Evenementen

Evenementen

Lezing van astrofotograaf André van der Hoeven @ Het Dorpshuis

  • Datum: 11 - mei - 2017
  • Tijd:20:00
  • Adres:Valkenburg
  • Tickets:Kaarten Kopen

Foto’s van de maan en sterren hebben vaak iets magisch. Een andere wereld die door een telescoop dichterbij komt en met astrofoto’s wordt vastgelegd. André van der Hoeven is een topamateur op het gebied van de fotografie van de sterren en de maan. Op 11 mei om 20.00 uur geeft hij in Het Dorpshuis in Valkenburg een boeiende en laagdrempelige fotolezing over wat astrofotografie nu precies is en wat er bij deze vorm van fotografie komt kijken. Ook als je zelf niet fotografeert is dit een uiterst boeiende avond die je niet wilt missen.

Astrofotografie

In zijn verhaal staat André van der Hoeven kort stil bij de geschiedenis van de astrofotografie waarna hij laat zien met wat voor technieken amateurs en professionals tegenwoordig opnamen maken van de sterrenhemel. Wat komt er allemaal kijken bij deze vorm van fotografie? Wat kunnen amateurs tegenwoordig bereikenen wat kun je zelf doen? Wat heb je daarvoor nodig en hoe bewerk je dit soort opnamen tot de mooie plaatjes die je vaak voorbij ziet komen? Van der Hoeven vertelt er vol enthousiasme over en ook nog op een manier waardoor het voor iedereen te begrijpen is.

André van der Hoeven

Van der Hoeven is zo’n 6 jaar actief op het gebied van de astrofotografie. Zijn opnamen zijn onder meer verschenen op de sites van de NASA en de ESA. Verder publiceerden tijdschriften als SkyandTelescope, Sky at Night Magazine en Ciel et Espace zijn foto’s. In 2012 behaalde André de 2e plaats in de ‘Hubble HiddenTreasures competitie’ van de ESA/NASA waarin werd gevraagd om professionele, niet eerder bewerkte beelden van de Hubble Ruimtetelescoop te bewerken tot beelden die geschikt waren voor publicatie. Ook werd hij in 2013, 2014 en 2016 genomineerd voor de titel ‘Astrophotographer of theYear’ van de Royal Observatory in Londen. In 2016 verscheen zijn boek ‘Treasures of theUniverse’ met daarin de mooiste amateur astrofoto’s geplaatst naast professionele opnamen over de gehele wereld. Om een beeld te krijgen van het werk van André: https://www.flickr.com/photos/avdhoeven

Toegangskaarten
Iedereen is van harte uitgenodigdom in het kielzog van André van der Hoeven mee te reizen naar de sterrenhemel. De lezing is op donderdag 11 meicom 20.00 uur in Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3).Toegangskaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via de website van Bibliotheek Katwijk: www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). De zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden.

Aastrofotografie_1

 

Copyright ­2001-2020 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk