Evenementen

Evenementen

Lewsberg & Moon Moon Moon @ De Schuit

  • Datum: 26 - jan - 2019
  • Tijd:21:00
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:Dwarstraat
  • Tickets:Kaarten Kopen

Facebook EventLewsberg

Lewsberg en Moon Moon Moon naar De Schuit zaterdag 26 januari

Het Rotterdamse Lewsberg is een vierkoppige groep, vernoemd naar schrijver en stadgenoot Robert Loesberg, vooral bekend van zijn roman Enige Defecten uit 1974. De Engelstalige teksten, gebracht met Rotterdamse tongval, tonen een hang naar existentialisme en zwarte humor. En dat doet het goed bij fans van The Velvet Underground, The Fall of The Modern Lovers.

Moon Moon Moon heeft in 2016 een succesvolle Popronde gedaan en een goed ontvangen album uitgebracht op Tiny Room Records, ‘Help! Help!’. Dit jaar speelde de indieband rondom Mark Lohmann zich verder in de kijker met de Journal Entries, dagboekfragmenten op muziek. Onderwerpen als Tim Knol bij Giel Beelen, de Dotan-gate of het verliefd worden op de Spinvis-violiste.

Kaartjes zijn online verkrijgbaar voor €3,50 of aan de deur voor €5,00.

De deur gaat om 21h00 open.

Lewsberg (https://lewsberg.bandcamp.com/)
Het Rotterdamse Lewsberg is een vierkoppige groep, vernoemd naar schrijver en stadgenoot Robert Loesberg, vooral bekend van zijn roman Enige Defecten uit 1974. Daar ligt direct de grootste inspiratiebron van de band: de tegencultuur en het grotestadscynisme van de jaren ’60 en ’70. Nadat Lewsberg in 2017 The Downer (EP, cassette) en Non-fiction Writer (Single, 7”) uitbracht, verscheen op 13 april van 2018 het titelloze debuutalbum van de band. Negen rudimentaire repetitieve rocksongs, gekenmerkt door een achteloze intensiteit. De Engelstalige teksten, gebracht met Rotterdamse tongval, tonen een hang naar existentialisme en zwarte humor. En dat doet het goed bij fans van The Velvet Underground, The Fall of The Modern Lovers.


Moon Moon Moon
In 2016 heeft de jonge band uit Heerhugowaard een succesvolle Popronde gedaan en een goed ontvangen album uitgebracht op Tiny Room Records, ‘Help! Help!’. Dit jaar speelde de indieband rondom Mark Lohmann zich verder in de kijker met de Journal Entries, dagboekfragmenten op muziek. Onderwerpen als het niet gedraaid worden op 3FM, Tim Knol bij Giel Beelen, de Dotan-gate, of verliefd worden op de Spinvis-violiste worden inmiddels breed opgepikt, met Nico Dijkshoorn als nieuwste fan. Een groot deel van de muziek, games en artwork (allen uitgebracht onder de naam Moon Moon Moon) wordt gemaakt in Mark’s slaapkamer. Live komt de 5-koppige band tot leven met zijn dromerige indiefolk, die doet denken aan Eels, Sparklehorse, The Microphones en Múm. Rijk gearrangeerd, intens en met een ontwapenende podiumpresentatie.

44586034_1997716843627108_2059100870385074176_o

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk