Zaterdag: Downriver Dead Men Go presenteert nieuwe album in De Schuit

DDMG - Promofoto1

Zaterdag 10 maart belooft een speciale avond te worden. De Katwijkse postrockband Downriver Dead Men Go komt naar De Schuit voor de presentatie van hun nieuwe album ‘Departures’. Het album behandelt het thema ‘verlies’ in de breedste zin van het woord.

De band speelt die avond maar liefst 2 volledige sets, waarbij wordt begonnen met het integraal spelen van debuutalbum ‘Tides’ uit 2015. Gedurende de eerste, meer ingetogen set zullen er ook stoeltjes staan.

Afgelopen januari was de band ook al voor een volle Vredeskerk te zien tijdens het Warm Winter Fest en hebben daar veel zieltjes gewonnen. Kom daarom tijdig naar De Schuit, want het gaat druk worden.

De zaal gaat om 21h00 open en de tickets kosten online en aan de deur €5,00. 

Over de band
Downriver Dead Men Go (DDMG) is een post-rockband uit Zuid-Holland. Ontstaan in 2009 als zijproject van de alt.rockband Caitlin, is het zich gaan richten op melancholische, introspectieve muziek waarin beleving voorop staat. Kortom, herfstmuziek pur sang. In 2015 werd het debuutalbum ‘Tides’ in eigen beheer uitgebracht. ‘Tides’ werd goed ontvangen, ook in de progscene, en kreeg lovende kritieken (ook op Kattuk.nl) vanuit binnen- en buitenland. In februari 2016 tekende DDMG een contract bij het platenlabel Freia Music.downriver-353x500

Met de huidige line-up, Gerrit Koekebakker (zang/gitaar), Fernandez Burton (bas), Michel Varkevisser (gitaar/zang), Remco den Hollander (toetsen) en Manuel Renaud (drums), werd het tweede album, getiteld ‘Departures’, in het voorjaar van 2017 opgenomen. Het album behandelt het thema ‘verlies’ in de breedste zin van het woord.

Ten opzichte van ‘Tides’ is ‘Departures’ een stuk dynamischer van karakter, maar is bovenal een echte DDMG-plaat geworden. Sfeervolle en melancholische nummers met een paar verassende toevoegingen van gastmuzikanten als Inge den Hollander (zangeres) en Steen Gees Christensen, een dudukspeler uit Scandinavië. Het album wordt begin 2018 uitgebracht, wederom onder Freia Music.

Op deze avond zullen beide albums integraal gespeeld worden. De eerste set bestaat uit het album ‘Tides’ en na een korte pauze zal het nieuwe album ‘Departures’ uitgevoerd worden. 2 in 1 dus!

‘Departures’ is tevens vanaf deze avond te koop. 

Let op! Dit is het verplaatste event van zaterdag 25 november 2017! Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe show. 

Ga voor meer informatie naar www.deschuit.nl en/of www.facebook.com/jvcdeschuit.

Hieronder nog wat video van oud en nieuw werk

Voorproefje van het nummer “To have and to hold” van het nieuwe album tijdens Warm Winter Fest

 

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk