Straatvoetbaltoernooien jongerenwerk Welzijnskwartier eerder van start

voor p.r.

Het voorjaar is weer aangebroken. Het is ’s avonds langer licht, dus een goede reden om naar buiten te gaan. En dat kan! Vanaf 11 april t/m 9 augustus, houdt het jongerenwerk iedere week een straatvoetbaltoernooi in een andere wijk.

De straatvoetbaltoernooien zijn op verschillende dagen. Op de dinsdagavonden is de leeftijd van 11 t/m 14 jaar aan de beurt en op woensdagavonden kunnen jongeren vanaf 15 jaar en ouder een balletje trappen. Het is belangrijk dat de teams, bestaande uit 5 personen, op tijd aanwezig zijn. Voor alle toernooien geldt dezelfde aanvangstijd, deze is om 19:00 uur.

Lees verder »

Bokstraining bij Kamakura onder leiding Daan de Wijs

Bokstraining Kamakura Katwijk

Voor dames en heren vanaf 15 jaar

Voor wie wil werken aan conditie en gezondheid heeft Boks- en Kickboksvereniging Kamakura Katwijk het antwoord: kom boksen! De ultieme sport voor een algehele conditie. Sinds september geeft Kamakura Katwijk bokstrainingen op woensdagavond en zaterdagochtend in de sportzaal van De Duinroos aan de Prinses Irenelaan voor dames en heren vanaf 15 jaar en ouder. En de lessen worden gegeven door niemand minder dan bokstrainer Daan de Wijs uit Den Haag.

Lees verder »

Volleybal: Meisjes B van RVV naar halve finale NOJK

rvv-meisjes-b

Afgelopen zaterdag vertrok een team van talentvolle B-jeugdspelers van volleybalvereniging RVV naar Capelle aan de IJssel met als doel om een plaatsbewijs te bemachtigen voor de halve-finaleronde van het NOJK. Hoewel door het slechte weer twee van de acht teams afgemeld waren, is er op deze toernooien altijd sprake van een sterk bezet toernooi met volleybal op hoog niveau. Na een herschikking van de poules door de afmeldingen werd RVV ingedeeld in een poule met Ovoco uit Oss en ‘thuisclub’ VCN uit Capelle a/d IJssel.

Lees verder »

Katwijk krijgt Johan Cruyff Court

De Lionsclub ‘Katwijk – Noordwijk ‘De Brittenburg’ heeft tijdens de vijfde editie van het Lionsboksgala aan de Gemeente Katwijk voorgesteld om het grootste deel van de opbrengst te besteden aan de aanleg van een Johan Cruyff court in Katwijk. Wethouder Krijn van der Spijk zegt enthousiast: “De gemeente is uiteraard zeer blij met dit initiatief en de substantiële bijdrage van de Lionsclub”. Het college heeft dinsdag 20 december jl. ingestemd met de realisatie van deze plannen en besloten het resterende bedrag wat nodig is, ‘bij te leggen’.

Lees verder »

Goede voornemens? Begin met hardlopen!

beginnerscursus2017_fotopersbericht

Afvallen, meer sporten en bewegen zijn jaarlijks de meest populaire voornemens rondom nieuwjaar. Is dat ook jouw goede voornemen? Atletiekvereniging Rijnsoever brengt je graag in beweging en start daarom op 14 januari 2017 wederom met de VanDuijnVanderGeer cursus Hardlopen voor beginners. In een leuke en gezellige sfeer leer je in clubverband op een verantwoorde manier hardlopen.

Lees verder »

Kamakura Jeugdgala uniek succes

kamakura-jeugdgala-2016

Het was zaterdagmiddag een drukte van jewelste in het Dorpshuis in Valkenburg. In totaal kwamen er een kleine 500 mensen naar het Kamakura Jeugdgala. Op het programma stonden 60 kickbokspartijen voor de jeugd van 6 tot en met 16 jaar waarvan 14 leden van Boks- en Kickboksvereniging Kamakura Katwijk. Het werd een groot succes en iedereen, van bond tot bezoeker, was enthousiast over dit unieke gala.

Lees verder »

Volgens RIVM is voetballen op kunstgras veilig

korrels

UPDATE 15-2-2017: Rubbergranulaat uitzending Zembla 15-02

Persbericht Gemeente Katwijk

‘Sporten op kunstgrasvelden kan verantwoord en veilig blijven plaatsvinden.’ Dat is de conclusie van het RIVM nadat er uitgebreid onderzoek is gedaan naar het sporten op kunstgras met rubbergranulaat en de eventuele gezondheidsrisico’s daarvan. Wethouder Krijn van der Spijk reageert hierop: “Wij sluiten samen met de voetbalverenigingen aan bij de uitkomsten van het rapport van het RIVM. Voetballers kunnen verantwoord blijven sporten.”

Lees verder »

Leerlingen Pieter Groen organiseren Voetbaltoernooi voor KWF

jongeren-van-het-kwf-voetbal-toernooi

Een groep leerlingen (zie foto) van het Pieter Groen college in Katwijk hebben een project. Ze hebben een opdracht gekregen om geld op te halen voor een goed doel en dat is geworden KWF Kankerbestrijding. We hebben gekozen voor KWF om er bij stil te staan hoeveel mensen deze ziekte hebben en dat een behandeling hiervoor veel geld kost.

Daarom willen wij een grote activiteit organiseren waarvan de opbrengst naar het KWF doel gaat. Op 5 januari zal dit plaats vinden.

Lees verder »

Zaterdag 17 december: Kamakura Jeugdgala in Dorsphuis Valkenburg

kamakura-jeugdgala-2

Op zaterdagmiddag 17 december verzorgt Boks- en Kickboksvereniging Kamakura Katwijk een kickboksgala voor de jeugd tussen 7 en 16 jaar in het Dorpshuis (voorheen De Terp) in Valkenburg. In totaal staan er zo’n 50 demopartijen op het programma onder toezicht van de officials van de WFCA. De wedstrijden worden gehouden tussen 13:00 en 18:00 uur en de toegang bedraagt slechts 10 euro.

Lees verder »

Kunstgras: Gemeente Katwijk en voetbalverenigingen volgen advies RIVM

rubbergranulaat-kunstgras

Wethouder Krijn van der Spijk en bestuursleden van de voetbalverenigingen uit de gemeente zijn nogmaals bij elkaar gekomen naar aanleiding van recente berichtgeving in diverse media over de mogelijk schadelijke stoffen in het rubbergranulaat gebruikt op de kunstgrasvelden.

De wethouder en de voorzitters van de voetbalverenigingen begrijpen de bezorgdheid van voetballers en ouders naar aanleiding van deze recente berichtgeving over de mogelijke gezondheidsrisico’s van rubbergranulaat. De gemeente en de voetbalverenigingen blijven intussen de adviezen van het RIVM en de GGD volgen. Wethouder Van der Spijk: “We hopen dat het RIVM snel met hun resultaten komt. Deze worden half december verwacht en zijn voor de gemeente en de verenigingen leidend. Uiteraard kunnen de clubs hun eigen afwegingen maken en ook de ouders kunnen dat.”

Lees verder »

27 oktober: ‘Mega Bootcamp – 100% voor het goede doel’

bootcampkatwijk-megabootcamp-05

Kom trainen voor het goede doel!

Leven met suikerziekte is niet zo eenvoudig. Als diabetespatiënt moet je voortdurend rekening houden met wat je doet, wat je kan eten en wat je waarden zijn. De 25-jarige Roos Guijt uit Katwijk heeft diabetes, maar gaat volgende maand toch de uitdaging aan om de marathon van New York te lopen.

Haar doel is evenveel euro aan sponsorgeld voor de Bas van de Goor Foundation op te halen als de afstand die zij loopt: 4.219,50 euro dus! De Bas van de Goor Foundation ondersteunt sporters met diabetes op verschillende manieren. Roos betaalt de reis naar New York en het verblijf daar zelf.

Lees verder »

Reactie gemeente Katwijk op uitzending Zembla over kunstgrasvelden (UPDATE)

UPDATE 13-10-2016

Overleg tussen voetbalverenigingen en gemeente Katwijk over kunstgrasvelden

Wethouder Krijn van der Spijk, bestuursleden van de voetbalverenigingen en een beleidsmedewerker van de GGD Hollands Midden zijn bij elkaar gekomen naar aanleiding van de onrust die is ontstaan rondom kunstgrasvelden en de brief van minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) van afgelopen vrijdag 7 oktober. De minister vertelt in haar brief dat zij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft gevraagd om extra onderzoek te doen naar de mogelijke gezondheidsrisico’s van het rubbergranulaat in de kunstgrasvelden.

Lees verder »

De mooiste halve marathon van Nederland

fotoarie_strandhvk

Op zaterdag 24 september wordt hij voor de 34e keer georganiseerd; de Halve Marathon van Katwijk. De halve marathon met het mooiste parcours van Nederland. Absoluut geen parcours voor iemand die een supersnelle tijd of een persoonlijk record wil lopen, maar wel voor hen die willen lopen en genieten!!

Het startschot voor deze wedstrijd wordt om 12.00 gegeven. Deelnemers kunnen kiezen uit diverse afstanden: 5 km, 10 km, 15 km en 21 km.

Zodra het startschot is gevallen, gaan alle deelnemers via de Boulevard naar de Katwijkse zuidduinen. Daar wacht allen een prachtig parcours door de duinen, dat wat betreft de deelnemers aan de 15 en de 21 km ook nog eens een stukje door het Panbos leidt.

Na de duinen komen alle deelnemers uit op het strand en uiteindelijk weer bij de finish. Een prachtig parcours, waarvoor deelnemers van heinde en verre naar Katwijk reizen om aan deze halve marathon deel te nemen.

Lees verder »

Zonovergoten Eerste Watersportdag Katwijk

36-_dsc0171

Kort verslag en foto’s

UPDATE: nieuwe foto’s toegevoegd!!

Afgelopen zaterdag werd voor de eerste keer de Watersportdag Katwijk georganiseerd op de Oude Rijn tussen de Binnensluis en de Julianabrug. Zo’n 150 kinderen en jongeren konden, onder een heerlijk zonnetje, gratis kennismaken met diverse watersporten en recreatie aangeboden door de verschillende Katwijkse watersportverenigingen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, al gauw was het een drukke boel en vlogen de spetters je om de oren.

De verenigingen pakten groots uit en er was voor iedereen van alles te doen. Sloep roeien, suppen, kanovaren, een rondvaart, zeilen, flyboarden, in waterballen lopen, bootjes bouwen, een verenigingsmarkt…..teveel om op te noemen. Van spectaculair Flyboarden voor de durfals tot je uiterst relaxed rond laten varen in een sloep, iedereen had het prima naar de zin en de dag vloog voorbij.

Al met al een heerlijke Watersportdag waar de Katwijkse verenigingen uitstekend hebben laten zien wat ze in huis hebben.

Vaker doen! Wij zijn in ieder geval weer van de partij volgend jaar!

Lees verder »
1 2 3 12
Copyright ­2001-2017 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt