Koningsdag Festival @ De Schuit

schuit

DATE: Sad but true, Death Alley zegt hun show voor ons Koningsdag Festival (Willy 50 jaar) af (zie statement op hun pagina). Ze hebben beloofd het goed te maken later dit jaar. Inmiddels is er een vervangende act gevonden: MOOON. Deze 3 neefjes maken een mooie mengeling van psychedelica en blues in een heerlijke surfvibe.

Facebook Event

eerdere bericht…..

Op Koningsdag (27 april) organiseert De Schuit weer het jaarlijkse gratis Koningsdag Festival in de Dwarsstraat. Zoals elk jaar staan er weer kwalitatief goede en bijzondere bands op het podium. Van 12 tot 18 uur kan je achtereenvolgens optredens van NOAD, BARTEK, Death Alley en Inguana Death Cult verwachten. Hierna meer info over deze bands.

NOAD (12h30 – 13h15)
NOAD is een blues/garage/stoner rocktrio bestaande uit de 3 vrienden Joost Freke, Tymen Zwaan en Casper Nagtegaal. De vriendschap tussen de 3 gaat jaren terug en wordt gevormd door hun gedeelde passie voor muziek. Het maken en spelen van muziek is voor hen een basisbehoefte, een tweede natuur die hen samendrijft. De perfecte opwarmer voor ons Koningsdag Festival dus!

BARTEK (13h45 – 14h30)
Harde fuzzrock van dit trio uit Amsterdam. BARTEK speelt korte, snelle songs en dan loeihard. 2016 begon met single ‘Beach’ en eindigde met een succesvolle Popronde en hun ‘Beach EP’. BARTEK verkent eigen land, fuzzrock in kleine, vochtige zalen en obscure kraakplekken in Nederland. Vanaf april promoten ze ‘HOLLAND’, hun plaat waarmee ze de Nederlandse ondergrond omploegen, snel en snoeihard.

Death Alley (15h00 – 16h00)
Ontstaan in de duistere kelders van Amsterdam is daar de Nederlandse trots op het gebied van ‘hard’. Of zoals ze het zelf omschrijven ‘heavy punked-out-proto-metal’! Na twee turbulente jaren waarin de band zich naast Europa ook in Amerika steeds meer terrein won met een grote tour, was het optreden op Roadburn 2016 een heuse mijlpaal. Dit verrijkte de muziek van Death Alley met meer psychedelica en liet zien hoe veelzijdig ze eigenlijk kunnen zijn. Dus maak je klaar voor stevige muziek met goed gedoseerde jamsessies en psychedelica. Volhouwe!

Iguana Death Cult (16h30 – 17h15)
De liedjes van Iguana Death Cult klinken zowel spijkerhard als verslavend catchy, vaak omlijst door een walm van smeulende, sleazy psychedelica. Net als in die beroemde reptielenscène uit Fear And Loathing In Las Vegas zorgen de shows van Iguana Death Cult vaak voor een complete mindfuck. Het vuurtje verspreidde zich in rap tempo toen Iguana Death Cult meereisde met de Popronde. Een reputatie als onvoorspelbare, bevlogen liveband wordt bij iedere dampende clubshow steeds nadrukkelijker bekrachtigd. Op Koningsdag is Katwijk aan de beurt, be prepared!

Facebook Event

 

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt