Evenementen

Evenementen

Open dag AZC

  • Datum: 22 - sep - 2018
  • Tijd:13:00
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:Eerste Mientlaan
  • Tickets:

Programma Open azc dag 22 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

Doe mee aan een rondleiding over het centrum met een medewerker en bewoner van het azc.
Breng een bezoek aan diverse stands met ketenpartners zoals COA, VWN, DT&V, Stichting Vrolijkheid, PGA/GZA, IOM en IND
Bezoek de landenstands met specialiteiten uit de keuken van het betreffende land.
Volg een workshop met 3 soorten taallessen.
Bekijk de modeshow met diverse landen en een dansuitvoering.
Voor de kids zijn er pannenkoeken, ze kunnen zich laten schminken en er is een ballonartiest. En niet te vergeten een springkussen.

“Bakkie doen?” 
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig “Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie en een gesprek aan.

Uitleg locatie Katwijk
Het asielzoekerscentrum in Katwijk is sinds juli 2011 een gezinslocatie. Dat wil zeggen dat op deze locatie uitgeprocedeerde asielzoekers en hun minderjarige kinderen wonen.

Omdat de bewoners uitgeprocedeerd zijn is de begeleiding op de locatie gericht op vertrek uit Nederland. Voordat vertrek uit Nederland te realiseren is kan er enige tijd overheen gaan; de periode die mensen in een gezinslocatie verblijven is gemiddeld langer dan in een regulier azc.

De gezinslocatie is een vrijheidsbeperkende locatie: door de week hebben de volwassenen een dagelijkse meldplicht. Ook moeten zij binnen de gemeentegrens blijven. Bewoners mogen verder als in elk azc het terrein op en af, en ook kunnen zij gewoon bezoek ontvangen volgens de gebruikelijke regels (in grote lijnen: tussen 8.00 en 22.00 uur, bezoek moet zich kunnen identificeren en wordt over het terrein begeleid door de te bezoeken bewoner).
Daarnaast krijgen volwassenen in een gezinslocatie alleen eetgeld, en geen zakgeld.

Voor de kinderen zijn er dezelfde voorzieningen als op andere opvanglocaties. Zo gaan ze gewoon naar school, ze kunnen gebruik maken van het open leercentrum op de locatie, en er worden geregeld activiteiten voor hen georganiseerd.

Meer weten?
www.openazc.nl/katwijk

Copyright ­2001-2020 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk