt in Nederland. Kickboksen is van oorsprong een Thaise vechtkunst die is omgevormd tot een allround fysieke en ook mentale sportvorm. Conditie, souplesse en discipline zijn onderdelen waar behoorlijk aan gewerkt wordt.

In totaal staan er zaterdag 12 december circa 35 partijen op het programma waarvan er een aantal gevochten zullen worden door leden van Kamakura Katwijk. Dus wilt u genieten van een sportief middagje uit en wilt u de Katwijkse jeugd aanmoedigen, kom dan naar zalencentrum TriPodia.

Het Kamakura Jeugdgala wordt georganiseerd door de vrijwilligers van Kickboksvereniging Kamakura. De entree voor het jeugdgala bedraagt 10 euro tot 15 jaar en 15 euro vanaf 16 jaar.

Voor meer informatie over het jeugdgala of de trainingen kunt u kijken op www.kamakurakatwijk.nl.

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk