Evenementen

Evenementen

Meet-up Homo-acceptatie @ De Schuit

  • Datum: 27 - nov - 2019
  • Tijd:19:30
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:Dwarsstraat
  • Tickets:

27 november Meet-Up homo-acceptatie in De Schuit

Op woensdagavond 27 november vanaf 19:30 uur organiseren de Katwijkse jongerenwebsite Kattuk.nl en Jongerenadviseurs Katwijk de eerste in een reeks Meet-Ups over homo-acceptatie in de kleine zaal van jongerencentrum De Schuit. Het doel van deze Meet-Ups is het bevorderen van homo-acceptatie en wederzijds respect tussen Katwijkse jongeren van diverse achtergrond en geaardheid.

Tijdens deze eerste Meet-Up wisselen jonge deelnemers uit de Katwijkse LHBT+ community ervaringen uit en gaan met elkaar, en de bezoekers, in gesprek over de huidige staat van homo-acceptatie in Katwijk. Daarna bespreken ze ideeën en mogelijke acties die op diverse terreinen kunnen worden uitgevoerd om de acceptatie in Katwijk te bevorderen. Tot slot worden de onderwerpen voor de volgende Meet-Ups besproken.

Iedereen is van harte welkom de eerste Meet-Up bij te komen wonen. Je vindt De Schuit aan de Dwarsstraat in het centrum van Katwijk. In verband met het beperkt aantal zitplaatsen graag via info@kattuk.nl laten weten of je erbij bent. Meer informatie en het volledige programma van de eerste Meet-Up is te vinden op www.kattuk.nl.

Eerdere bericht:

Op woensdagavond 27 november organiseren de Jongerenadviseurs Katwijk in samenwerking met jongerenwebsite Kattuk.nl een Meet-up over homo-acceptatie (LHB+) in Katwijk. In de grote zaal van jongerencentrum De Schuit gaan Katwijkse jongeren, van diverse achtergrond en geaardheid, met elkaar in gesprek op zoek naar ‘common ground’. Doel van de avond is dan ook het bevorderen van wederzijds respect.

En dat is hard nodig!Uit de Startfoto Sociaal Domein (Katwijk, maart 2019, pagina 28) blijkt namelijk dat 30% van de Katwijkse jongeren negatief staat ten opzichte van homoseksualiteit. Landelijk ligt dit cijfer aanzienlijk lager op 6% (SCP 2015). Daarnaast ontvangen we signalen van homoseksuele koppels die, als ze bijvoorbeeld hand in hand door het uitgaanscentrum lopen, wel eens worden lastiggevallen of negatieve opmerkingen krijgen. Iedereen is vrij om te denken en spreken van en over homoseksualiteit wat hij of zij vindt. We leven immers in een vrij land. Maar zodra jongeren worden lastiggevallen om hun seksuele geaardheid en zich minder vrij voelen om zich te uiten in Katwijk er is er wat mis.

Kom je uit Katwijk, ben je tussen 14 en 34 jaar en wil je hierover meepraten en/of meehelpen de Meet-up te organiseren? Meld je dan aan via info@kattuk.nl! Ook als je nog vragen hebt, kun je hier terecht.

Naar aanleiding van de uitkomsten van de discussie gaan de Jongerenadviseurs een advies uitbrengen aan de gemeente Katwijk hoe om te gaan dit onderwerp. Reden temeer om mee te doen en je mening en ervaringen te delen.

Copyright ­2001-2020 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk