UPDATE: Schokkende beelden van dronken ambtenaar op gemeentehuis

IMG_7152

UPDATE: Rectificatie ‘Unieke beelden uit gemeentehuis’. Zie onderaan het bericht…

KATWIJK – RTV Katwijk heeft beslag weten te leggen op unieke beelden van drankmisbruik in het gemeentehuis van Katwijk. Dit is volgens deskundigen het bewijs dat het nieuws van drankmisbruik wel degelijk waar is. Op de onlangs opgedoken beelden is te zien hoe een ambtenaar jenever drinkt om een vergadering door te komen, die nota bene nog moet beginnen. RTV Katwijk wil de beelden zaterdag 3 juni om 18:00 uur en gedurende de week daarna uitzenden.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Katwijk zijn de beelden in scène gezet en bijzonder slecht voor de reputatie van Katwijk in binnen- en buitenland. Karel Jansen van het bureau voorlichting roept RTV Katwijk op om de video niet uit te zenden. “Dit doet ontzettend afbreuk aan de internationale faam van Katwijk”, zegt hij.

De nieuwe burgemeester Cornelis Visser is evenmin gecharmeerd van de opgedoken beelden. Hij noemt het ‘wanstaltig’ en ‘misselijkmakend’. Bovendien vindt Visser het jammer dat hij er op deze wijze al een smet komt op zijn ambtstermijn als eerste burger, die nog maar pas begonnen is.

‘Totaal de weg kwijt’

Visser wordt in dat opzicht dubbel gestraft, want in hetzelfde programma op 3 juni zit een interview met zijn broer die hem afschildert als iemand ‘die totaal de weg kwijt is’. “Dat is vals en zielig tegelijk”, aldus de burgervader. “Mijn broer is zelf de weg kwijt, en het is heel vervelend dat hij op deze wijze die onzin kan ventileren.”

Visser heeft inmiddels alle mogelijke moeite gedaan om het verhaal van zijn broer recht te zetten. “Helaas is dat niet gelukt, want telkens als ik probeer in te bellen in het tv-programma, geeft men niet thuis”, aldus Visser. “De makers van het programma willen me gewoon niet aan het woord laten. Een lekker stelletje is dat.”

Inmiddels kijkt iedereen in Katwijk reikhalzend uit naar de beelden. Daarvoor is het echt nodig om zaterdag om 18:00 uur op RTV Katwijk af te stemmen. Via internet is tot die tijd niks te zien, zó geheim zijn de beelden nog. Het betreffende programma heet overigens Katwijk Centrael, dat al jaren een bekend programma heet te zijn in Katwijk en omstreken. 

Persbericht RTVKatwijk

RECTIFICATIE:

Het bericht van RTV Katwijk over beelden van drankmisbruik in het gemeentehuis van Katwijk heeft tot nogal wat consternatie geleid. Uiteraard gaat het hier om satire en moet ook het bericht als zodanig worden opgevat. Dat laten de makers van Katwijk Centrael weten. 

Een en ander betekent dat dit soort beelden natuurlijk alleen maar voorkomen in Katwijk Centrael. De figuur Karel Jansen van het bureau voorlichting bestaat helemaal niet en burgemeester Visser heeft ook helemaal niet gereageerd.

Nadat het nep-bericht maandag werd verspreid kwam het via social media tot een korte hype. Veel reageerders hadden gelukkig al wel door dat het om satire gaat. 

De nieuwe aflevering van Katwijk Centrael wordt aanstaande zaterdag gewoon uitgezonden. Daarin zitten deze keer ook weer Leu en Lenie, die wederom goed werk gaan verrichten voor een medemens. Verder is er aandacht voor de spoedzoekers in de duinvallei en gaat Katwijk wellicht een rol vervullen in de opvang van de Panda’s uit China.

Nou ja, hoe dan ook. Iedereen moet zaterdag 3 juni om 18:00 uur en gedurende de week afstemmen op RTV Katwijk, kanaal 41.

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk