Evenementen

Evenementen

‘Storytelling: een avond vol verhalen’ @ De Bibliotheek

  • Datum: 09 - dec - 2019
  • Tijd:20:00
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:Schelpendam
  • Tickets:

De donkere dagen tussen sinterklaas en kerstmis zijn een uitstekende periode om elkaar verhalen te vertellen. We denken er een knapperend haardvuur bij en bieden als Welzijnskwartier Katwijk en Bibliotheek Katwijk op maandagavond 9 december alle gelegenheid en tijd voor een avond storytelling. Vanaf 20.00 uur zijn er op deze avond in de Hoofdbibliotheek ervaren Katwijkse verhalenvertellers te horen die de toehoorders moeiteloos meenemen in hun prachtige verhalen. En heb je zelf toevallig een rondzwevend of bijzonder verhaal te vertellen, dan kun je die ook op deze avond delen.

Storytelling
Verhalen vertellen oftewel storytelling is helemaal in opkomst. Niet alleen in Nederland maar wereldwijd. Verhalen zijn namelijk een ideale manier om contact te maken, mensen te raken, te verleiden, zingeving of helderheid te bieden, fans te krijgen of de saamhorigheid te vergroten. Verhalen raken ons, maken concreet, zijn gemakkelijk te delen en geven betekenis. Vertelde verhalen kunnen mooie beelden in je hoofd oproepen en je meenemen op reis naar wondere werelden. De wereld van mythen, legendes, volksverhalen en sprookjes of juist die van de persoonlijke en lokale verhalen. 

Katwijkse verhalenvertellers
Piet Rovers en Kathleen van der Weerd zijn twee van deze lokale verhalenvertellers. Ze voeren je mee naar andere plekken, belevenissen en tijden. Piet Rovers vertelt onder meer over een verdwaald meisje en een spannende overnachting én over een jutter met een geweldig plan om rijk te worden. Kathleen neemt de luisteraars mee naar het oude Rusland waar de Heilige Nicolaas wordt geëerd en overvloed een rol speelt in het verhaal. Het wordt een mooie en laagdrempelige avond waarop ongehoorde verhalen eindelijk gehoord worden.

Ongetwijfeld zijn er meer verhalen in Katwijk te vinden. Ken je of ben jezelf iemand die een prachtig verhaal kan vertellen? Wees dan van harte welkom om op 9 december jouw verhaal te delen in de bibliotheek. Fijn als je je van tevoren even per mail aanmeldt bij: AndreadeBruin@welzijnskwartier.nl

Toegangskaarten
We gaan er een mooie, gezellige avond vol verhalen van maken op 9 december om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Leuk als je erbij bent en meegaat op reis in de verhalen. Toegangskaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden.

Copyright ­2001-2020 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk