KRB ontvangt nieuwe waterscooter

KRB waterscooter

Afgelopen week heeft de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) een gloednieuwe waterscooter in ontvangst genomen. De waterscooter, van het type Sea-Doo gti 130, is de eerste van twee nieuwe waterscooters die twee oudere exemplaren vervangen. De levering van de tweede waterscooter wordt begin volgend jaar verwacht.

De KRB bezit straks in totaal drie waterscooters. “De waterscooters gebruiken we voor ‘first responder’-inzet,” vertelt Frank Haasnoot, secretaris van de KRB. “De waterscooters zijn snel inzetbaar. Ze staan 365 dagen per jaar klaar voor gebruik, achterstevoren geplaatst op een trailer met de neus richting het water. Bij voorkeur sturen we twee personen eropuit voor een redding met de waterscooter, maar ze kunnen ook door een persoon bestuurd worden. Waterscooters zijn daarmee voor ons heel flexibel te gebruiken, met minimale inzet van medewerkers”.

De KRB bouwt voordat de waterscooter in gebruik wordt genomen extra communicatieapparatuur in. Na de zomerperiode is de waterscooter geheel operationeel.

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk