Preventie survival met het Welzijnskwartier

groeps foto deelnemers survival okt 2018

Afgelopen herfstvakantie is het jongerenwerk van Welzijnskwartier met een groep jongeren op preventie survival geweest in de Belgische Ardennen. Naast dat het een hele mooie ervaring is voor de jongeren met heel veel sport en bewegen, worden zij als groep op elkaar aangewezen.

Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen voor allerlei taken (tent opzetten, kampvuur maken, ontbijt maken, zelf koken etc.) De groep moet samenwerken omdat ze echt back to basic zijn. Er is geen stromend water en geen douche of toilet. Slapen gebeurt in tenten midden in een afgelegen weiland. Dit alles maakt dat de jongerenwerkers in een korte periode een groep jongeren beter leert kennen.

Tijdens de survival worden er veel actieve outdoor activiteiten georganiseerd, zoals klimmen, tokkelen, een nachtdropping, mountainbiken, team games en paintball. Ook hier is samenwerken, wederzijds respect, doorzettingsvermogen en actief bezig zijn een must. Daarnaast is er het preventie programma. Hier werden er dialogen en discussies met de jongeren gevoerd volgens stellingen, waarin de risico’s en gevaren zijn besproken van groepsdruk, gedrag en middelen gebruik op jonge leeftijd.

Ook politie Katwijk vervulde een rol in de preventie. tijdens dit gesprek krijgen de jongeren de kans om informeel met de agenten te praten, hier konden zij vragen stellen, er worden casussen besproken en word wederzijds begrip gecreëerd. Eén van de jongeren gaf aan dat het super leuk maar ook goed was dat de politie ook aanwezig was we hebben elkaar beter leren kennen en ze zijn best wel cool. De survival was een succes en laat mooie verhalen en ervaringen achter. De jongeren waren super enthousiast en wij zijn erg tevreden over hun inzet.

Het jongerenwerk organiseert de survival i.s.m. Platform Kocon en de GGD. Voor de survival kunnen jongeren zich niet voor aanmelden, het jongerenwerk kiest elk jaar twee groepen uit die opvallen door gedrag of middelengebruik. Waar vinden wij deze groepen? Op staat tijdens onze straat rondes die wij geregeld maken maar ook via de jongerencentrums.

Persbericht Welzijnskwartier

groeps foto deelnemers survival okt 2018

 

 

Zeg je zegje

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk