14 november: GPvdB gaat los in Ex-Voto. Met o.a. Katwijkse rapper Spek

spek

Vijf zeer afwisselende artiesten, dat is wat de vierde voorronde van de Grote Prijs van de Bollenstreek zaterdag 14 november biedt in het Voorhoutse Ex-Voto (Jacoba van Beierenweg 118b). Vanaf 20.30 uur staan Spek, Room for Error, Laura Beekman, Takyon en Silent War hier op de planken. De entree voor de avond bedraagt 5 euro.

Spek is een jonge, scherpe, nonchalante en energieke rapper uit Katwijk. Hij begon in 2010 met het schrijven van teksten en staat nu aan het begin van een glansrijke carrière. Dat heeft hij al bewezen met verschillende optredens: hij heeft het voorprogramma van onder andere Kraantje Pappie en Ronnie Flex verzorgd, een aantal radio-optredens gedaan en met zijn (cover)band Lekker Bezig op grote feesten gespeeld.

De muziekstijl van Room for Error is Pop en Rock, vaak met een vleugje blues. De nummers hebben pakkende en soms emotionele teksten die voortkomen uit gebeurtenissen uit het dagelijks leven, waar iedereen iets van zichzelf in kan herkennen. Invloeden van onder andere John Mayer en Keith Urban komen terug in de nummers.

Laura Beekman is een singer-songwriter die in 2016 haar debuutalbum lanceert. Eigentijdse, eigenwijze popsongs met hoog meezing-gehalte. Ze werd meermaals beschreven als ‘de vrouwelijke Nielson’, maar Laura is vooral een ijzersterke zangeres en charismatische frontvrouw die sprankelt op plaat en podium.

Takyon is een tweetal music-producing studenten die hun ervaring in de studio naar het podium brengen. Gitaar en drums worden ondersteunt met soundscapes, samples en synthesizers en combineren zo de kracht van een live band met de energie van een live DJ set.

Silent War, ontstaan in 2013, is een vierkoppige indie/alternative rockband. In 2014 heeft de band de finale bereikt van de Amsterdamse Popprijs en hierdoor al in poptempels zoals de Paradiso en De Melkweg gespeeld. De eerste demo ‘Fingers Crossed’ is gedraaid op veel Nederlandse alternatieve radiostations en stond zelfs op nummer 6 van het IndieXL jaaroverzicht.

Ook dit jaar kan het publiek weer stemmen met een app voor de favoriete band van de avond. Deze kan gratis gedownload worden via de bekende kanalen. De publiekswinnaars uit iedere voorronde gaan door naar de halve finale die zaterdag 12 december in het Katwijkse Scum wordt gehouden. De winnaar van de halve finale gaat samen met de door een professionele jury gekozen winnaars uit de voorrondes door naar de finale die zondag 20 december in poppodium Gebr. De Nobel in Leiden plaatsvindt. Daar wordt gestreden om een prijs die er mag zijn. De winnaar van de Grote Prijs van de Bollenstreek 2015 gaat onder andere naar huis met een weekend opnemen bij de befaamde Wisseloord Studios, een waardecheque voor Music All In, een instore optreden bij muziekwinkel Velvet in Leiden en compleet afgemixte live-opnames van het finale-optreden.

Voor meer informatie: www.gpvdb.com.

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk