Speel mee met Live on Stage

poplab_-_band_10

Vrijdag 28 oktober in The Box

Live on Stage is drie uur samen repeteren, één uur samen dineren en vervolgens samen uitvoeren van jouw creatie of een bestaande track op het podium van The Box. Bij Live on Stage gaan wij op zoek naar de gemeenschappelijke drijfveren van leerlingen om muziek te maken, ongeacht het niveau, het instrument of de achtergrond. Dat doen we op vrijdag 28 oktober van 16.00 tot 20.00 uur. Aan de hand van een gemeenschappelijke inspiratiebron (een tekst, lied, gedicht, riff of verhaal) gaan we een track creëren of reproduceren!

Lees verder »

Workshop HipHop met Spek in Scum

spek

Heb je altijd al willen rappen?
Wil je je eigen track maken?
En op het podium knallen voor publiek?

Dan is dit je kans!

Vanaf maandagavond 26 september organiseert The Art Squad Katwijk (T.A.S.K.) in samenwerking met jongerencentrum Scum een hiphopworkshop voor jongeren van 12-17 jaar. De workshop wordt gegeven door de lokale, veelbelovende, hiphopartiest Spek, hij wordt sinds de zomer van 2015 omarmd door het label Bankpioniers van Kraantje Pappie. Spek is onder meer bekend van zijn Youtube-hits ‘Eerlijk’, ‘Voor Een Cent’ en ‘Dichtbij’. Hij is zijn carrière zelf ook ooit begonnen via een workshop van TASK een geeft nu anderen de kans dezelfde weg te volgen.

De workshop bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt afgesloten met een optreden voor publiek. Tijdens deze bijeenkomsten wordt er uitgebreid ingezoomd op de basistechnieken van het rappen, het schrijven van teksten en het gebruik van beats. De deelnemers leren hun eigen rap schrijven, zoeken hier beats bij en aan het eind van de workshop hebben ze hun eigen hiphoptrack gemaakt. Daarnaast wordt in de workshop toegewerkt naar een optreden in Scum begin november als voorprogramma van een landelijk bekende surprise-act.

De workshop vindt plaats op elke maandagavond van 26 september tot en met 31 oktober van 19.00-20.00 uur in jongerencentrum Scum aan de Noordduinseweg in Katwijk.

Lees verder »

‘Making the Band’ in Scum weer van start!

DSC_0025

Kom je uit Katwijk, ben je 12 jaar of ouder en heb je altijd al in een bandje willen spelen?
Dan is dit is je kans!

Scum organiseert in samenwerking met The Art Squad Katwijk (TASK) elke dinsdag, woensdag en donderdagmiddag van 15-17:45 uur een bandinloop voor jongeren van 12 tot 18 jaar die muziek willen maken. Er staat een complete backline inclusief zanginstallatie en drumstel, er zijn gitaren, er is een basgitaar en er zijn muzikale vrijwilligers om je op weg te helpen.

Ook als je nog nooit eerder iets met muziek hebt gedaan ben je van harte welkom om te kijken of het wat voor je is.

Lees verder »

Jonge vrijwilligers spuiten coole graffiti op zeecontainer Oranjerock

19-20160721_192815

Kort verslag en foto’s

Afgelopen week is een groep jonge vrijwilligers van Oranjerock druk in de weer geweest met het spuiten van een coole graffiti op een zeecontainer die op het terrein van het festival neer wordt gezet.

Voordat de vrijwilligers van start gingen volgden ze eerst een korte graffitiworkshop door de ervaren Katwijkse graffiti-artiest Martin Chen, bijgestaan door Kattuk.nl vrijwilliger Nico. Ze kregen een korte uitleg over de geschiedenis van (legale en illegale) graffiti en daarna mochten ze op grote kartonnen panelen hun eerste lijnen spuiten. Al gauw was iedereen druk in de weer en toen na een klein uurtje iedereen het wel aardig onder de knie had werd een start gemaakt met de afbeelding op de zeecontainer.

Binnen twee uur stonden de grove contouren en outlines van de afbeelding op de zeecontainer, waarna Martin Chen het geheel heeft afgerond. Een gave afbeelding van rockmuzikanten op het podium met het logo van Oranjerock er centraal tussen. Helemaal passend bij de muziek en sfeer van Oranjerock.

Lees verder »

15 juli: Lilith EP Release @ De Nobel. Support: The Peterlees & The Legs

Lilith

Op 15 juli 2016 presenteert all-girl grunge punkrockband Lilith haar eerste EP ‘Sell Out’ bij Gebr. De Nobel in Leiden.

Bewogen door de Riot grrrls van de jaren 90 zet Lilith met deze EP het feminisme in de rockmuziek opnieuw in de schijnwerpers. Net als de mythische figuur waaraan zij hun naam ontlenen, laten zij zich als vrouw niet afschrikken door de mannelijk gedomineerde rockmuziekwereld.

‘Sell out’ bestaat uit pittige rocknummers met verschillende aspecten van grunge en punk daarin verwerkt. In hun teksten uitten de grrrls van Lilith hun onvrede over het beeld van de vrouw als sekssymbool, dat nog steeds overheerst in onze popcultuur, maar ook dwaasheden als menstruatieangst en slut-shaming worden gehekeld.

Muzikaal beïnvloed door rocklegendes als P.J.Harvey, Patti Smith en Brody Dalle zet Lilith een sterk stuk rockmuziek op de wereld. Naast Lilith spelen op 15 juli The Legs in het voorprogramma en sluit punkband The Peterlees de avond af.

Lees verder »

Rijnsburgse jongeren pimpen ‘t Hok met kleurrijke graffitimuur

plakplak

Jongerencentrum ’t Hok is al 15 jaar een vaste plek voor jongeren uit Rijnsburg om hun vrije tijd door te brengen. In deze tijd hebben veel jeugdgroepen hier een plekje gevonden en een deel van hun jeugd hier doorgebracht. Samen met jongerenwerker Jeroen Lubbers (van het Welzijnskwartier) en de vrijwilligers wordt er hard gewerkt om deze plek leuk en interessant te houden voor nieuwe bezoekers. Na het plaatsen van een nieuwe bar, dj apparatuur, spelcomputers, banken en een geveltuin was het tijd om wat aan de muren te doen. Op een van de muren was een grote graffiti gemaakt maar deze was niet meer van deze tijd volgens de huidige bezoekers van ’t Hok. Tijd om de boel op te frissen en een nieuw kunstwerk te maken!

Lees verder »

De Schuit zoekt talent voor Open Podium

Open Podium_1467049375

Op 24 september is er een open podium in De Schuit.

Bands, singer/songwriters, dichters en andere kunstenaars zijn welkom om hun kunsten te tonen.

Schrijf je dus in en laat zien wat je kunt.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen de programmeurs een selectie maken en worden ook de tijden bepaald.

Inschrijven kan tot en met 1 september.

Lees verder »

Driedaags cultureel kinderfeest in de Molenwijk met de Verbeelding op Reis

Parel 1

Creatief buurt- en kinderfestival

Altijd al eens in een parade willen meelopen? Of mee spelen in een echte Opera. In de eerste week van de schoolvakantie kun je bij buurtcentrum De Wiek aan de Fresiastraat samen aan de slag tijdens de Verbeelding op Reis. Op 11, 12 en 13 juli gaat het cultureel buurt- en kinderfestival van start. De deelname is gratis tijdens dit ‘doe het zelf’ festijn. Aanmelden kan op locatie. Organisatie is in handen van Welzijnskwartier.

Drie dagen lang kunnen alle kinderen en jongeren zich op allerlei manieren kunstzinnig uiten. Samen maken we super grote waterwezens voor de kinderparade, kleuren we de buurt mooi met tekeningen en schilderijen, maken we muziek, gaan we zingen en oefenen met elkaar voor een echte Opera die we voor de hele buurt gaan uitvoeren.

Het programma
De Verbeelding op Reis vindt plaats op en rond het terrein van buurtcentrum De Wiek. Vanaf maandag 11 juli t/m 13 juli zijn alle bewoners van de Molenwijk vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom. En terwijl de kinderen lekker bezig zijn kunt u kennis maken met buurtcentrum De Wiek. Met elkaar gaan we versieringen maken voor de parade. We sluiten het festival af met de Opera Parel ‘d Amour samen met Harmonie Katwijk.

Lees verder »

Daverend applaus voor jongeren theaterstuk Prinses op de Flappen

73-IMG_8816

Verslag en foto’s

Veertien juni was het zover; de première van Prinses op de Flappen. Na bijna vijf maanden van trainen stond deze voorstelling over geld, liefde en de liefde voor geld, op het grote podium van het jongerencentrum Scum. Daarna gevolgd door nog drie voorstellingen met in totaal 250 bezoekers. Zij waren getuige van een modern sprookje over geld waarin gezongen, gedanst en serieus geacteerd werd.

Naast de jonge acteurs waren er nog veel meer jongeren van 12 tot 17 jaar die zich hebben ingezet. Zo hebben jongeren de gehele techniek met licht en geluid verzorgt, de decors gebouwd, de zaal klaargemaakt en koffie, thee en koekjes uitgedeeld. Jongeren van Kattuk.nl hebben gezorgd voor de PR, foto’s en filmopname van de voorstelling.

De acteurs waren: Leonie, Verona, Lotte, Melanie, Zyra, Freek en zijn understudy Peter, Iris, Quinty, Talina, Jeffrey en Peter. De techniek werd verzorgd door: Jaap, Wout Jan en Jason. Mike, Maaike en Sven van Kattuk.nl hebben decors gebouwd en foto- en filmopnamen gemaakt. Sara en Laura waren vliegende keep achter de schermen waardoor alles vlekkeloos en op rolletjes verliep. Langs deze weg willen we ze nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet, zonder hun harde werk was deze voorstelling absoluut niet mogelijk. Klasse!

Lees verder »

Allemaal aan de slag bij de Muziekschool: Slagwerkdag op zaterdag 4 juni

John met drumstel

Iedereen is welkom om te komen drummen, trommelen en spelen bij de Slagwerkdag van de Muziekschool.

Meesterdrummer John May is er de hele dag. Lokale drumhelden Jeffrey Schreuder (The Guilty Six) en Alex van der Spek (Lekker Bezig) laten ook van zich horen bij de demo’s.

Volg één van de workshops – allemaal mag natuurlijk ook – en ontdek jouw passie voor ritme!

Lees verder »

Grote belangstelling voor Street4You! Boekhorstplein

DSC00186

Welzijnskwartier organiseert elk jaar rond de zomermaanden straatspeeldagen in de vijf dorpskernen van Katwijk. Op woensdag 25 mei was het tijd voor de Street4You! straatspeeldag rondom het speelveld aan de Boekhorststraat.

Dankzij het heerlijke weer stroomde het terrein al snel vol. Meer dan 130 kinderen van zes tot ongeveer veertien jaar deden, onder toeziend oog van zo’n 40 ouders, vol overgave mee aan het uitgebreide programma van sportieve en culturele activiteiten. Er werd volop gesport in het opblaasbare speelveld van Come4Sport, men kon een streetdance workshop volgen van SKR, er was een hiphop en breakdance workshop, voor de oudere jongeren stoere graffitiworkshops, eigenlijk teveel om op te noemen.

Vooral de schmink, Nailart, Henna en de kinderknutselhoek waren erg populair en werden volledig door (vrijwilligers) ouders en jongeren uit de wijk gedraaid. Al snel liep bijna iedereen op het terrein er met een vrolijk opgemaakt gezicht bij.

Een van de hoogtepunten van de middag was het grote graffitiproject op een van de sloopflats aan de Hoorneslaan. Met man en macht is gewerkt aan een gigantische muurschildering over de hele breedte van de achterkant van de flat met het oldskool HipHop motto: ‘Peace, Unity, Love and Havin Fun’. De hele middag waren kinderen druk in de weer met het maken van sjablonen en het, onder deskundige begeleiding, spuiten van hun namen op de muur.

Lees verder »

Graffitiproject Hoorneslaan:  ‘Peace, Unity, Love and Havin Fun’.

Ontwerp flat nieuw

Op maandag 23 mei is in de stromende regen een start gemaakt met een groot graffitiproject op een van de sloopflats aan de Hoorneslaan. De hele dag hebben een aantal die-hards de eerste lagen latex op de achterkant van de flat gesmeerd.

Met man en macht wordt gewerkt aan een gigantische muurschildering over de hele breedte van de flat met het oldskool HipHop motto: ‘Peace, Unity, Love and Havin Fun’, naar een nummer van Afrika Bambaataa & James Brown. Het ontwerp is gemaakt door de ervaren Katwijkse graffiti-kunstenaar Hugo van der Plas en hij wordt bijgestaan door lokale graffiti-artiesten van het project Ga Legaal, die elk een gedeelte van de tekst voor hun rekening nemen.

Lees verder »

Geld stress in een modern sprookje tijdens theatervoorstelling in Scum 

Prinses op de flappen

Ieder mens heeft er wel eens mee te maken. Even een te kort aan cash, te weinig doekoe in the pocket, even geen cent om je kont te krabben. Hoe doen we dat in een wereld waarin we alles willen. Prinses op de flappen is een modern sprookje over het altijd blut zijn! De voorstelling speelt op 14 (premiere voor genodigden), 15, 16, 20 juni (openbaar) in jongerencentrum Scum aan De Noordduinseweg 3 in Katwijk. Zaal open 19.00 uur aanvang 19.30 uur. De voorstelling is gratis.

Wie kent het niet, je wilt van alles maar de flappen heb je niet.De ene heeft sigaretten of data stress, de andere heeft een koopziekte. En dan heb je nog relaties, ga je voor het geld, ware liefde of blijf je bewust singel? Allemaal keuzes waar jongeren voor staan ondertussen gecontroleerd door iedereen via sociale media. Allemaal situaties die je tegen komt tijdens de theatervoorstelling Prinses op de flappen! De rode draad zijn de flappen maar vooral het gebrek eraan. Wat is ‘blut zijn’ eigenlijk en in welke vormen komen we het tegen? Samen met jongeren uit de gemeente Katwijk is het thema onderzocht en verwerkt tot een modern sprookje. De toneelvoorstelling met spel, dans en zang waarin alle hedendaagse invloeden met een knipoog aan bod komen. Het stuk is speciaal geschreven en geregisseerd door Daniëlle Minnee.

Lees verder »
1 2 3 8
Copyright ­2001-2016 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt