Evenementen

Evenementen

Filmavond @ Dorpshuis

  • Datum: 30 - mei - 2018
  • Tijd:19:30
  • Adres:Valkenburg
  • Locatie:Kerkweg
  • Tickets:

Filmavond met een aangrijpende en knap gemaakte film

De laatste filmavond van het voorjaarsprogramma komt er al weer aan. Op 30 mei om 19.30 uur staat in het Dorpshuis Valkenburg een film op het programma, gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van schrijfster Griet Op de Beeck. Een film als een klein kunstwerkje, dat je optilt en meeneemt, om je vervolgens te laten vallen. Het verhaal staat open voor ieders eigen beleving, waardoor iedereen waarschijnlijk met een ander gevoel de zaal zal verlaten. Aangrijpend, persoonlijk en ontzettend knap gemaakt.

Eenzaam Eenzaamheid hoeft niet alleen voor te komen wanneer je oud en alleen bent. Sommige vormen van eenzaamheid overvallen je, terwijl je te midden van al je vrienden en vriendinnen bent en iedereen gelukkig is. Eva denkt haar hele leven voornamelijk aan anderen in plaats van aan zichzelf. Ze staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. En ineens komt het besef: ze is helemaal alleen…

In deze film vechten vijf personages meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Griet Op de Beeck is één van de meest gelezen auteurs in de Lage Landen en haar debuutroman is nu eindelijk verfilmd door Jan Matthys.

Toegangskaarten Iedereen is van harte welkom op deze eerste filmavond van het nieuwe jaar, op woensdagavond 30 mei om 19.30 uur in Dorpshuis Valkenburg (Kerkweg 3). Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van uw keuze, betaal met iDEAL en print uw toegangskaart(en). De zaal is open vanaf 19.00 uur.

Geen bioscoop in Katwijk, maar gezamenlijk een film kijken in de bibliotheek is een goed alternatief.

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk