Finalisten Uitblinkersverkiezingen ROC Leiden en ID College bekend

mbouitblinkersendocenten2017

De finalisten voor de 14e Uitblinkersverkiezingen van ROC Leiden en ID College zijn bekend gemaakt door de vakjury. Tijdens de finale op dinsdag 23 mei in de Stadsgehoorzaal in Leiden kiest de jury de winnaars. De vijf studenten, vijf docenten en vijf leerbedrijven hebben een bijzondere prestatie geleverd en maken kans op de titel Uitblinker 2017.

Een voorbeeld is finalist student Schoonheidsspecialiste Kayleigh. Volgens haar stagebedrijf is ze ‘enthousiast, flexibel en heeft ze passie voor het vak. Wij hebben haar zelfs een contract aangeboden’. Docent Welzijn Nikolaj springt er volgens de jury uit omdat hij ‘taaie stof goed weet te brengen en extra vakkennis meegeeft. Hij heeft een eigen onderneming en geeft veel praktijkvoorbeelden.’ Finalist leerbedrijf Technolab valt op ‘door de prima begeleiding aan Entree-studenten. Er is veel aandacht voor beroepshouding en competenties. De student mag fouten maken, wordt hierop aangesproken en krijgt kansen om zich te verbeteren.’

Pitch tijdens finale
Tijdens de finale moeten de studenten, docenten en leerbedrijven met een korte pitch de jury overtuigen waarom zij Uitblinker 2017 moeten worden. De jury bestaat dit jaar uit Paul Dirkse (wethouder Onderwijs gemeente Leiden), Lisanne Fons (Landelijke studentenuitblinker 2016), Bart Wieser (Leerbedrijf Politie Scheveningen) en Mieke de Haan (oud-docent ID College).

Landelijke Studentenuitblinker
De Studentenuitblinker 2017 vertegenwoordigt ROC Leiden en ID College bij het landelijke Uitblinkersgala van de MBO Raad. De Uitblinkersverkiezing is onderdeel van ‘Dit is mbo’ en wordt georganiseerd door de MBO Raad en SBB. Met de campagne Dit is mbo maken studenten, docenten en medewerkers uit de mbo-sector duidelijk wat het mbo is en hoe belangrijk beroepsonderwijs en vakmanschap zijn voor onze samenleving.

Samen sterker mbo
ROC Leiden en ID College werken nauw met elkaar samen en fuseren in september 2017. Met docenten en medewerkers en in nauwe afstemming met het werkveld werken zij aan inspirerend mbo-onderwijs. De student staat hierbij centraal, persoonlijke aandacht en contact staan voorop. Dit jaar organiseren ROC Leiden en ID College voor de eerste keer samen de Uitblinkersverkiezing.

Overzicht finalisten

Studenten

Naam

Opleiding

Locatie

Kayleigh Verhoef

Allround schoonheidsspecialiste

Leiden

Robin Goemans

Filiaalmanager

Leiden

Adel Kasem

Zelfstandig werkend kok

Leiden

Jeremy Heijkoop

Beveiliger

Leiden

Jessie Bos

Onderwijsassistent

Alphen

 

Docenten

Naam

Opleiding

Jan Oskam

Economie Gouda

Heine van Eeuwijk

ICT Leiden

Anja van Reijm

Gezondheidszorg Gouda

Nicolaj Tigelaar

Welzijn Leiden

Tjark Kremer

Welzijn Woerden

 

Stagebedrijven

Naam

Locatie

Andreas Kappers

Voorschoten

Beauty Instituut Stadhouderslaan

Den Haag

Zeeman

Bodegraven

Technolab

Leiden

Roompot

Kamperland

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt