Jens ging naar het Open Podium….

01-DSC_0140

Review, foto’s en video Open Podium @ De Schuit. Met The Black Strange en Batwölf

Hallo daar, hier eerste even een korte “persoonlijke” boodschap. De laatste paar maanden heb ik meerdere malen semi-negatieve geluiden op mogen vangen met betrekking tot mijn gepubliceerd werk. Hierop ben ik tot de conclusie gekomen dat het wellicht de tijd is voor een wijziging van mijn aanpak en manier van schrijven. Ik als auteur kan het immers niet over het hart krijgen om jullie, mijn dierbare publiek niet exact te geven waar zijn vraag naar uit gaat. Veel leesplezier en deins vooral niet terug voor het geven van wat feedback dit wordt zeer gewaardeerd.

Open podia, misschien wel HET grootste geschenk voor de muzikale wereld waar ieder beginnend muzikant of bandje met een gerust hart zijn sonische boodschap kan uitdragen in een intieme setting. En als dan ook nog de gebroeders Vink en Leo van Duijn (foto, je lijkt op Lou Reed man, red.), u wellicht bekend als ex-zanger van The Rudolfs of vandaag dag van Tijger Tijger (ook zeker een aanrader), nog eens van de partij zijn, is de avond helemaal compleet.

Lees verder »

Schurende akoestiek bij Tom McRae

TomMcrae6dunes

Review optreden Tom McRae (support: Matt Winson) @ De Schuit op 16 september 2017 door Jens.

Daar was het dan, na maanden vervuld van abstracte anticipatie (ik had mij doelbewust afgeschermd van zijn studiomateriaal) zou de illustere Tom McRae dan eindelijk zijn akoestische escapades in De Schuit ten gehore brengen. Al maanden voorafgaand aan de avond was ik door onze niet nader te noemen hoofdredacteur klaargestoomd met meanderende monologen betreffende de man en zijn muziek en meermaals op niet-subtiele subtiele wijze aan de naderende datum herinnerd. …

Na een kort intermezzo buiten voor de deur, waar ik mij om puur sociale redenen bevond, besloten we om ons toch maar eens te begeven in de richting van de grote zaal, waar het ons al snel duidelijk werd dat het eerste nummer van die avond op vrij ironische wijze zijn slotfase al bereikt had. Vervuld van gezonde anticipatie besloot ik mij toch maar onder mijn mede-concertgangers te begeven, dat overigens voor het grootste deel uit non-Katwijkers bevond, een feit dat mij in eerste instantie vervulde met hoop op een avond zonder ervarings-versplinterende conversaties, een punt waar ik later nog even op terug zal komen, eerst het optreden.

Lees verder »

Zaterdag: Open Podium @ De Schuit

Batwölf

Met: The Black Strange, Batwölf en RVSTY

Op zaterdag 23 september treden er 3 (lokale) bands op in De Schuit. En daarmee heeft de zaal direct 2 primeurs te pakken.

Zo maakt The Black Strange (met o.a. Richard Vink en Leo van Duijn) hun debuut op het podium. Pure rock ‘n roll zoals we dat van deze mannen gewend zijn.

Daarnaast is er een samensmelting van Black Volvo en The Rudolfs genaamd Batwölf (foto). Hoe klinkt dat precies? Ze omschrijven het zelf als ‘We play punkrock ‘n roll, for some silly dancing with your peers! Live fast, die old!’

Lees verder »

DogFest Music Report by Jens

81-DSC_0134

Review bands kleine zaal, video The Legs, foto’s en meer…

Zaterdag jongstleden was het daar dan, deze avond zou de 2e editie van Dogfest zich eindelijk, na een jaar lange tussenpauze, openstellen voor ieder Katwijkse liefhebber van muziek en / of (Roemeense) honden. Niet dat ik zelf nu de voorafgaande week daadwerkelijk zo doordrongen was van anticipatie tegenover dit alles, in tegendeel, het gehele concept van een Benefietconcert riep bij mij weinig positiefs, spreek gerust van walging, op. Toch was ook ik, nadat mij de solide line-up van die avond me te horen was gekomen, toch enigszins besmet geraakt met een subtiele vorm van verwachting voor wat mij te wachten stond, dit had overigens nog steeds vrijwel niets met het “benefietaspect” te maken.

Lees verder »

Jeff’s Urban Music News: De nieuwste albums, tracks, video’s en concert- en festivaltips

lil-uzi-vert-lir2-1-listen

Jeff=Back!

Na zijn succesvolle MBO stage SMD bij Kattuk.nl nu terug als HBO-er Maatschappelijk werk en Dienstverlening.

Dus hier…terug van weggeweest…Jeff’s Urban Music News.

Met dit keer de nieuwste tracks, video’s en nieuws van augustus en de feesten en optredens van september.

Nieuwe albums van Lil Uzi Vert, XXXTentacion en A$AP MOB, nieuwe clips van SFB en Hamza, de aankomende feesten van de buurt.

Mis je wat? Of wil je ook genoemd worden?
Mail dan naar info@kattuk.nl!

Lees verder »

Infloyd terug in Boerderij Zoetermeer

DSC01896

Katwijks trots Infloyd gaat weer touren! Met een compleet nieuwe show trekt de band tussen september en juni weer door heel Nederland. De première van hun vierder grote tour is dicht bij huis, in Cultuurpodium Boerderij in Zoetermeer, op zaterdag 2 september.

Voor de première in de prog-rock tempel van Nederland zijn nog kaarten verkrijgbaar via Ticketmaster

Lees verder »

2 september: Dogfest @ Scum

The Legs promo foto

Met: The Legs, Tijger Tijger, Delusional, Peterlees, AJ Plug en meer…

Dogfest is een benefiet festival met als doel om de erbarmelijke omstandigheden van honden in Roemenië onder de aandacht te brengen en om geld op te halen voor hondenasiels in Roemenië.

Dogfest vind plaats op zaterdag 2 september in Scum met een super vet programma. Alle bands spelen belangeloos mee aan Dogfest.

Lees verder »

De Schuit klaar voor nieuw seizoen

Tom McRae Press

Na de gebruikelijke zomerstop maken het bestuur en de vrijwilligers van JVC De Schuit zich weer op voor het nieuwe seizoen. De laatste weken is er binnen hard gewerkt om de zaal en het programma op orde te krijgen.

De aftrap is gelijk op vrijdag 1 september met de maandelijkse Schuit Quiz. Op zaterdag 16 september komt niemand minder dan Tom McRae (zie foto) voor alweer de 3e keer in zijn carrière naar De Schuit. De kaartverkoop voor dit event gaat erg hard, zorg dus dat je op tijd bent.

Lees verder »

Flora Band Rijnsburg WMC Kampioen (incl. video)

flora

Via: www.floraband.com
Ongekend, ongelofelijk, prachtig en waanzinnig mooi. Een greep uit de reacties van de mannen van de Flora Band, toen ze hoorden dat ze de titel in de wacht hebben gesleept. Met 95,25 punten zijn zij kampioen op het Wereld Muziek Concours, onderdeel Mars in de World Division. En dat is een prestatie van wereldformaat.

Lees verder »

Concertprogramma The Pocket 2017/18: Barrelhouse maakt comeback in Katwijk

barrelhouse8750-1

Café The Pocket is druk bezig met de programmering voor het seizoen 2017-’18. Opvallend is het weerzien van Barrelhouse in Katwijk, na 30 jaar. Volgens kenners een van de beste bluesbands van Nederland. Meer optredens zijn al vastgelegd waaronder tribute bands van Fleetwood Mac en R.E.M. Ook coverband Barracuda staat gepland. De Zeeuwse band Woodworks neemt de aftrap van het nieuwe seizoen voor haar rekening.

Lees verder »

Vrijdag 23 juni: Open Podium @ Scum

openpodium

Op vrijdag 23 juni presenteert Luuk de Haar met geestelijke bijstand van vele Scummers het open podium in Scum.

In een professionele omgeving kunnen beginnende en ervaren muzikanten, stand-up comedians, rappers enzovoort, hun kunsten vertonen aan een groeiende schare trouwe bezoekers en aan elkaar.

Al menige vriendschap en/of muzikale kruisbestuiving is hier ontstaan. Deelnemers stappen in een warm bad, tot in de puntjes verzorgd door de mannen en vrouwen van het licht, het geluid en de bar.

Lees verder »

Fris en pakkend ‘progpop’ debuutalbum “Collision” Golden Caves

Goldencaves

Het is inmiddels al meer dan een maand geleden dat de jonge proggers van Golden Caves hoge ogen wisten te gooien in de Schuit en kort daarna hun debuutalbum naar buiten brachtten. Hoewel het inmiddels dus wel wat aan de late kant is, hier desondanks mijn oordeel.

De jonge proggers van Golden Caves lijken om te beginnen met hun recent uitgebrachte debuut “Collateral” zich volledig niks van gebruikelijke “prog-standaarden” aan te trekken. De band heeft er namelijk voor gekozen om naast een meer gebruikelijke overigens wel ijzersterk en strak uitgevoerde prog-sound ruimte te maken voor een bepaalde frisheid en toegankelijkheid binnen een sound, wat in deze context allesbehalve negatief bedoelt is, integendeel. Juist het feit dat de band al dan niet bewust de keuze maakt tot de inclusie van deze frisse muzikale elementen als op punten zowel klassiek als “pop” aandoende piano, de soulvolle vocalen van vocaliste Romy Ouwekerk, en hier en daar zelfs een tikkeltje psychedelica geven de band een volledig eigen en unieke sound die misschien nog wel het beste als “progpop” te omschrijven valt.

Lees verder »
1 2 3 45
Copyright ­2001-2017 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt