Evenementen

Evenementen

In gesprek met Aaltje van Zweden @ De Bieb

  • Datum: 28 - okt - 2019
  • Tijd:20:00
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:HoofdBibliotheek schelpendam
  • Tickets:

Aaltje van Zweden komt op maandagavond 28 oktober naar Bibliotheek Katwijk. Zij wordt geïnterviewd door presentatrice Carolien van Egmond over haar boek ‘Om wie je bent’. Hierin beschrijft Aaltje van Zweden openhartig hoe ze omgaat met haar derde zoon Benjamin die autistisch is. Tijdens de avond in de bibliotheek gaan we in gesprek met haar over de wereld waarin zij leeft, als vrouw van de befaamde dirigent en violist Jaap van Zweden, als moeder van een dochter en drie zoons waarvan zoon Benjamin de diagnose autisme kreeg. 

Aaltje van Zweden
Aaltje van Zweden-van Buuren (1963) is getrouwd met Jaap van Zweden, die vanaf september 2018 de nieuwe chef-dirigent van het New York Philharmonic is. Ze hebben vier kinderen. De diagnose autisme van zoon Benjamin leidde in 1996 tot de oprichting van Stichting Papageno, een stichting die steun verleent aan gezinnen met kinderen met autismeen waar muziek een grote rol speelt om contact te krijgen met autistische kinderen. In 2015 opende Aaltje van Zweden het Papageno Huis, een huis voor begeleid wonen en werken voor jongvolwassenen met autisme. In november 2016 ontving zij de prestigieuze Hélène de Montigny-prijs voor haar grote inzet voor autisten.

Om wie je bent
In haar boek ‘Om wie je bent’ vertelt Aaltje van Zweden op meeslepende wijze hoe zij de verschillende werelden waarin zij leeft, weet te combineren. Jaren na de geboorte van haar zoon Benjamin wordt autisme bij hem vastgesteld. De eerste jaren vol onzekerheid en teleurstellingen zijn zwaar. Herinneringen over haar onveilige jeugd met een aan alcohol verslaafde vader komen weer naar boven. Door die confrontatie vindt ze de kracht om de problemen rond haar jongste zoon het hoofd te bieden. En juist Benjamin is degene die haar leert het leven te accepteren zoals het is.

Een persoonlijk en aangrijpend verhaal voor een breed publiek dat geïnteresseerd is in autisme en de impact die het heeft op een gezin. En dat er soms meer mogelijk is dan je denkt. De afwisseling tussen de beschrijving van haar zoon en haar eigen verleden geeft een bijzondere diepgang. Een unieke invalshoek over dit onderwerp. 

Erbij zijn?
Iedereen is van harte uitgenodigd op maandag 28 oktober om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek. In de pauze is er boekverkoop verzorgd door Readshop Katwijk en zal Aaltje graag haar boeken signeren. Toegangskaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Prijs € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. 

 

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk