Reddingsbootjes KRB gedoopt: ‘een cadeau voor de toekomst’

Foto: KRB

Op vrijdag 16 november jl doopte de Katwijkse Reddingbrigade twee opleidingsbootjes. De bootjes werden bekostigd uit een nalatenschap van Arie en Gijsje van der Plas, zij waren beide nauw betrokken bij de KRB. Als eerbetoon kregen de bootjes de namen ‘Arie’ en ‘Gijsje’.

KRB Voorzitter Michael van der Plas: “De heer en mevrouw Van der Plas zijn twee zeer actieve leden geweest binnen de Katwijkse Reddingsbrigade. De heer Van der Plas nam ook een aantal jaar plaats in het bestuur. We vonden het mooi om de twee bootjes naar Arie en Gijsje van der Plas te kunnen vernoemen.”

Met de woorden “Ik doop u Arie / Gijsje en wens u een behouden vaart” werden de bootjes tijdens een mooie ceremonie in de Redschuur gedoopt door de zussen van mevrouw Van der Plas.

De vaartuigen worden ingezet voor de jeugdopleiding van de strandwachten. “Een cadeau voor de toekomst van de KRB,”, vertelt van der Plas. “Vooral voor het diploma ‘jeugd strandwacht 3’ spelen de bootjes een grote rol. De toekomstige strandwachten kunnen zo al kennis maken met het varen en dat houdt de lifeguardopleiding ook aantrekkelijk voor de deelnemers, waardoor we de jongeren beter aan onze organisatie kunnen verbinden.” 

Persbericht KRB

Foto: KRB

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk