Evenementen

Evenementen

Feestelijke opening expositie @ Maria ter Zeekerk

  • Datum: 19 - jan - 2020
  • Tijd:14:00
  • Adres:Noordwijk
  • Locatie:Nieuwe Duinweg
  • Tickets:

—persbericht—

 

PORT OF CALL OPENT EXPOSITIE IN MARIA TER ZEEKERK

 

NOORDWIJK – Op zondag 19 januari zal de Rijnsburgse muzikant Port of Call een optreden verzorgen in de Maria ter Zeekerk te Noordwijk.  Het optreden is een onderdeel van de foto- en ikonenexpositie ‘Met andere ogen: Een nieuwe kijk op hedendaagse Orthodoxie’. Bezoekers kunnen terecht vanaf 14.00 uur. Om 14.30 uur vindt de officiële opening plaats. De Maria ter Zeekerk bevindt zich aan de Nieuwe Zeeweg 73 te Noordwijk. De toegang is gratis.

 

Al ruim tien jaar maakt de Rijnsburger Pieter van Vliet muziek onder de naam “Port of Call”. Na enkele jaren van omzwervingen in Canada en Europa met een andere band, “The Folk Road Show”,, keert hij in 2019 weer terug met een nieuw solo-album genaamd Clear Memories. Port of Call doet bij vlagen denken aan het werk van Will Oldham en Neutral Milk Hotel.

 

Het optreden vindt plaats op de openingsdag van de nieuwe expositie in de Maria ter Zeekerk. De expositie biedt een bijzonder perspectief op de religieuze heropleving en vernieuwing in post-Sovjetlanden. Ze belicht ‘traditionele’ vormen van Oosters-Orthodoxe spiritualiteit – bedevaart en ikonen – door de ogen van twee kunstenaars: de Britse fotografe Sandra Reddin en de Servische ikonenschilder Borislav Prodanovic. Beide kunstenaars zullen bij de opening aanwezig zijn.

 

Van 2008 tot 2015 heeft Reddin deelgenomen aan bedevaarten door heel Rusland. Zij heeft de dynamiek vastgelegd in haar foto’s, die een unieke kijk bieden in de diversiteit èn de menselijke kant van Orthodoxe bedevaart. Ikonenschilder Prodanovic brengt in zijn werk moderniteit en traditie bijeen. Karakteristiek voor zijn werk is een zekere eenvoud en lieflijkheid, gecombineerd met subtiele kleuren – elementen die vernieuwend zijn binnen de traditie.

 

De expositie is te zien tot en met zondag 8 maart. De expositie is een samenwerking van Palliam en het Institute for the Academic Study of Eastern Christianity (INaSEC, Vrije Universiteit Amsterdam). Meer informatie en actuele openingstijden staan op www.palliam.nl.

 

Copyright ­2001-2020 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk