Boekrecensie: Het verhaal van Phoenix van Joss Stirling

stirling

Ik gooide het dekbed van me af. ‘’Jullie begrijpen het niet. Ze zullen erachter komen dat ik bij jullie ben. Dat gaat gewoon niet.’’

Dit boek telt 326 bladzijdes en is het tweede deel van de soulmates serie. Zoals ik in de vorige recensie heb vertelt heb ik de uitgeverij gemaild, met de vraag of de rest van deze serie nog vertaalt wordt. Dat is niet het geval. Ik zal in deze recensie even het linkje zetten waarom deze serie niet verder vertaalt wordt. Het is echt een boek om bij weg te zwijmelen. Het is een Young Adult boek. Humor, romantiek en drama zit er allemaal in. Het leest zo lekker weg en ik had hem zo uit!

Lees verder »

Marian Pronk(t) bij Kunstbende met supermooi gedicht

Marian2

UPDATE 26-4: helaas, helaas, helaas, Marian is niet door naar de finale. Wel een hele leuke ervaring rijker en het aanbod om haar gedicht voor te dragen op Bevrijdingsfestivals. We gaan dus op zeker nog vaker van Marian horen.

Kattuk.nl vrijwilliger Marian Pronk heeft een supermooi en goed gedicht geschreven, dit ingezonden naar Kunstbende, voorgedragen tijdens een selectieronde, en ondertussen is ze al weer door naar de volgende ronde op 23 april in Korzo Den Haag. Reden genoeg voor Claudia om haar te interviewen…

Maar eerst het gedicht:

Lees verder »

Boekrecensie The Lunar Chronicles deel 3: Cress van Marissa Meyer

azure_bebdd796d1f85d9a387d92f87e8f735a

‘’Beschrijf,’’ zei Thorne toen hij de deur achter zich had gesloten. Ze slikte. ‘’Nou. Tja. Er staat… een bed.’’ Thorne hapte hoorbaar naar lucht. ‘’Wááát? Hebben ze een béd in deze hotelkamer?’’ Kwaad keek ze naar hem om. ‘’Ik bedoel dat het maar eentje is.’’ ‘’We zijn getrouwd, lieve schat.’’

Dit boek telt 568 bladzijdes. Het is al dikker dan het eerste en het tweede deel. Dit is het derde deel in the Lunar Chronicles en is echt een aanrader. Dit boek komt Cress (Rapunzel) er bij, en maken we een beetje kennis met Winter de stiefdochter van de boze koning. Het Rapunzel verhaal word er heel creatief verwerkt en maakt het verhaal een geheel. Echt een top boek! En ik sluit mij helemaal aan bij hun mening over Marissa Meyer. (Quote) ‘’Marissa Meyer is de koningin van de hervertellingen. ‘’

Lees verder »

Boekrecensie: The Lunar Chronicles deel 2: Scarlet van Marissa Meyer

timthumb

‘’Een straatvechter die verlegen overkomt?’’ Scarlet maakte een afwijzend gebaar naar de kauwgum. ‘’Hoor je wel wat je zegt?’’

Dit boek heeft 422 bladzijdes en is het tweede deel van Cinder. Dit verhaal komt overeen met het verhaal van Roodkapje waar het totaal niet op lijk. Het is een super gaaf boek en een boek om meerdere keren te lezen, maar het verhaal van Roodkopje komt er niet echt in terug. De grote boze wolf is er wel, maar op een geweldige manier verwerkt. Marissa Meyer heeft echt een geweldige gaven om van een bekend sprookje een gave nieuwe versie te maken en de karakters op een fijne manier bij elkaar voegt.

Lees verder »

Boekrecensie The Lunar Chronicles deel 1: Cinder van Marissa Meyer

cinder

Kwaad keek ze naar hem op. ‘’Gut dokter, wat aardig. Ik zal mijn agenda even raadplegen en kijken wanneer ik een gaatje heb.’’

Dit boek heeft 374 bladzijdes. In het begin verwacht je het originele Cinderella verhaal en dat het er super veel op lijkt, maar dat is dus niet zo. Er zitten aspecten in van het Cinderella verhaal, zo als een boze stiefmoeder, stiefzusjes en een prins en een ‘glazenmuiltje’. Maar het verhaal is totaal geen Cinderella. Het verhaal is erg origineel, met androïdes en robots.

Lees verder »

Boekrecensie: De godinnentest van Aimée Carter

godinnentest afb

‘’Moet ik schoenen aan?’’ Vroeg ik, naar de hoge hakken kijkend die Ava voor me had uitgezocht. ‘’Je jurk is zo lang dat je niet ziet dat je op blote voeten loopt.’’ Zei Henry. Hij aarzelde en voegde er zacht aan toe: ‘’weet je het zeker Kate?’’ ‘’Dat ik geen schoenen aan wil? Ja ik kan amper lopen.’’ ‘’nee ik bedoel of je mijn aanbod aan wilt nemen.’’

Lees verder »

Christel Schrijft! – Interview Christel Verhoef

Tegel Kattuk.nl

“Neem een kijkje op instagram en facebook en wie weet ontmoeten wij elkaar voor een opdracht!”

Christel schrijft!
Na een e-mail van Christel hebben wij haar uitgenodigd voor een interview bij ons op de redactie. Zij is een jonge Katwijkse onderneemster en heeft een eigen pagina op instragram en Facebook.

Dit is Christel:
Christel is 23 jaar en woont in Katwijk samen met Peter haar vriend en haar kat Bas. Na haar opleiding Verzorgende IG en maatschappelijke zorg werkt zij nu bij ’S Heerenloo loc. Willem v/d Berg.

Vier/vijf jaar terug is zij begonnen met fotografie. Nu heeft ze een nieuwe hobby erbij en dat is handlettering en kalligrafie. Ze heeft een paar pennen en papier gekocht en heeft wat inspiratie van instagram opgedaan. Deze hobby is gauw uit de hand gelopen tot iets groter. Wat ze nu maakt, verkoopt ze nu ook via haar facebookpagina. Voordat ze een eigen pagina heeft aangemaakt, had ze alleen een instagram account en postte daar haar werken. Met een beetje behulp van haar vriend heeft ze de stap durven zetten om een eigen pagina op facebook aan te maken en het te gaan verkopen.

Lees verder »

Boekrecensie: Wild Water

WILD WATER

Boekrecensies door Janaika.

“Hoe laat komt de zon op?” vroeg hij. Dat waren de laatste worden die hij, bij leven en welzijn, zou uitspreken.

Dit is niet zo’n dik boek. Het boek telt 280 bladzijden die zich heel hectisch afspelen.
Dit omdat er af en toe mensen vanuit het niks op duiken in het verhaal zonder inleiding of uitleg. Het boek had makkelijker omschreven kunnen worden, met mooiere zinnen, omdat naar mijn gevoel sommige zinnen niet af waren. Verder is het verhaal wel interessant.

Lees verder »

Boekrecensie: Bloeddorst van Mark van Dijk

bloeddordst

Recensie door Janaika

”Ontslag nemen uit het genootschap was nou eenmaal geen optie, je werd hooguit ontslagen uit het leven”

In het begin is het een gedetailleerd boek, maar als je verder leest wordt het minder gedetailleerd. Persoonlijk vond ik dit jammer, maar het boek in zijn geheel was een steengoed boek. Nog voor het tweede hoofdstuk had je al meerdere plotwendingen. Dit maakt een boek heel goed, het was niet te voorspellen wat er zou gaan gebeuren. Als je eenmaal aan het boek begint, wil je hem eigenlijk niet meer wegleggen.

Het boek gaat over een ontvoerde jongen, Jack Klinkhamer. Jack is tien jaar oud, maar tijdens het lezen merk je dat niet veel. In het verhaal lees je niet alleen het verhaal van Jack, maar ook van Jim Nieuwpoort. Jim is een rechercheur die Jack moet gaan zoeken in het verhaal. Je leest ook over de Kannibalistische groep, waar het boek om draait. Het verhaal speelt zich voornamelijk af in Katwijk en omstreken, maar ook in andere stukken van Nederland.

Lees verder »

Ruben Zange wint Katwijkse Finale Read2Me!

Lezen

Bij een aantal leerlingen van het Andreas College Pieter Groen stond het al een paar weken in de agenda: maandagmiddag 7 maart de Katwijkse finale van Read2Me! in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor leerlingen in de brugklas van het voortgezet onderwijs, waarbij ze elkaar fragmenten uit jeugdboeken voorlezen. Een mooie aansporing om goede jeugdboeken te lezen. Een ware krachtmeting op het gebied van voorlezen waarbij het leesplezier altijd voorop staat!

Lees verder »

16 maart: Thrillerschrijvers Eva Burgers en Mark van Dijk in de Hoofdbieb

signerenEva Burgers

Op de Katwijkse Schrijversavond in de hoofdbieb vertellen thrillerschrijvers Eva Burgers en Mark van Dijk over hun werk.

Eva Burgers werkte bij de politie, maar bracht in 2011 haar eerste jeugdboek Hij is van Mij uit. Dit was het eerste deel van de serie spotlights.

In februari 2014 verscheen haar eerste jeugdthriller; Stille getuige. Stille getuige gaat over de ontvoering van een klasgenoot.

Lees verder »

Donderdag 16 juli: Workshop Landschapsfotografie bij de Strandbieb

Strand Katwijk dec 09 Menno van Duijn IMG_6451

Wil je beter leren fotograferen? Op donderdag 16 juli geven twee ervaren Natuurfotografen (Menno van Duijn en Joost Bouwmeester ) de workshop Landschapsfotografie!

Een unieke kans om je fotografeerkwaliteiten te verbeteren en onder meer een perfecte zonsondergang te leren vastleggen.

Meedoen?
De workshop is voor beginners en gevorderden en voor elk type camera – van mobieltje tot Spiegelreflex.
Minimale leeftijd: 15 jaar.

De entree is 5 euro en kaarten zijn te koop via http://bibliotheekkatwijk.nl/kaartverkoop.html of in een van de bieb vestigingen.

Lees verder »

Battlefield Hardline review!

150331_104357_battlefield_hardline-ea

De gamegroep van Kattuk.nl heeft een van de meest geänticipeerde spellen van het jaar tot nu toe mogen uitproberen, Battlefield Hardline. Battlefield 4 werd geroemd om zijn multiplayer ervaring en zijn realistische omgevingen. Wij hebben gekeken of Battlefield Hardline net zo’n goede game-ervaring kan leveren als zijn voorganger. Dit is[...]

Lees verder »
Copyright ­2001-2017 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt