Evenementen

Evenementen

Open Doors jongerendienst @ CBS de Burcht

  • Datum: 15 - sep - 2019
  • Tijd:10:00
  • Adres:Valkenburg
  • Locatie:Broekweg
  • Tickets:

Kom je ook naar de jongerendienst? (Leeftijd 12+ t/m 18 jr.)

Wat als je bijbel een verboden boek is?

Een bijbel in de kast of als app op je telefoon: voor jou vanzelfsprekend, maar voor miljoenen christenen in de wereld niet. De hervormde gemeente in Valkenburg ZH houdt een thema-ochtend over vervolgde christenen. Een spreker van Open Doors vertelt over zijn indrukwekkende ontmoetingen met christenen in landen waar geen geloofsvrijheid is zoals in Nederland.

In zeker vijftig landen op de wereld hebben meer dan 245 miljoen christenen te maken met vervolging om hun geloof. De overheid bespioneert hen, familie wil niet dat ze christen zijn, ze worden achtergesteld op school. Op allerlei manieren worden christenen onderdrukt. Soms leidt vervolging zelfs tot de dood.

Achter het immense getal van 245 miljoen christenen gaan verhalen van individuele christenen schuil. Van jongeren zoals jij. Een spreker van Open Doors vertelt aan de hand van reizen die hij maakte naar de vervolgde kerk hoe het leven van vervolgde christenen eruit ziet. Met bijbehorende filmpjes wordt het een ochtend die je nog lang bij zal blijven: welkom in de wereld van vervolgde leeftijdsgenoten.

 

Open Doors is een interkerkelijke organisatie die sinds 1955 vervolgde christenen steunt. Open Doors brengt Bijbels, geeft training en praktische hulp aan christenen in zo’n zestig landen. Meer informatie: www.opendoors.nl.

 

Zien we jou op 15 september 2019 om 10.00 uur in de aula van CBS de Burcht, Broekweg 35, 2235BK? Wil je eventueel meer informatie stuur dan een mailtje naar jeugdouderling.jeroen@gmail.com

Agenda jongerendiensten:

15 sep. 2019 Open Doors

13 okt. 2019 MAF

10 nov. 2019 Dorcas

15 dec. 2019 geen jongerendienst  wel een eredienst in de hervormde kerk van Valkenburg a/d Rijn. 

Met vriendelijke groet en hopelijk tot ziens,

De jeugdouderlingen Theo en Jeroen

Copyright ­2001-2020 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk