Evenementen

Evenementen

DJ & Producers Café @ Scum

  • Datum: 19 - mrt - 2019
  • Tijd:19:00
  • Adres:Katwijk
  • Locatie:Noordduinseweg 3
  • Tickets:
Deze editie van het DJ & Producers Café staat wederom geheel in het teken van Rekordbox.

Het programma RekordBox is Pioneer DJs muziek beheer software. Deze software gebruik je om je USB sticks of SD kaartjes voor de XDJ/CDJs voor te bereiden. Natuurlijk kun je Pioneer DJ apparatuur ook gebruiken zonder deze software, maar met Rekordbox haal je echt het maximale uit de Pioneer DJ gear.

Om jou expert te maken in RekordBox is Jeroen Groenendijk (product specialist van Pioneer DJ) op dinsdag 19 maart weer aanwezig bij het DJ & Producers Café om de tweede sessie over RekordBox te verzorgen. Deze tweede sessie, het vervolg op 26 februari, zal meer toegespitst zijn op de features en functies in Rekordbox zelf.

Vraagstukken die we vanavond behandelen:
- Cue’s, Loops, Hot-Cue/Loops, Cue Memory, wat kun je daar mee en hoe maak je ze ?
- Hot-Cue Banks in combinatie met Sync geeft leuke mogelijkheden.
- My Tags, je kunt nooit genoeg gereedschap hebben om selecties in je collectie te maken.
- Actieve loops, redding bij korte tracks en geven je volledige controlle wanneer de muziek dropt
- Hoe werkt de theorie nu op een echte CDJ ?

- DJM-900NXS2, de filters toegelicht
- DJM’s BPM effecten.
- DJM’s X-Pad en Send/Return

Bovenstaande zijn slechts wat grepen uit de onderwerpen die besproken zullen worden.
Natuurlijk is er ook tijdens deze sessie ruim gelegenheid tot het stellen van je vragen.

Tip: Neem je laptop mee naar de workshops, dit kan helpen als je specifieke vragen hebt of mee wilt klikken!

Het DJ & Producers café is een initiatief van Jongerenwerk Welzijnskwartier KRV in samenwerking met jongerenwebsite Kattuk.nl en The Art Squad.

Heb je een vraag of wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Roy van Schie (Royvanschie@welzijnskwartier.nl) of Arno van den Berg (arno@kattuk.nl) voor meer informatie.

-

Het DJ & Producers café is een wekelijkse avond waarop jongeren en ouderen (vanaf 12 jaar) op het gebied van dj’en en muziekproductie met elkaar in contact komen, kunnen oefenen op professionele dj gear, ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen en daarmee van elkaar leren.

Het DJ & Producers café is een initiatief van Jongerenwerk Welzijnskwartier KRV in samenwerking met jongerenwebsite Kattuk.nl en The Art Squad.

Heb je een vraag of wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Roy van Schie (Royvanschie@welzijnskwartier.nl) of Arno van den Berg (arno@kattuk.nl) voor meer informatie!Op dinsdag 12 februari vindt in Scum Katwijk het ‘DJ & Producers Café’ plaats, een nieuw project, georganiseerd vanuit het jongerenwerk van Welzijnskwartier in samenwerking met The Art Squad (cultuur Welzijnskwartier) en jongerenwebsite Kattuk.NL.

Meer info
Het ‘DJ & Producers Café’ wordt een vaste avond voor jongeren vanaf 12 jaar die kennis willen maken met, of meer willen leren over dj’en, muziekproductie, opnametechnieken, radio maken, licht- en geluidstechniek en meer. 

Daarnaast is het DJ & Producers Café een wekelijks moment waarop geïnteresseerden, nieuwkomers, jonge talenten, gevorderden en professionals elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en zodoende van elkaar kunnen leren en hun talent verder kunnen ontwikkelen. Uiteraard staat er daarom iedere dinsdagavond een professionele club dj-set klaar waarop gemixed en geoefend kan worden. 

Naast de reguliere (vrije inloop) avonden komen er ook thema avonden en workshops (al dan niet met een gastspreker/gastdocent) over specifieke onderwerpen zoals bijvoorbeeld social media gebruik, artiest profilering, RekordBox, licht/geluidstechniek en meer!

Het DJ & Producers Café is elke dinsdagavond van 19:00 tot 21:30 uur in Scum Katwijk. De reguliere avonden zijn gratis, voor bepaalde thema avonden en of workshops kan eventueel een kleine vergoeding gevraagd worden.

Mail voor meer informatie over het DJ & Producers Café met Roy van Schie, via Royvanschie@welzijnskwartier.nl of met Arno van den Berg, via arno@kattuk.nl.

Facebook Event

Copyright ­2001-2019 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk