Evenementen

Evenementen

Workshop: Middeleeuwse handlettering @ De Bieb

  • Datum: 24 - okt - 2019
  • Tijd:10:00
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:HoofdBibliotheek schelpendam
  • Tickets:Kaarten Kopen

Handlettering is helemaal ín maar hoe leuk is het om eens te handletteren op een Middeleeuwse manier. Dat gaan we doen in de herfstvakantie. Op donderdag 24 oktober geeft Janneke Verdijk voor kinderen vanaf 8 jaar in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek de workshop: ‘Middeleeuwse Handlettering & zelf een boekje in elkaar zetten’. Doe mee tussen 10.00 en 12.00 uur en ga met een super mooi resultaat naar huis.

Middeleeuws ABC-boekje
In deze creatieve workshop gaan de deelnemers terug in de tijd. Ze kijken naar de mooie rood-blauw gekleurde letters die in de Middeleeuwen werden gebruikt in handgeschreven boeken. Als echte boekbinders maken zij vervolgens met naald en draad een echt ABC-boekje. Voorop komt de eerste letter van je naam en in het boekje is ruimte om voor alle letters van het alfabet een tekening te maken van iets wat met die letter begint.

Meedoen?
Kinderen die zin hebben om ook zo’n bijzonder Middeleeuws ABC-boekje te maken, zijn van harte welkom op donderdagochtend 24 oktober van 10.00 tot 12.00 uur in de Hoofdbibliotheek. De workshop is voor kinderen vanaf 8 jaar en er kunnen 10 kinderen meedoen. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Deelname aan deze superleuke creatieve workshop kost € 7,50 per kind. Toegangskaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDeal.

 

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk