Hoezitdat.info vernieuwd! Nóg meer antwoorden over seks, relaties, gezondheid, geld en studeren

Hoezitdat groot

Denk jij wel eens na over seks? Hoe het zou zijn, hoe het voelt en of je er al aan toe bent? Of ben je meer bezig met het effect van pillen, indrinken voor je gaat stappen of het opsteken van een peuk? Welke risico’s neem je en wat kun je doen als het uit de hand loopt?

Of misschien heb jij totaal andere vragen…  Ben ik de enige met puistjes,  zweetvoeten,  hoofd- of buikpijn? Ben ik te dik? Te dun? Wat is normaal? Welke vervolgopleiding moet ik kiezen, blijf ik thuis wonen of ga ik op kamers? Wat komt er kijken bij het zoeken van werk?

Op www.hoezitdat.info vind je een antwoord op deze en andere vragen. De website is nu helemaal vernieuwd. Samen met andere jongeren is de site aantrekkelijker gemaakt. En ook leuk! Bijna dagelijks vind je er  grappige of serieuze filmpjes, thema’s, blogs, testjes of ervaringsverhalen van andere jongeren.

Als je op de site je woonplaats kiest, dan krijg je informatie te zien over jouw omgeving. Is er bijvoorbeeld een oppascursus in de buurt? Waar kan ik drugs laten testen en waar kan ik een SOA test laten doen? Ook zie je waar je dichtbij terecht kunt voor hulp en advies.

Als je wilt, dan kun je via de website je vragen stellen. Dat kan volledig anoniem via de mail, chat of telefoon. Het enthousiaste team van Hoezitdat.info heeft veel ervaring. Zij luisteren, beantwoorden vragen en helpen je de oplossing voor eventuele problemen op een rijtje te zetten. Zij weten hier veel vanaf en werken zelf ook in de gezondheidszorg of het maatschappelijk werk. Alle hulp is gratis. Heb je liever antwoord van jongeren zoals jij? Stel dan je vraag dan op het forum.

Zit je niet goed in je vel, ben je iemand verloren of heb je bijvoorbeeld geldzorgen? Via Hoezitdat.info kun je  ook zelf aan de slag. Door aanmelding bij Online zelfhulp krijg je een  eigen digitale hulpomgeving. Jíj bepaalt hier zelf hoe je hulp wilt krijgen.  Je kunt er je doelen stellen, zoeken naar tips en mogelijke oplossingen of een online training of groepscursus volgen. Wil je iemand spreken, dan kun je er ook chatten. Je gesprek wordt bewaard, zodat je het later nog eens rustig terug kunt lezen.  

Hoezitdat is de jongerenwebsite van de Centra voor Jeugd en Gezin in de regio Zuid-Holland Noord en Gouda. Online zelfhulp van Hoezitdat gebruikt dezelfde omgeving als Kwadraad Hulp Online. De maatschappelijk werkers van Kwadraad maken deel uit van ons team.

——————
Het JONGEREN-INFO-gedeelte op Kattuk.nl is ook volledig bijgewerkt en sluit weer helemaal aan bij de nieuwe site van Hoezitdat.info. Je vindt alle (Hoezitdat.)info dus gewoon nog steeds, zoals je gewend bent, via Kattuk.nl.

 

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2020 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk