Evenementen

Evenementen

Paardenmarkt @ Rijnsburg

  • Datum: 12 - jun - 2019
  • Tijd:7:00
  • Adres:Rijnsburg
  • Locatie:Diverse locaties
  • Tickets:

Woensdag 12 juni

07:00 uur Opening
Geen Rijnsburger mag dit missen. Ook dit jaar zal het weer dringen worden voor een plekje op en rond de “Willem de Klink brug”. Geen verrassing natuurlijk want wie wil de opening van de paardenmarkt nou missen? Je hoort de kerkklokken luiden, de trompet wordt geblazen en de voorzitter van het Comité verteld traditie getrouw wat er die dag allemaal staat te gebeuren. Zegt het voort! Daarna staat de koffie klaar in de Voorhof.

07:00 – 12:30 uur Paardenmarkt
Langs de Vliet en in de Graaf Florislaan staan de paarden en pony’s opgesteld. Een mooie traditie en altijd leuk om hier langs te lopen, te bekijken en te aaien. Zelfs als je geen paard wilt kopen blijft het een prachtig gezicht!

09.00 – 24.00 uur Kermis
Geen dorpsfeest zonder kermis. Ook dit jaar is er natuurlijk weer de kermis met vertrouwde en nieuwe attracties! Lekker in de botsauto’s, een gokje wagen, je kinderen laten genieten in de draaimolen en jezelf verwennen met een suikerspin of oliebol. Het kan allemaal op de kermis.

09:00 – 15:00 uur Braderie
Elk jaar weer super gezellig. Meer dan 100 kramen met van alles en nog wat te kijken en te kopen. Van kinderkleding tot bloemen en van horloges tot een broodje paling. Er is leuke straatmuziek en bij het Rad van Avontuur kan je ook dit jaar weer je geluk beproeven. En tussendoor kan je even uitblazen en bijkletsen op het terras bij deVoorhof, het Koomansplein of de Wilhelminaboom.. Of….misschien nog leuker, op het terras bij het Spinozabeeld. Dit jaar verzorgd door EETKAFE. 

09:00 – 14:00 uur KoomansKinderplein
Op het KoomansKinderplein is ook dit jaar weer van alles te beleven voor kinderen tot ongeveer 13 jaar. Dit jaar zijn er zoveel leuke dingen dat we ook de Abdijlaangebruiken om alles een plekje te kunnen geven. Er is een springkussen op het plein en je kunt dit jaar niet alleen weer zo’n stoere glitter tattoo laten zetten maar jezelf ook laten schminken!  De vrijwilligers van het Dorpshuis organiseren hier een leuke knutseltafel. Speciaal voor deze dag staat er op het plein een standbeeld van Koning Willem I. En voor de echte stoere jongens en meiden is er een hindernisbaan! Wie durft? Op het terras van de Burgt kan je een drankje kopen. Voor wie het allemaal eens van bovenaf wil bekijken bestaat de mogelijkheid om tussen 11.00 uur en 14.00 uur de kerktoren te beklimmen. Kom maar gauw kijken wat er allemaal te doen is.

10:00 – 15:00 uur Vliet Cruise
Al een aantal jaar een groot succes en ook nu vaart hij weer. Voor € 2,- maak je een prachtige tocht over de Vliet. Stap in de sloep en beleef de reis van je leven. Bekijk het prachtige centrum van Rijnsburg en de traditionele paardenmarkt vanaf het water. Koop je eerst een drankje bij het terras? Dan krijg je van EETKAFE/Marina € 1,- korting op je kaartje voor de cruise!

11.00 – 14.00 uur Paardentram
Nieuw dit jaar is de Paardentram die vertrekt vanaf de kinderboerderij aan de kop van de braderie. Stap maar in voor een rondritje en betalen hoeft niet hoor!

13.00 uur Trekking loterij
In onze loterij zijn heel veel leuke prijzen te winnen. Het prijzenpakket is super. Voor de winnaar van de hoofdprijs ligt er € 500,- te wachten. De trekking vindt plaats op het podium op het Koomansplein door burgemeester Visser. Op de braderie kunt u tot vlak voor de trekking nog lootjes kopen (zolang de voorraad strekt).

13.20 uur Optreden DWS en Demonstratie Weerbaarheidstraining
Dit jaar stralen de danstoppers van DWS weer met een optreden op het Koomansplein! Zo vlak voor de eindshow van 22 juni is dit wel een héle gezellige repetitie. Verschillende groepen laten zien waar ze samen met hun juf het hele jaar voor hebben geoefend. Dit belooft weer 1 groot feest te worden! Daarna volgt er een demonstratie weerbaarheidstraining. Ook zeker de moeite waard om te bekijken.

14.00 – 20.00 uur Muziek op het Koomansplein
Het begint inmiddels al een traditie te worden tijdens de jaarlijkse Paardenmarkt. Tussen 14.00 en 20.00 uur beloofd het weer ouderwets gezellig te worden op het Koomansplein. GoGo Rijnsburg verzorgt weer een muzikaal spektakel. Tijdens deze middag/avond hebben we vier acts kunnen vastleggen. DJ Jaimy Lorenzo, 12 jaar oud zal zijn draaikunsten vertonen en hij is er bijzonder trots op dat hij hier vanmiddag mag staan. Dit jonge dj-talent gaat het zeker ver schoppen in de toekomst! De bekende Rijnsburger Bart Heemskerk behoeft nauwelijks nog enige toelichting. Op menig feest en podia weet hij het publiek om zijn vingers te winden en er een gezellig feestje van te maken.

Het duo Twee bier zonder baco brengt een energieke show met een hoog “dans & meezing gehalte”. Hun repertoire bestaat uit de beste Nederlands- en Engelstalige nummers van vroeger en nu maar ook Nederpop, Disco en natuurlijk Apres-ski.

Barry Badpak, moeten we deze  mannen nog voorstellen? Niet meer weg te denken uit de huidige feest-scene treden zij op bij studentenverenigingen, schuurfeesten, podia en bruiloften. Deze heren staan er garant voor dat de voetjes van de vloer gaan, iedereen host en lekker meezingt. Kortom een compleet feest!.

Kom dus gezellig langs op het Koomansplein. Voor een drankje en een hapje wordt natuurlijk gezorgd. Dit jaar kan je de consumptiemunten ook met PIN betalen!

Verzamel lege bekers en verdien wat lekkers!
Help jij ons om op woensdagmiddag het Koomansplein een beetje schoon te houden? Raap de lege bekers op, lever ze in en je krijgt een gratis Paardenhoefje!

14.00 – 16.30 uur Shanty koren
Niet één, niet twee maar liefst vier Shantykoren zullen er dit jaar optreden tijdens de Paardenmarkt! De Vlietzangers behoeft geen verdere introductie en zijn al heel veel jaar aanwezig. Ze worden bijgestaan door Kattuks Volk, Dameskoor Hartekreet & Ander Leed uit Katwijk en De Marconisten uit Leimuiden. Bij elkaar vormt dit een geheel wat een fraai mini Shantyfestival zal verzorgen waarbij de koren elkaar afwisselen. Natuurlijk kan dit niet allemaal opgesteld worden bij de Wilhelminaboom. De zeemansklanken worden namelijk ook bij het Spinozaterras ten gehore gebracht: de plek waar ook de Vlietcruise aanmeert. Stappen jullie aan boord? Is het niet letterlijk in de sloep dan figuurlijk bij één van de optredens van de verschillende koren.

14:15 – 16:15 uur Ringsteken
Voor dit unieke evenement zullen prachtige combinaties in vol ornaat verschijnen. Voor rijtuigen, koetsiers en paarden geldt dat de kleinste details verzorgd zijn om de nostalgie van weleer terug te laten komen. Ver vervlogen tijden zullen aan de Graaf Florislaan herleven. Net als afgelopen jaren doen er ook niet-antieke rijtuigen mee dus dat belooft een hoop deelnemers. Na het ringsteken voor aangespannen paarden volgt het ringsteken onder de man, verzorgd door de Burchtruiters. Voor nadere informatie/opgeven voor ringsteken onder de man kunt u contact opnemen met Heidi van Egmond op 06 515 19 473

Afbeelding uitagenda paardenmarkt rijsnburg

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk