Evenementen

Evenementen

Manilla Road + Vortex @ De Nobel

  • Datum: 04 - mei - 2017
  • Tijd:20:15
  • Adres:Leiden
  • Locatie:Marktsteeg
  • Tickets:Kaarten Kopen

Manilla Road + Vortex
Donderdag 4 mei 2017 – Gebr. de Nobel

Met gepaste trots presenteert De Nobel op donderdag 4 mei een old school heavy metal avond met Manilla Road (U.S.A.) en Vortex (N.L.).

Manilla Road werd in 1977 opgericht door Mark “The Shark” Shelton en debuteerde in 1980 met hun debuutplaat ‘Invasion’, die in de underground veel stof deed opwaaien. Inmiddels heeft de groep uit Wichita, Kansas maar liefst 17 studio-, 2 live- en enkele compilatie albums op hun palmares staan, waarbij platen als ‘Open The Gates’ (1985), ‘Spiral Castle’ (2002) en hun meest recente full-length ‘The Blessed Curse’ (2015) ontegenzeggelijk tot het sterkste werk van de Amerikaanse old school metalheads behoren.

De groep heeft door de jaren heen een exorbitante cultstatus weten op te bouwen en is de laatste jaren regelmatig te zien op Europese underground festivals als Keep It True (Duitsland), Pyrenean Warriors (Frankrijk) en Metal Magic (Denemarken). Manilla Road heeft tijdens haar bestaan echter nog nooit in Nederland opgetreden. Op 4 mei a.s. gaat echter een lang gekoesterde droom van de bandleden in vervulling: het allereerste en enige optreden van Manilla Road op Nederlandse bodem en wel in onze eigen Gebroeders De Nobel tijdens hun “40th Anniversary World Tour 2017”!

Na bevestiging van deze gig ontvingen wij van het management mailtjes met boodschappen als: “the guys are very excited about coming to the Netherlands” en “your confirmation e-mail has already made this a great day! We are all excited about our show with you in Leiden, Holland!” dus dat belooft wat voor 4 mei!

Als voorprogramma hebben wij de Groningse cult heavy metal band Vortex weten te strikken. De groep loopt al sinds 1979 mee onder aanvoering van gitarist Martjo Brongers. Ook deze groep is een graag geziene gast op Europese underground festivals en heeft de afgelopen jaren een vaste fanschare om zich heen weten te verzamelen. De groep wist zich met hun eerste in eigen beheer uitgebrachte EP ‘Metal Bats’ (1985) in de kijker te spelen. Deze EP geldt in verzamelaarskringen nog steeds als een absolute cultklassieker. Hun meest recente werk stamt uit 2014 en is getiteld ‘Remains’ dat werd uitgebracht door het Duitse Scream Records.

Saillant detail is dat Vortex in 1986 de LP ‘Open The Gate’ uitbracht en Manilla Road in 1985 ‘Open The Gates’ aan de mensheid toevertrouwde. Het zou ons niet verbazen dat beide nummers deze avond op het podium in De Nobel ten gehore worden gebracht. Toeval bestaat nou eenmaal niet!

Deze avond is in samenwerking met The Hague Heavy Metal Alliance en Doomsday Celebration tot stand gekomen.

MR-versie-2

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt