Evenementen

Evenementen

Opening speeltuin @ Aquamar

  • Datum: 12 - jun - 2019
  • Tijd:10:30
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:Piet Heinlaan
  • Tickets:

Opening speeltuin en spraypark Aquamar tijdens Buitenspeeldag

 

 

Op woensdag 12 juni opent wethouder Adger van Helden samen met de kinderen van de Groen van Prinstererschool en een aantal free runners de nieuwe speeltuin bij en het spraypark (waterspeeltuin) van Aquamar tijdens de nationale Buitenspeeldag.

 

Er wordt al lang uitgekeken naar de komst van de speeltuin en het waterspraypark. Daarom wordt het groots gevierd. Leerlingen van de Groen van Prinstererschool hebben meegedacht over de speeltoestellen van de speeltuin. Groepen 1 t/m 5 van de school komen daarom de speeltuin toezingen en mogen, na de bijzondere stunts van de free runners op de speeltoestellen, als eerste de speeltuin en het spraypark uitproberen. In de middag kunnen overige bezoekers de speeltuin en het spraypark komen verkennen.

 

Nationale Buitenspeeldag
De officiële opening van het buitenterrein bij zwembad Aquamar valt samen met de nationale Buitenspeeldag, dat elk jaar georganiseerd wordt door Jantje Beton. Buitenspelen is erg belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. “Ook de kinderen in onze gemeente gaan de laatste jaren minder snel naar buiten om te spelen en te bewegen. En dat is zonde, want buitenspelen is heel leuk en ook nog eens erg goed voor je.”, vertelt Adger van Helden. “Ik ben daarom heel trots dat we samen met allerlei betrokkenen, zoals de Groen van Prinstererschool, deze speeltuin kunnen aanleggen, zodat kinderen uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg hier fijn kunnen spelen en bewegen”.

 

Speeltuin en spraypark
In de speeltuin kunnen kinderen naast een touwpiramide, trampolines en reuze schommels ook spelen met een Sonaboog: een interactieve dans- en geluidsboog, waarbij uit meerdere spellen gekozen kan worden. Ook komt er een terras bij de speeltuin, vlak bij een uitgifteloket van het zwembad. Hierdoor kunnen bezoekers van de speeltuin ook gebruik maken van de horeca van het zwembad. Het spraypark is een ruimte bedoeld voor zwembadbezoekers die graag in de buitenlucht willen ontspannen. Het biedt verschillende toestellen zoals fonteintjes, glijbanen en andere speelse elementen waar kinderen met water kunnen spelen. Ook is er een ligweide met zitjes, ligbedden en nog een aantal ‘droge’ speelelementen voor kinderen.

Programma:

10.30                    Verzamelen Kinderen Groen van Prinstererschool (zingen ondertussen een lied)

10.40                    Welkomstwoord Wethouder Adger van Helden

10.50                    Kinderen zingen lied onder begeleiding van lerares Natasja Mimpen

11.00                     Optreden Progression Freerunning

11.10                     Startsignaal spelen voor de kinderen Groen van Prinstererschool

11.10 – 11.30      Vrij spelen kinderen Groen van Prinstererschool

12.00 – 15.00    Vrij spelen kinderen gemeente Katwijk en overige bezoekers

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk