Evenementen

Evenementen

Nacht van Kunst en Kennis @ Leiden

  • Datum: 16 - sep - 2017
  • Tijd:19:00
  • Adres:Leiden
  • Locatie:Rapenburg
  • Tickets:Kaarten Kopen

Nacht van Kunst & Kennis viert eerste lustrum met nieuwe festivalopzet

Kaartverkoop gestart en eerste namen bekend voor Leids festival

De kaartverkoop voor de eerste lustrumeditie van de Nacht van Kunst & Kennis in Leiden op zaterdag 16 september is gestart. Het festival heeft een geheel nieuwe opzet waarbij de beroemde gracht Rapenburg het hart van het festivalgebied vormt. Op tien prachtige locaties langs de gracht, op straat en in een aantal huiskamers kunnen de bezoekers kiezen uit ruim 100 verschillende lezingen, acts en voorstellingen.

De Nacht van Kunst & Kennis bestaat vijf jaar en dat vieren ze met een nieuwe opzet van het festivalgebied. Dit jaar openen wederom het Academiegebouw, de Hortus Botanicus, de Oude Sterrewacht en het Rijksmuseum van Oudheden hun deuren. Daarnaast mogen we vol trots twee nieuwe locaties presenteren, namelijk het SieboldHuis en de sociëteit van LVVS Augustinus. Het festivalgebied omvat zo het hele Rapenburg. Het Rapenburg zelf is op en in de gracht het toneel van verschillende acts. Van wetenschappers tot dansers en van acteurs tot opiniemakers. Met de nieuwe opzet creëert de Nacht van Kunst & Kennis een echt festivalgebied.

 

Ontdekkingsreis

Ook dit jaar programmeert de Nacht van Kunst & Kennis weer vernieuwende wetenschappers en kunstenaars. Een kleine greep uit het programma; Leids onderzoek leert ons dat rappers en schrijvers niet voor elkaar onderdoen in uniek taalgebruik. Tijdens de Nacht van Kunst & Kennis bespreken we dit onderzoek over de Unieke Woordenschat met o.a. schrijver Ilja Leonard Pfeijffer. Daarnaast leren we over Canal Science met Stadswacht Aaf, theatervoorstelling Disconnect, een samenwerking met Leidse makers van Ins Blau zet ons aan het denken over de onvermijdelijke vooruitgang, we checken hiphopteksten met de Rapfactchecker en genieten van de zwoele liedjes van de Antwerpse singersongwriter Tamino. We gaan op expeditie met Eddie the Eagle, dansen op de beats van Altın Gün en Luwten en leren over poep met medisch microbioloog Ed Kuijper.

 

Early birds

De kaartverkoop is nu gestart via nachtvankunstenkennis.nl. Tot 22 juli geldt een speciaal early bird-tarief van EUR 15,- per kaartje, daarna kost een kaartje in de voorverkoop EUR 17,50. Studenten betalen voor hun kaartje EUR 15,-.

Nacht van Kunst & Kennis

Datum: 16 september 2017

Tijden: 19.00 – 01.00.  

Kaarten via nachtvankunstenkennis.nl

Early Bird EUR 15,-.

Voorverkoop EUR 17,50.

Deur: EUR 20,-.

Studenten en &-cultuurkaarthouders: EUR 15,-.

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt