Laat je fiets niet stelen!

Elke zomer worden op de Boulevard en rondom het strand fietsen gestolen. Vooral elektrische fietsen zijn erg populair. De gemeente doet er alles aan fietsendiefstal te voorkomen en de pakkans van daders te verhogen.

Tips
Dit kan je doen om te voorkomen dat je fiets wordt gestolen:
• Zet je fiets met het frame en voorwiel aan een object vast;
• Gebruik altijd twee sloten;
• Haal de accu en computer van je elektrische fiets af;
• Ziet je iets verdachts? Bel 112: daar vangen we ook fietsendieven mee!

Extra fietsparkeerplekken
De afgelopen jaren zijn er allerlei maatregelen en voorzieningen getroffen voor fietsende bewoners en bezoekers van de gemeente Katwijk om ervoor te zorgen dat fietsen op goede wijze op slot gezet kunnen worden. Dit jaar zijn er nog een aantal extra voorbereidingen getroffen. Zo zijn er over de hele lengte van de Boulevard extra ´nietjes´ geplaatst om fietsen aan vast te maken. Naast deze ijzeren beugels in de grond zijn in het duingebied ter hoogte van de Witte Kerk en hotel Noordzee twee fietskoffers geplaatst. Samen bieden ze ruimte voor circa 250 fietsen. Verder zijn in het duingebied op verschillende plaatsen ´boomstammen´ geplaatst, waaraan men fietsen kan vastmaken. In de gemeenteraad is gesproken over een bewaakte fietsenstalling, maar een motie hiervoor is niet aangenomen.

Fietscoaches
Deze zomer zijn fietscoaches gestart. Zij zorgen dat bezoekers hun fiets goed parkeren. Op een drukke stranddag plaatsen veel mensen hun fiets op de strandafgang. Het verzoek is de onverharde berm hiervoor te gebruiken. Zo ondervinden de hulpdiensten geen hinder. De fietscoaches kijken hierop toe en geven uitleg en tips over het op slot zetten van de fiets.

Fietsgraveeractie
Op vrijdag 28 juli konden inwoners hun fiets laten graveren op het Marktplein. Er zijn in totaal 408 fietsen gegrafeerd. De actie bleek een groot succes. Om die reden wordt nogmaals gelegenheid gegeven een fiets te graveren in september. De precieze datum en tijd worden nog gecommuniceerd.

Bel altijd 112 bij verdachte situaties
GOA’s en politie surveilleren extra in het hoogseizoen. Ook worden lokfietsen ingezet. Daarnaast informeren zij bezoekers en bewoners over het voorkomen van fietsdiefstal en delen zij flyers uit met tips. Het advies is altijd te bellen naar 112 als er iets verdachts gebeurt. Verder heeft de gemeente bij elke duinovergang een informatiebord geplaatst. Hierop staat het huisnummer van de strandpaviljoens vermeld. Bij een eventuele diefstal kan dit adres in de aangifte worden vermeld.

Whatsapp en burgernet
Steeds meer inwoners van Katwijk zijn lid van een whatsappgroep en/of van Burgernet. Via beide kanalen roepen politie en gemeente leden op extra waakzaam te zijn op verdachte situaties op het strand en langs de Boulevard.

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt