Wellantcollege Rijnsburg haalt meer dan 1000 knuffeldieren op voor kinderen in Kosovo

image1

Wat is er mooier dan op dierendag voor meer dan 1000 (knuffel)dieren zorgen? Dat vonden Esmee, Fleur, Patrick en Kayleigh uit klas 2C nou ook. Ze plaatsen oproepen op Facebook, Instagram en zelfs Marktplaats om zo veel mogelijk dieren te verzamelen.

De actie ‘Doneer een knuffelbeer’ is een initiatief vanuit de leerlingenraad van het Wellantcollege in Rijnsburg. Zij riepen alle leerlingen op om massaal knuffeldieren in te zamelen voor het goede doel. De actie duurde van 1 t/m 4 oktober. Op dierendag werd er bekend gemaakt dat er maar liefst 1036 knuffels zijn opgehaald. Klas 2C haalde er meer dan vijfhonderd op. Dhr. J.de Mooij van Stichting Werkgroep De Ruyter nam officieel de knuffels in ontvangst en beloofde dat de dieren een goede bestemming krijgen in Oost-Europa.   

Voorbereiding
In de week voorafgaand aan de actie timmerde Dhr. Van Duyvenvoorde een toren van maar liefst 5 meter in elkaar met een inhoud van 1,25 kuub. Samen met vierdeklassers is de toren daarna rechtop geplaatst tegen de ‘Kromhoutbrug’. De ‘knuffeltoren’ werd stevig verankerd en op de eerste dag al gevuld met 53 knuffels. knuffeltoren

Opkomstmuziek
Onder het genot van stadionmuziek van het Nederlands elftal doneerden tijdens iedere pauze verschillende klassen hun ingezamelde knuffels. Onder leiding van de leerlingenraad werd de klep geopend en gooiden leerlingen de opbrengst van bovenaf in de stortkoker. 

Taart
De mentorklas van Dhr. Burgersdijk won een taart en deelden zelfs de taart met een brugklas, omdat deze klas tweede was geworden. Komende week zal de koker worden leeggehaald door de leerlingenraad en gaan de dieren op transport met als eindbestemming “kinderen in Kosovo”. 

Alle donateurs hartelijk dank!

taart transport

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk