Evenementen

Evenementen

Reislezing @ De Bieb

  • Datum: 21 - jan - 2019
  • Tijd:20:00
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:De Bieb
  • Tickets:Kaarten Kopen

Reislezing: Van hier tot Tokio op de motor

Journalist, motorrijder, wereldreiziger en avonturier Paul van Hooff maakte een avontuurlijke motorrit van Nederland naar Japan. De avonturen die hij onderweg beleefde, heeft hij vastgelegd in een prachtig boek ‘Van hier tot Tokio’. Maandag 21 januari komt hij om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt. Maak kennis met Paul van Hooff en zijn 42 jaar oude Moto Guzzi want die neemt hij mee naar de bieb in Katwijk.

Op de benzinetank van zijn Moto Guzzi V7 zet Graziano Rossi, de vader van de legendarische GP-coureur Valentino Rossi, drie handtekeningen. Paul van Hooff weet dan nog niet hoe hard hij deze zegen van de Godfather van de motorsport later nog nodig zal hebben. De reis is op voorhand krankzinnig lang, de hindernissen onvoorspelbaar groot, en dan vertrekt hij ook nog eens in de winter, op zijn trouwe ‘Guus’ uit 1975. Niets blijft de avonturier bespaard. Met huilende wolven op de achtergrond slaapt hij bij min twintig graden in zijn tentje in de Armeense bergen. Hij trekt een tijdje op met een Iraanse mensensmokkelaar, en ontwaakt in Wolgograd op de intensive care. Als hij in Siberië het leven redt van een zeventienjarige jongen, roepen de Russische media hem uit tot held. Maar telkens stapt hij weer in zijn zadel, en komt Tokio steeds dichterbij.
Een reis van ontberingen, unieke ontmoetingen, avonturen en vriendschappen voor het leven maar ook van eenzaamheid, tegenslagen en Paul’s gemis van zijn twee zoontjes. Naast motorrijders zal elke reiziger en avonturier dit verhaal willen omarmen.

Zin om mee op avontuur te gaan met rasverteller Paul van Hooff en zijn motor van dichtbij te bekijken? Dan ben je van harte welkom op maandag 21 januari om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek. Tijdens en na afloop van de lezing kun je een exemplaar van het boek ‘Van hier tot Tokio’ kopen die Paul graag voor je signeert. Toegangskaarten zijn verplicht. Prijs € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden.

motor

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk