Lezing Eus @ De Hoofdbieb AFGELAST!

001Ozcan©RdePuy

UPDATE: Jammer, jammer, jammer maar vanwege de slechte weersvoorspellingen is de lezing Ozcan Akyol van vanavond gecanceld. De lezing zal naar een nog nader bekend te maken datum worden verplaatst.

 

Op 11 december in de Hoofdbieb. Lezing door schrijver en columnist Özcan Akyol

Schrijver en columnist Özcan Akyol, beter bekend als Eus, komt naar Katwijk om te vertellen over en voor te dragen uit zijn werk. Akyol is behalve als schrijver en columnist ook bekend als tafelheer en opiniemaker bij programma’s als ‘De Wereld Draait Door’ en ‘Pauw’. Als voetbalanalist schuift hij regelmatig in sportprogramma’s aan en hij publiceert in het tijdschrift Hard Gras. In de onlangs uitgezonden documentaireserie ‘De neven van Eus’ ging Eus op bezoek bij zijn grotendeels onbekende familieleden in Turkije. Akyol staat bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal. Iets wat hij op maandag 11 december om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam ongetwijfeld zal laten horen.

Eus en Turis

Özcan Akyol (Deventer, 1984) schreef twee romans. ‘Eus’ (2012) is een semi-autobiografische schelmenroman over het leven van een doorsnee puber uit een Turks-Nederlands gezin die zich aan zijn achtergrond probeert te ontworstelen. Het boek was Akyols sprong van straatschoffie tot ware literaire belofte. ‘Eus’ kreeg veel aandacht in de Nederlandse media. Er werden in een week tijd 10.000 exemplaren verkocht. Een maand na het verschijnen werden de filmrechten gekocht.
Zijn tweede roman, Turis, is uit 2016 en is een beklemmende, indringende en bij vlagen bijzonder geestige roman die de lezer meesleurt in een gezinsstrijd die dagelijks wordt aangewakkerd door de heer des huizes, Turis. Het boek werd als literaire fictie gepresenteerd, hoewel het verhaal veel gelijkenissen met het echte leven van de schrijver zou vertonen.

Erbij zijn?
Wil je Özcan Akyol zelf een keer ontmoeten? Dan ben je van harte uitgenodigd op maandag 11 december om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek in Katwijk. In de pauze verzorgt Boekhandel Van der Meer uit Noordwijk de boekverkoop en uiteraard is er volop tijd om een boek te laten signeren. Toegangskaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Kies de activiteit van je keuze, betaal met iDEAL en print je toegangskaart(en). Prijs voor bibliotheekleden € 8,- en voor niet-leden € 10,-.

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk