Evenementen

Evenementen

Feestweekconcert

  • Datum: 22 - aug - 2017
  • Tijd:19:30
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:Dorpskerk
  • Tickets:

Feestweekconcert met Chr. Kamper Mannenkoor “D.E.V.”

Het traditionele feestweekconcert is inmiddels een begrip in Katwijk aan de Rijn en daarbuiten. De Oranjevereniging van het Rijndorp slaagt er iedere keer weer in om er een succesnummer van te maken. De Dorpskerk is bij dit evenement immer goeddeels gevuld. Het concert staat dit jaar gepland op dinsdag 22 augustus om 20.00 uur. Als altijd is iedereen, jong en oud, weer van harte uitgenodigd.

In voorgaande edities van het feestweekconcert werd stilgestaan bij onder andere de verjaardagen van het Dorpskerk-orgel en de Katwijkse brandweer.

Deze keer vieren we het 100-jarig bestaan van het Christelijk Kamper Mannenkoor “Door Eendracht Verbonden”. Ruim 48 jaar stond D.E.V. onder leiding van de fameuze dirigent Klaas Jan Mulder. Sinds 1 januari 2009 is de enthousiaste Gerwin van der Plaats muzikaal leider van het koor. Het koor zingt op deze avond divers repertoire, waaronder vaderlandse liederen en bekende klassieke melodieën.

Het Van Assendelft-orgel wordt bespeeld door Arjan Wolfswinkel. Evenals in vorige jaren , produceerde hij speciaal voor deze avond de arrangementen voor orgel, blaasinstrumenten en slagwerk. Een ensemble bestaande uit 11 muzikanten brengt, samen met Arjan, een interessante mix van klassiek en populair repertoire. Zo blijken bijvoorbeeld Georg Friedrich Händel en John Miles verrassend goed hand in hand te gaan.

Opnieuw verleent ook de bekende Katwijkse sopraan Jacomina van der Plas-Vooijs haar medewerking. Over haar indrukwekkende optreden van vorig jaar wordt nog steeds nagepraat! Jacomina brengt muziek die afkomstig is uit onder meer operettes en musicals.

Zoals vaste bezoekers van het feestweekconcert gewend zijn laat het programma ook veel ruimte om heerlijk samen te zingen.

De deuren van de kerk gaan open om 19.30 uur. 

Vanaf maandag 7 augustus start de voorverkoop. Kaarten kosten 8 Euro en zijn tegen betaling hiervan af te halen bij Bike Totaal Luyten (Achterweg 22), KlusWijs (Wassenaarseweg 15) en Chr. Boekhandel “Het Baken” (Secr. Varkevisserstraat 37). Als u/jij verzekerd wilt zijn van een plek in de kerk, wees er dan snel bij!

Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt