Evenementen

Evenementen

Dorcas jongerendienst @ CBS de Burcht

  • Datum: 10 - nov - 2019
  • Tijd:10:00
  • Adres:Valkenburg
  • Locatie:Broekweg
  • Tickets:

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie. Wij verlangen ernaar dat mensen en gemeenschappen tot hun recht komen en bloeien. Wij zien armoede, uitsluiting en crisis, en de mensonwaardige gevolgen daarvan. Daar leggen wij ons niet bij neer. Zo volgen wij Jezus Christus na.

 

Dorcas in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten

Wij brengen een blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Dat doen we samen met tientallen lokale partnerorganisaties, bedrijven en kerken. We bieden noodhulp en helpen bij wederopbouw na rampen. Ook helpen we mensen een eigen inkomen te verdienen, zorgen we voor betere werkgelegenheid en werken we aan het opzetten van vangnetten, zodat kwetsbare mensen weer gezien worden.

 

Dorcas in Nederland

Duizenden mensen in Nederland zorgen ervoor dat er meer mensen in Afrika, Oost-Europa en het Midden-Oosten tot bloei komen. Ze zijn bij ons werk betrokken met hun gebed, een gift of zetten hun tijd in.

 

Dorcas komt naar Valkenbrug ZH

Op zondag 10 november komt een spreker vanuit Dorcas tijdens de jongerendienst vertellen over het werk dat wij doen in onze projectlanden. Maar hij vertelt ook over het werk dat in Nederland wordt gedaan door een groot aantal vrijwilligers. Een voorbeeld is de Dorcas Voedselactie welke wordt georganiseerd. Deze wordt ook in jullie KRV-gemeente gehouden. In de week van 3 tot en met 10 november zijn er zo’n tienduizend vrijwilligers op de been om de supermarktproducten in te zamelen. Deze producten worden in voedselpakketten verpakt en vervoerd naar Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië. Daar zorgen de lokale partnerorganisaties ervoor dat deze pakketten bij de allerarmsten terecht komen. Ook in Valkenburg wordt meegedaan met de Dorcas Voedselactie. Op vrijdag 8 november en zaterdag 9 november worden producten ingezameld in supermarkt Hoogvliet. 

 

De jongerendienst wordt gehouden in de aula van de CBS De Burcht, Broekweg 32 in Valkenburg ZH.  We beginnen om 10.00 uur, maar de deur is vanaf 9.45 uur open. 

Kom jij ook?

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk