Evenementen

Evenementen

Nacht van Ontdekkingen

  • Datum: 15 - sep - 2018
  • Tijd:19:00
  • Adres:Leiden
  • Locatie:Diverse locaties
  • Tickets:Kaarten Kopen

 De eerste namen van de Nacht van Ontdekkingen zijn bekend. Op nachtvanontdekkingen.nl is de kaartverkoop gestart voor de Nacht van 15 september, voorheen bekend als Nacht van Kunst & Kennis. Het festival, georganiseerd door het Leidse communicatiebureau Maters & Hermsen in opdracht van Cultuurfonds Leiden, Universiteit Leiden en Leiden Marketing staat dit jaar in het teken van het thema ‘tijd’.  

Doordenkers, inspiratie en vermaak
Hèt wetenschaps- en cultuurfestival in de Leidse binnenstad kent een verrassend programma met vele acts op het snijvlak van cultuur en kennis. Van wetenschap en theater tot muziek en kunst. Dit jaar stelt de Leidse Universiteit meer van haar locaties ter beschikking en ook nieuwe locaties zijn aan het festival toegevoegd. Nieuwe podia zijn te vinden in het P.J. Vethgebouw en de Faculty Club, the Old School en Gravensteen, naast de al bekende locaties zoals de Sterrewacht, Hortus botanicus en het Academiegebouw. Hier vindt het wetenschapsprogramma plaats met lezingen van tientallen Leidse wetenschappers waaronder Vincent Icke en Carlo Beenakker. Of laat je verrassen door Menno Schilthuizen over het oprukken van de ‘urban jungle’.

De Nacht van Ontdekkingen neemt je mee in de tijd
De zesde editie van de Nacht van Ontdekkingen speelt dit jaar met het thema tijd. Je hebt de tijd op de klok en de historische tijd. Maar je kunt tijd ook biologisch en natuurkundig benaderen. Je kunt filosoferen over tijd, tijd ervaren. Er is relatieve tijd en tijdsbeleving. Tijd genoeg, tijd tekort. Het thema van de Nacht is ingegeven door het overlijden eerder dit jaar van de wereldberoemde sterrenkundige Stephen Hawking, schrijver van A Brief History of Time.

In de korte tijd die de Nacht duurt duiken tientallen wetenschappers van de Universiteit Leiden, theatermakers, kunstenaars en muzikanten in de tijd. Ze nemen je mee in hun wereld, delen hun ontdekkingen en brengen je in verwondering. Ze laten ons niet alleen zien wat tijd met hun werk doet, maar ook wat tijd met ons doet. Of het nu gaat over de evolutie van stadsdieren, Maya-kalenders, dag- en nachtritme, tijdreizen of fossielen: ons leven draait om tijd.

Ga tijdens de Nacht van Ontdekkingen mee op excursie, volg debatten en lezingen, geniet van de acts en de muziek en vergeet de tijd…

Waar en wanneer vindt de Nacht plaats?
De Nacht van Ontdekkingen vindt plaats op zaterdag 15 september 2018 van 19.00 tot 00.00 uur in Leiden. Festivallocatie: verschillende binnen- en buitenlocaties rondom Pieterskerkplein, Hortus botanicus, Oude Sterrewacht en Rapenburg. In het blokkenschema staan alle locaties precies vermeld. 

Hoeveel kost een kaartje?
Kaartjes kosten online €17,50 per stuk, exclusief servicekosten. Studenten in bezit van een collegekaart of een &Cultuurkaart betalen online € 12,50 voor een kaartje. Neem dan wel je collegekaart of &Cultuurkaart mee naar de Nacht op 15 september. Zonder die kaart heb je geen toegang met studentenkorting. Koop je een kaartje op de Nacht zelf, dan betaal je €20,00, studenten betalen €15,00. 

Waarom zou ik online een kaartje kopen? 
Koop je online je kaartje, dan heb je sneller toegang tot het festivalterrein. Bij de ingang van diverse festivallocaties wissel je je e-ticket in voor een polsbandje. Alleen een polsbandje geeft je toegang tot de Nacht. 

Is mijn e-ticket mijn toegangsbewijs?
Nee, je e-ticket is niet je toegangsbewijs. Je e-ticket wissel je in voor een polsbandje voordat je de Nacht ingaat. Dat kan vanaf 18.30 uur op twee plekken, bij het kassapunt op het Pieterskerkplein en bij het kassapunt op het Rapenburg. Alleen een polsbandje geeft je toegang tot de locaties van het festivalterrein. Je polsbandje is dus je toegangsbewijs.

Kan ik alleen online een kaartje kopen?
Nee hoor, je kunt op 15 september bij een van de kassapunten (Pieterskerkplein, Rapenburg) vanaf 19.00 uur nog kaartjes kopen. Houd rekening met een wachttijd. Op de dag zelf kost een kaartje € 20,00, studenten betalen €15,00. 

Heb ik met mijn bandje onbeperkt toegang tot alle locaties?
Ja, maar bedenk dat veel locaties een maximale capaciteit hebben. Wees dus op tijd als je een programmaonderdeel echt niet wilt missen want vol is vol.

Hoe betaal ik op het festival voor?
Koop je kaartjes op de dag zelf, dan kun je die alleen met pin betalen.

Is er eten en drinken te krijgen?
Jazeker, op verschillende punten binnen het festivalterrein zijn bars en kun je drankjes of hapjes krijgen. Bij de bars kun je alleen pinnen.

Zit er statiegeld op de glazen?
Zeker. De Nacht werkt dit jaar met eco-glazen waar €1 statiegeld op zit. De eco-glazen kun je alleen contant afrekenen (en dus niet pinnen). Neem voor de eco-glazen dus wat losse euro’s mee naar de Nacht, die je kunt afhalen bij een uitgiftepunt van eco-glazen. Het statiegeld kun je terugkrijgen voor het einde van de Nacht. Inzamelpunt bij Rapenburg en Hortus.

Is de Nacht ook toegankelijk voor kinderen?
De Nacht focust zich niet op hele jonge bezoekers.

Ik kom niet uit Leiden, hoe kom ik op het festivalterrein?
Kom met het openbaar vervoer. Station Leiden Centraal is op 10 minuten lopen van het festivalterrein. Toch met de auto? Parkeren kan in de Parkeergarage Lammermarkt, op loopafstand van het terrein.

Ik kom uit Leiden, hoe kom ik naar het festival toe?
Lopend of fietsend. Kom je liever met het openbaar vervoer? De dichtstbijzijnde bushaltes bevinden zich aan de Breestraat en het Kort Rapenburg.

Ik kom fietsend, waar laat ik mijn fiets?
Je fiets mag niet mee het festivalterrein op, daar zijn we streng in. Fietsenstallingen zijn er  op het Gerecht en op het plein voor de Oude Sterrewacht. 

Meer weten?
www.nachtvanontdekkingen.nl

LR-NKK17-Foto-Ruben-van-Vliet-27-750x330

 

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk