Ruim €800,- voor stichting MOVEMENT on the ground

fullsizerender-4

Het benefiet evenement ‘Inner Peace for Outdoor Peace’ heeft zondag 9 oktober €808,- opgebracht. De opbrengst is voor de Stichting MOVEMENT ON THE GROUND die zich inzet voor bootvluchtelingen uit o.a. Syrië.

Het was zondag een prachtige dag voor het benefiet evenement dat bij Beachclub Zomers werd georganiseerd door Geertje van dans en yogaschool E motion.

Her en der hingen oranje zwemvesten om de stoelen, als getuigen van wat erin wordt meegemaakt op zee door de slachtoffers van oorlogen. Het terras was gezellig volgestroomd met mensen die hetzelfde doel hadden; samen een mooie middag beleven ten behoeve van een goed doel. Little Breeze verzorgde de prachtige muziek die middag. De band had het repertoire aangepast aan de gelegenheid en tussen de muziek door werden de hartverscheurende verhalen van een gevlucht gezin en de ervaringen van een vrijwilliger uit Lesbos verteld.

Geertje gaf ondermeer een speelse yoga les waarin samenwerken centraal stond. ‘Dat sluit mooi aan bij het thema vrede, wat we tenslotte alleen maar samen kunnen bereiken’, aldus Geertje.

Omdat Geertje heel graag op een creatieve manier aanzet tot denken, zijn een stel bikkels later op de middag de zee op gegaan met sup boards om daar een peace teken te vormen. Geertje’s gedachte hierachter is; Alle landen zijn door water met elkaar verbonden, laten we de landen via water in vrede met elkaar verbinden!

Doneren is nog steeds mogelijk via de website e-motion.nu

MOVEMENT on the ground is een stichting die zich inzet om de bootvluchtelingen in Griekenland goed op te vangen, hen te voorzien in de basisbehoeften zoals veiligheid, schoondrinkwater, voldoende eten, zorg en hygiëne. Zij willen de leefwereld van de vluchtelingen minder uitzichtloos maken en streven er daarom ook naar om, naast het vervullen van de basisbehoeften, de vluchtelingen kampen te upgraden naar een campus. ‘Camp to campus’; het creëren van een plek waar ruimte is voor wonen, spelen en onderwijs, dus positieve ontwikkeling en integratie.

 

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk