10 t/m 12 juli: De Verbeelding op Reis door Katwijk

verb

Van maandag 10 juli tot en met woensdag 12 juli organiseert Welzijnskwartier ‘De Verbeelding op Reis’ op drie locaties in Katwijk. De Verbeelding is een wijkgerichte culturele activiteit voor kinderen (en buurtbewoners) en wordt de eerste drie dagen van de zomervakantie georganiseerd in samenwerking met lokale kunstenaars en muziek- en dansverenigingen. Doel is om kinderen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst en cultuur door het organiseren van workshops, optredens, muziek en dans in hun eigen buurt. Daarnaast worden buurtbewoners bij de activiteiten betrokken om zo de samenhang in de buurt versterken.

Van 10 tot en met 12 juli gaat de Verbeelding op Reis naar De Hoornes, De Noord (Katwijk Zee) en Valkenburg en zijn er tal van culturele activiteiten en workshops voor jong en oud. Het concept is overal hetzelfde; kinderen werken met elkaar toe naar een creatieve straatparade door de wijk ter afsluiting van de Verbeelding op Reis. De kinderen gaan onder leiding van lokale kunstenaars en verenigingen en met hulp van vrijwilligers en buurtbewoners aan de slag met het maken van vlaggen, kleding, decors en andere attributen voor de parade en het oefenen van een dans- of muziekvoorstelling.

Katwijk Zee; bij wijkgebouw ‘t Zandgat aan de EA Borgerstraat.Zandgat

Thema: De Wonderboom

In Katwijk aan Zee willen planten en bloemen maar moeilijk groeien en bloeien. Daarom maken de kinderen de wijk een beetje groener, met de Wonderboom. Hierin groeit en bloeit van alles! Bloemen, kikkers, vogels en elfjes. De boom wordt bedreigd, kunnen de kinderen hem redden? Schilderen, schminken, knutselen, voor ieder is er iets te doen.

Hoornes; bij Buurtcentrum de Schelp in de Suurmondstraat.

Thema: Zomercarnaval

Zomerse muziek, exotische kleding, Latijns Amerikaanse dans, tropische cocktails, carnavalsoptocht door de wijk en uiteindelijk gezamenlijk tapas eten. Dans, bewegen, muziek, dat zijn de hoofdingrediënten van het Zomercarnaval. Drie middagen knutselen, schilderen, eigen carnavalskleding maken en dansvoorstellingen oefenen. Ter afsluiting zullen zij op woensdagavond al dansend en zingend de wijk in beweging brengen!

Valkenburg; bij Valken ’68 op SportparkDuyfrak aan de Duyfraklaan.Valken

Thema: Duiven

Het thema verwijst naar de Romeinse geschiedenis van Valkenburg en het duivenhuis dat ter hoogte van ‘t Duyfrak naast de Oude Rijn heeft gestaan. Kinderen maken duiven van klei, duivenmaskers en decors die gebruikt worden in de parade. Ook wordt er tijdens deze Verbeelding op Reis het kunstwerk Palumbus van Albert Kramer onthuld.

Bovenstaande is slechts een kleine greep uit het programma.

Kijk hier het volledige programma van de HoornesValkenburg en Katwijk aan Zee inclusief alle tijden of kom gezellig langs op een van de locaties.

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk