Boekenblog: NerdyGeekyFanboy: Boeken waar je reiskriebels van krijgt

IMG_9425

Voortaan elke maand een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken. Deze keer aandacht voor YA-verhalen waar je reiskriebels van krijgt met o.a. Haar dag van Gayle Forman, De onverklaarbare logica van mijn leven van Benjamin Alire Sáenz, Livestream van Buddy Tegenbosch,[...]

Lees verder »

Jens nam een kijkje bij het theater (en vond pubers)

kasset

Afgelopen donderdagmiddag speelde theatercollectief MC Kasset de voorstelling ‘Ode aan de Twijfel’ in jongerencentrum De Schuit voor leerlingen van het Pieter Groen College in het kader van het CKV-programma van Welzijnskwartier Cultuur. Reden voor Kattuk.nl om Jens even langs te sturen voor een verslag.

Benieuwd geworden naar de voorstelling?
Op 25 januari speelt MC Kasset weer in De Schuit
Daar stond ik dan, dichtgedrukt tussen een honderdtal onrustige pubers wachtend op het aanvangen van een “filosofische hiphop-performance” onder de naam “Ode van de twijfel” van theatercollectief MC Kasset. Een aanduiding die enig verontrustend effect op mij had, niet wegens een afkeer tegen hiphop of filosofie, integendeel, het was eerder het feit dat het publiek, zoals eerder gezegd, een honderdtal onrustige pubers betrof.

Lees verder »

Instant workshop: ‘Maak je eigen filmposter’

FACE_OFF MASTENBOON VIERKANT

Vanavond een keer geen stopmotion met de fotogroep van Kattuk.nl. Er was een nieuw idee van deelnemer Jaap: ‘Maak je eigen filmposter’.

Daar zijn we gelijk mee aan de slag gegaan. Kies een film, in dit geval Face/Off. Bouw de fotostudio op en schiet gelijkende foto’s. Importeer de foto’s in een edit programma zoals Photoshop en ga er, samen met grafisch stagiaire Cheryl, lekker mee aan de slag.

GAAF!!

Bekijk het resultaat (en de originele poster, hieronder…

Lees verder »

Podcast – ‘Rauwdouwen’

3 peeps

Nieuw op Kattuk.FM!!

Luister naar ‘Rauwdouwen’, een eigentijdse Podcast met de heren: Leendert, Paul en Vink. Alles gaat van hot naar her en weer terug. U zult lachen, huilen. kwaad zijn en opgelucht.

Lees verder »

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Romantische Young Adult verhalen

IMG_9424

Voortaan elke maand een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken.

Deze keer aandacht voor romantische YA-verhalen met o.a. Let it snow van John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle, Waar het licht is van Jennifer Niven, De zon is ook een ster van Nicola Yoon, Daan & Nadia van Esther Walraven en Sterrenstof van Krystal Sutherland.

Lees verder »

Doe mee!! Met de Fotostudio @ Kattuk.nl

168 - DSC_0438

Bekijk hier de eerste fotoshoots, woensdag vanaf 16 uur volgende sessie..

Voortaan is er elke woensdagmiddag van 16-18 uur Fotostudio bij Kattuk.nl met fotoshoots en workshops onder leiding van fotograaf en grafisch designer Hans Vink. Afgelopen woensdag was de eerste sessie en met zo’n 12 jonge deelnemers in de leeftijd van 13-17 jaar was het gelijk lekker druk en zijn er supermooie plaatjes geschoten.

Lees verder »

Blog PreppyWriter: All you need is love

hands-heart-love-305530

Het is dan wel niet het seizoen van de liefde, maar er hangt wel degelijk liefde in de lucht. Nu moet ik bekennen dat ik zelf ook madly, crazy en deeply in love ben. En hoe cliché is het als ik zeg dat er elke dag wel meer dan duizend vlinders door mijn lijf gieren?!

Lees verder »

Blog Jens: JBKA (on)gecensureerd

Blog jens

Je bent Kattukker als… ongecensureerd. Al menig verhaal over deze in Katwijkse Facebook sferen haast mythische bestemming was mij ter oren gekomen. Het zou gaan om een intellectuele vrijplaats, een bastion van vrije meningsuiting waarin iedereen ongeacht de controversiële aard van zijn mening of ideeën met open armen verwelkomd werd.
Des te groter de teleurstelling toen ik mijzelf een week geleden poogde aan te melden voor de groep en meteen werd begroet door de volgende vraag.

“Stemt u FVD of PVV?”. Waarop de illusie van objectiviteit en de in de titel inbegrepen vrijheidsbelofte meteen ten val kwam.

Lees verder »

Boekenblog NerdyGeekyFanboy: Middle Grade verhalen #2

IMG_9422

Voortaan eens in de maand een nieuwe boekenblog op KattukNL door Joost (NerdyGeekyFanboy) i.s.m. Bibliotheek Katwijk. Joost schrijft voornamelijk over Young Adult boeken.

Deze keer (weer) aandacht voor Middle Grade verhalen met: Wonder van R.J. Palacio, De appeltaart van hoop van Sarah Moore Fitzgerald, Charlie en ik van Mark Lowery, Boy 7 van Mirjam Mous en Suzy en de kwallen van Ali Benjamin.

Lees verder »

Kattuk.FM Weekoverzicht #1

G candy 2

Kattuk.FM overzicht van 8 t/m 15 oktober. Met HaringSound, G-Candy, DJ Joey, DJ Contest winterpret 2020, de Nobel Award, artiesten gezocht en meer…

Dit heb je afgelopen week (hopelijk niet) gemist op Kattuk.FM

Lees verder »

Kids in Space @ De Bieb

_DSC4251

Afgelopen zaterdagmiddag was het Kattuk.nl Greenscreen team aanwezig op de Spacemiddag in de hoofdbieb. Het was een drukte van belang met allerlei leuke en leerzame activiteiten in ‘space’. Stagiaire Cherryl is hard bezig geweest om de leukste greenscreenfoto’s te editten. Bekijk hieronder het resultaat.

Lees verder »

Blog Jens: ‘Mijn ziel versus de gouden bogen’

“Waarom?” voor een moment klonk er niets anders dan deze enkele lichtelijk banale vraag luid echoënd door de (verrassend ruim klinkende) binnenkant van mijn hersenpan. Ik had een paar dagen geleden één van de grotere miscalculaties van mijn persoonlijke leven gemaakt, eentje die niet alleen mijn waardigheid maar ook mijn algehele ziel op het spel dreigde te zetten. De weken voorafgaand aan deze keuze had ik in structurele non-activiteit doorgebracht, uit ervaring wist ik echter dat een dergelijke dagelijkse insteek een mens op de lange termijn niet heel veel goeds kon brengen.

Lees verder »

Gave Urbex foto’s ‘Sanatorium du Basil’ door Wesley

the toilet

Afgelopen weekend is onze huisfotograaf Wesley W.D.M. Fotografie naar de Ardennen geweest om foto’s maken in Sanatorium du Basil.

Zitten echt mooie platen tussen!! Aantal foto’s is ook nabewerkt door onze grafische stagiaire Cherryl.

Wes maakt veel vaker gave foto’s. Check bv zijn Urbex foto’s Berlijn HIER en de foto’s Auschwitz HIER

Bekijk de foto’s hieronder:

Lees verder »
1 2 3 31
Copyright ­2001-2020 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk