Evenementen

Evenementen

Filmavond @ Dorpshuis

  • Datum: 15 - mei - 2019
  • Tijd:19:00
  • Adres:Valkenburg
  • Locatie:Kerkweg
  • Tickets:Kaarten Kopen

Op 15 mei organiseert de bibliotheek de laatste filmavond van het seizoen in de theaterzaal van Het Dorpshuis. Om 19.30 uur staat in de filmzaal van Het Dorpshuis in Valkenburg een bekroonde film op het programma over een scholierenprotest in de DDR tegen het neerslaan van de Hongaarse revolutie door Sovjet-troepen in 1956.

Over de film
Een waargebeurd verhaal. Het is 1956 en tijdens een bezoek aan een bioscoop in West Berlijn zien de Oost-Duitse scholieren Theo en Kurt schokkende beelden over de Hongaarse opstand in Boedapest. Terug in Stalinstadt (nu Eissenhüttenstadt) willen ze uit solidariteit met de gevallen slachtoffers een gebaar maken. Ze krijgen hun hele klas mee en tijdens een les houden ze allen een minuut stilte. Dit simpele gebaar veroorzaakt flink wat onrust. In eerste instantie doet de schooldirecteur het af als een onschuldige puberdaad. Als het incident echter ter ore komt van het ministerie van Onderwijs beoordeelt de minister het als een contrarevolutionaire daad en eist dat de organisator binnen een week bekend wordt gemaakt. De klas blijft solidair met elkaar en de scholieren weigeren dit, wat verstrekkende gevolgen heeft voor hun verdere leven….

Toegangskaarten
Nieuwsgierig geworden naar deze bijzondere film die aanzet om weer eens in de geschiedenisboeken te duiken? Je kunt erbij zijn. Iedereen is van harte welkom op woensdagavond 15 mei om 19.30 uur in Het Dorpshuis Valkenburg. Toegang: € 6,- voor leden en € 8,- voor niet-leden. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de bibliotheek of in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. De zaal is open vanaf 19.00 uur.

 

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk