Evenementen

Evenementen

Najahrfest 2017: Tirol am Rhein 

  • Datum: 26 - aug - 2017
  • Tijd:10:00
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:Baron van Wassenaerlaan
  • Tickets:

Op zaterdag 26 augustus zal Katwijk aan den Rijn transformeren tot Tirol am Rhein. Om 10:00 uur zal er op de Baron van Wassenaerlaan een groots Tirolerfest beginnen. Het is de bedoeling om met 1.500 mensen een Tirolerlunch te gebruiken. Deze lunch wordt opgeluisterd door optredens vanuit de muziektent. De gasten kopen voorafgaand een Tirolerfeestpakket voor € 5,00. In dit pakket zit een bierpul met opdruk, een tirolerhoed en een consumptiemunt. Met deze munt kan men vanaf 11:30 uur op drie punten op de Baron van Wassenaerlaan zijn of haar pul laten vullen.

Bijzondere gast op dit feest zal zijn de burgemeester van Tirol. Hij zal met het aanslaan van het biervat de lunch openen. Om 12:30 uur heeft iedereen  plaatsgenomen aan de tafels waarna de broodjes worst worden geserveerd aan iedereen die in het bezit is van een pul. Het uitserveren van de broodjes worst zal door  Tirolerdames gebeuren. Het zal nog lang gezellig blijven op de Baron van Wassenaerlaan, waar vanaf 13:00 uur optredens zullen plaatsvinden van het blaaskapellen festival.

Op zaterdag 26 augustus zal het programma er als volgt uitzien:

09:00 uur Verkoop Tiroler feestpaketten Baron van Wassenaerlaan

10:00 uur Muziek op de Baron van wasenaerlaan 

10:30 uur Optreden Tirolerband  vanuit de muziektent

11:00 uur De Alphoorn blazers van Joseph AG begroeten de burgemeester van Tirol en zijn gevolg. We zingen Edelweiss voor de burgemeester van Tirol.

11:05 uur Een immens biervat komt  de Baron van Wassenaerlaan oprijden.

11:15 uur De burgemeester houd een korte toespraak en slaat vervolgens het vat aan, waarmee hij de Tirolerlunch opent. Ondertussen laten de Alphoornblazers nog iets van hun kunnen horen.  

11:30 uur De drie bars gaan open om uw pul te laten vullen. Optreden Tirolerband  vanuit de muziektent

12:00 uur Optreden van Die Supertolle Schlager Schwestern. Deze dames gaan ons laten Jodelen met een spetterend optreden.

12:15 uur De broodjes worst worden uitgeserveerd

12:30 uur Tiroler lunch voor mensen met pul aan de gedekte tafels 

12:40 uur De Tirolerdames verzorgen ter afsluiting van deze Tirolerlunch een originele Tirolerdans.

13:00 uur Tirolerfest onder de klanken van het blaaskapellenfestival

 

Die Supertolle Schlager Schwestern
Gaby und Carina Coburg zijn twee Powerfrauen uit Beieren die met veel plezier de bekendste schlagers zingen en ze brengen heerlijke Deutsche Gemütlichkeit. Ze feesten erop los wat heel aanstekelijk werkt! Uiteraard zingen Die Supertolle live en tweestemmig.

Al hossend op krakers als Fiesta Mexicana en Rosamunde of meedeinend opDu, maar ook rockend op 99 Luftballons en headbangend op Wunderbar of Skandall im Sperbezirkzijn deze dames van alle Duitstalige markten thuis. Deze act is een absolute lust voor oog en oor.

Joseph AG
De Alphoornisten van Joseph AG brengen ontspanning voor mens en  veestapel.

De klank van de Alphoorn gaat onder de huid. Geen wonder, want de oorsprong van de Alphoorn is niet alleen een Communicatie-, maar voor alles een werk- en lok instrument. De koeien en geiten naar de Almhut te brengen en hen rustig te maken was een belangrijke opgave.

Voor het blazen op deze eenvoudige uitgeholde boomstam is opperste concentratie noodzakelijk. Ademtechniek en het ontbreken van ventielen, zoals bij een trompet, maken het bespelen van de Alphoorn bijzonder moeilijk.

JOSEPH AG, met vier blazers, allen met bijna vier meter lange uitgeholde boomstammen; sonore, unieke klanken, tegenpool, onthaaster, in onze snelle, digitale, technische wereld.

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt