Evenementen

Evenementen

Downriver Dead Men Go & Golden Caves @ De Nobel

  • Datum: 15 - jun - 2018
  • Tijd:19:30
  • Adres:Leiden
  • Locatie:Marktsteeg
  • Tickets:Kaarten Kopen

Katwijkse invasie deze vrijdag in De Nobel Leiden met een optreden van de Katwijkse formatie Downriver Dead Men Go en Golden Caves met Katwijker Alex Ouwehand op gitaar.

DOWNRIVER DEAD MEN GO
Downriver Dead Men Go (DDMG) is een post-rockband uit Zuid-Holland. Ontstaan in 2009 als zijproject van de alt.rockband Caitlin, richten we ons op melancholische, introspectieve muziek waarin beleving voorop staat. DDMG schuurt langs de rafelige randjes van de ziel en is daarmee herfstmuziek pur sang. In 2015 werd het debuutalbum Tides eerst in eigen beheer uitgebracht en toen onder Freia Music in 2016. Een tour langs Nederlandse zalen volgde. Tides werd goed ontvangen, ook in de progscene, en kreeg lovende kritieken vanuit binnen- en buitenland.

Met de huidige line-up, Gerrit Koekebakker (zang/gitaar), Fernandez Burton (bas), Michel Varkevisser (gitaar/zang), Remco den Hollander (toetsen) en Manuel Renaud (drums), werd het tweede album, getiteld Departures, maart 2018 uitgebracht. Het album behandelt het thema ‘verlies’ in de breedste zin van het woord. Ten opzichte van Tides is Departures een stuk dynamischer van karakter, maar is bovenal een echte DDMG-plaat geworden. Sfeervolle, melancholische nummers met een paar verassende toevoegingen van gastmuzikanten. Het album werd wederom uitgebracht onder Freia Music.downriver

GOLDEN CAVES
Golden Caves creëert een dynamische mix van progressieve en alternatieve rock met catchy pop-invloeden. Deze vijfkoppige band haalt inspiratie uit zowel de klassiekers Pink Floyd, Yes en Kayak, en heeft verrassende invloeden van A Perfect Circle, Radiohead en London Grammar.

De twee dames en drie heren leerden elkaar in 2013 kennen op het Codarts Conservatorium te Rotterdam. In datzelfde jaar presenteerden zij hun eerste EP ‘Golden Caves’ in Rotown.

Betiteld als ‘de nieuwe generatie’ in de progressieve rock scene vielen ze in de prijzen bij de Sena Grote Prijs Van Rotterdam (2014) & Bandboost (2015). Eind 2015 ging de band terug de studio in om hun tweede single te releasen ‘Bring me to the water’, die werd genomineerd voor ‘Best Track of the Year 2016′. 

24 maart 2017 werd hun debuutplaat Collision (label: Freia Music) uitgebracht. Dit heeft de band verzekerd van een plek in de line up van Progdreams 2018, een nominatie ‘Best Album of the Year 2017’-Rotterdam Music Awards en een plek op het Summer’s End Progressive Rock Festival 2018 (UK). Als klap op de vuurpijl werden ze dit jaar uitgenodigd om op Sena Talent Stage, bevrijdingsfestival Zuid Holland een show te geven.

“What a great band, strong music, excellent vocals, strong visuals, love the eye make up, distinctive and memorable”. (Martin Darvill, manager van o.a. YES, Focus , Uriah Heep, Emerson Lake & Palmer)

“Golden Caves is de sterkste act van de avond. Sowieso speelt de band de meest dynamische songs van de avond. Van stevige rock naar breekbare pop in één nummer. Zangeres Romy neemt je mee op reis”. (5 oktober 2017, https://3voor12.vpro.nl/lokaal/rotterdam/artikelen/2017/Oktober/Harlequin-Fest-laat-zien-hoeveel-sterke-gitaar-en-rockbands-er-zijn.html)

“Het meest in het oog springend is de werkelijk uitstekende stem en podiumpersoonlijkheid van zangeres Romy Ouwerkerk. Haar stem doet in de verte denken aan de vocalen van Anneke van Giersbergen” (Progwereld 2018)

TIJDSCHEMA
19.30 – deuren open
20:15 – Golden Caves
21:45 – Downriver Dead Men Go
(onder voorbehoud)

Facebook Event

Meer Downriver (recensies, video, foto’s en meer) op Kattuk.nl HIER

Meer Golden Caves HIER

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk