Evenementen

Evenementen

Apollo Ensemble (klassiek) @ Soefitempel

  • Datum: 17 - feb - 2018
  • Tijd:20:15
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:Zuidduinseweg
  • Tickets:Kaarten Kopen

Thomas Oltheten heeft samen met Marion Boshuizen het Apollo Ensemble in 1992 opgericht. Nu is het uitgegroeid tot een volwassen ensemble waar verschillende werelden en generaties samenkomen om muziek te maken. Het Apollo Ensemble is een internationaal gezelschap, de musici komen uit alle windstreken. Artistiek leider is de van oorsprong Oekraïense violist David Rabinovich, die zijn internationale sporen ruimschoots heeft verdiend en al zeventien jaar prominent lid is van het Amsterdam Baroque Orchestra.

Op dit programma verschijnen alleen beroemde componisten ten tonele. Bach, Telemann, Händel, de drie grote namen uit Duitsland. Reeds tijdens hun leven waren alle drie beroemd. Hun levens verschilden echter nog al van elkaar en ook hun muziek ontwikkelde zich heel anders.

En dat hoor je!  In dit programma met sonates en triosonates gaan de drie de muzikale strijd aan. Het uitwerken van contrapunt is de grootste troef van Johann Sebastiaan Bach. De speelsheid en experimenteerdrift van Telemann met allerlei bezettingen is onovertroffen en Händels stijl en expressiviteit was en is nog steeds wereldberoemd. Echter, op één punt heeft Telemann met vlag en wimpel gewonnen: hij componeerde meer dan Händel en Bach samen.

 

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk