Topmuzikanten bij de Poplab Masters

Jerome_Hol

Cyril Directie, Manuel Hugas en Jerôme Hol in The Box

Muziekschool Katwijk bestaat 40 jaar. En wie jarig is, die trakteert! Dat doet de muziekschool onder andere met drie masterclasses door Nederlandse topmusici. Het Poplab trapt op zaterdag 6 mei af met een masterclass door drie muzikanten die hun sporen in de Nederlandse popmuziek ruim hebben verdiend: Cyril Directie (drums), Manuel Hugas (bas) en Jerôme Hol (gitaar). Plaats van handeling is The Box Studio’s in Valkenburg. In juni volgen twee masterclasses voor liefhebbers van klassieke muziek met Tania Kross en Lucia Swarts!

De traktatie
Ter gelegenheid van ons jubileum willen we onze leerlingen en andere muziekliefhebbers graag trakteren op iets bijzonders: een inspirerende, leerzame muzikale ervaring. Hoe kan dat nou beter dan door muzikanten uit de top van de Nederlandse muziek uit te nodigen om bij ons les te komen geven? Tijdens de masterclass ga je samen met andere muzikanten aan de slag om het beste uit jezelf en elkaar te halen. De masters geven je daarbij bruikbare feedback. Het is tegelijk een unieke mogelijkheid om deze topmusici te ontmoeten en inspirerende verhalen te horen over hoe hun muzikale pad is verlopen.

De Poplab Masters
We zijn er trots op dat we voor de Poplab Masters deze muzikanten kunnen presenteren:

  • Cyril Directie: één van de bekendste drummers van Nederland. Heeft met zo’n beetje met de hele top van de Nederlandse popscene gespeeld: Waylon, Anouk, Trijntje Oosterhuis, Kane en nog veel meer bands en artiesten. Je hebt hem vast wel eens op TV gezien bij DWDD of Padoem Patsss.
  • Manuel Hugas: leerde zichzelf ooit basgitaar spelen, maar geeft ondertussen al jaren les op de popafdeling van het conservatorium van Amsterdam. Speelde onder andere met Jan Akkerman, Candy Dulfer en in hippe bands als New Cool Collective.
  • Jerôme Hol: een gitaarvirtuoos die net zo gemakkelijk rock, jazz als heavy metal speelt. Speelt onder andere met Hans Dulfer, Michiel Borstlap en zijn eigen trio. Hij vond zijn inspiratie bij de Rolling Stones en Jimi Hendrix, maar heeft zich inmiddels zelf ontwikkeld tot een inspiratiebron voor vele andere  muzikanten.

De Masterclass
Iedereen is welkom: gitaristen, bassisten, drummers, toetsenisten, zangers, zangeressen, blazers, etc. Op zaterdag 6 mei om 15.30 uur is de kick-off met alle muzikanten bij elkaar. We stellen dan de bands samen die tijdens de masterclasses aan de slag gaan. Leeftijd en niveau bij elkaar, zodat iedereen aan zijn trekken komt. Bestaande bands laten we uiteraard intact. Vervolgens gaan de bands samen met de masters en de docenten van het Poplab Katwijk aan de slag met het instuderen van hun favoriete muziek. Of misschien maak je ter plekke wel een nieuw nummer op basis van een tekst, een riff, of een te gekke groove. Om 19.00 uur is er een break waarin we met z’n allen wat eten. En vanaf 20.00 uur laat elke band de resultaten van de masterclass live op het podium horen, met publiek erbij. Natuurlijk treden de masters zelf ook nog op!

Aanmelden en publiek
Wil je ook meedoen met de Poplab Masters? Meld je dan snel aan bij de muziekschool via   muziekschool@katwijk.nl of tel. (071) 406 5781.

Wacht niet te lang, want vol = vol. Deelname kost € 15 (inclusief eten), vooraf contant te voldoen bij de administratie van de muziekschool.

De masterclass is alleen voor muzikanten, maar bij de optredens ’s avonds is iedereen van harte welkom om te komen luisteren naar de bands en de masters!

Zaal open om 19.45 uur, entree € 5. Tot zaterdag 6 mei bij de Poplab Masters in The Box Studio’s, Valkenburgseweg 50b, Katwijk.

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk