Evenementen

Evenementen

Lezing ‘ Leven in aandacht ‘@ Hoofdbibliotheek

  • Datum: 08 - feb - 2016
  • Tijd:20:00
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:Schelpendam 1
  • Tickets:Kaarten Kopen

In de Maand van de Spiritualiteit (15 januari t/m 14 februari) heeft Bibliotheek Katwijk een bijzondere lezing voor u in het vooruitzicht. Op maandag 8 februari komt Annemiek Schrijver, KRO/NCRV-presentatrice van het tv-programma De Verwondering, om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek Katwijk vertellen over het thema ‘Leven in aandacht’. Schrijver neemt haar toehoorders mee naar een leven dat rijker wordt als we ons niet zo enorm laten afleiden.

Leven in aandacht

Annemiek Schrijver noemde zich ooit ongeneeslijk religieus en jarenlang presenteerde ze programma’s voor de Ikon. Inmiddels werkt ze voor de gefuseerde omroep KRO/NCRV. In haar programma’s praat ze met gasten over geloof en spiritualiteit. Volgens Annemiek Schrijver leven we in het tijdperk van de ‘afgeleide mens’. Velen zijn druk bezig met van alles en nog wat, maar hebben onvoldoende aandacht voor zaken waar het echt om gaat. Zij is ervan overtuigd dat het leven rijker wordt als we ons niet laten afleiden, maar leven in aandacht voor God, de ander, de natuur en voor onszelf. Wat is aandacht voor jezelf, hoe besteed je aandacht aan de ander? Hoe leer je echt luisteren op de werkvloer, maar ook naar je ouders en je echtgenoot? Annemiek nodigt iedereen uit om naar de avond in de bieb een gedichtje of tekstje mee te nemen dat een bijzondere betekenis voor u heeft. 

Annemiek schrijver

werkt momenteel bij de KRO-NCRV. Daar presenteert ze De Verwondering op NPO 2. In een boshuisje in Lage Vuursche bespreekt ze met bekende Nederlanders het zondagochtendgevoel. Wat geeft rust, wat geeft inspiratie en welke muziek hoort bij de zondag. Samen met haar RKK-collega Wilfred Kemp presenteert ze Wierook en Pepermunt op Radio 5, over achtergronden uit kerk en samenleving. Ook is ze hoofdredacteur van het tijdschrift Het Vermoeden. Ook schreef ze diverse boeken, waaronder Rachab, Verlicht mijn nacht, Mijmeringen van een stadse pelgrim, Ik geloof het wel, en Verlicht en verlost. Ze is columniste voor de tijdschriften Het Vermoeden, Volzin, Bres, en Perspektief. Annemiek Schrijver treedt ook op met het geven van lezingen, workshops en als dagvoorzitter. 

Kaartverkoop

Op 8 februari kunt u Annemiek Schrijver zelf in de bieb in Katwijk ontmoeten. Komt u ook naar deze avond van aandacht en zaken waar het echt om gaat? Leuk! Toegangskaarten zijn te verkrijgen in alle bibliotheekvestigingen en rechtstreeks hier. Prijs voor leden Bibliotheek Katwijk € 6,- en voor niet-leden € 8,-. In de pauze verzorgt Boekhandel Van den Berg de boekverkoop en is er tijd een boek te laten signeren. 

 

Copyright ­2001-2020 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk