Zet inbrekers in het licht! Bijeenkomst ‘hoe voorkom ik een inbraak?’

Vraagt u zich weleens af of uw woning goed is beveiligd tegen woninginbraak? Kom dan naar de voorlichtingsavond op donderdag 26 oktober in de Burgt in Rijnsburg. De koffie staat om 19.00 uur klaar en de avond start om 19.15 uur.

‘De deur op slot’ en ‘de ramen dicht’ zijn vanzelfsprekende zaken waar u ongetwijfeld goed op let. Maar wat kunt u nog meer doen? Op deze avond krijgt u tips om het risico op een inbraak te verkleinen. Naast de politie spreekt ook een ex-inbreker over zijn ervaringen en na afloop is er een informatiemarkt waar u tips kunt krijgen over het beter beveiligen van uw woning.

Lees verder »

Vandaag: Internationale Coming Out Dag

vlag

NIEUWE UPDATES onderaan het bericht

Overzicht en weergave activiteiten Coming Out Dag Katwijk. De inmiddels beruchte Regenboogvlag aan de Zeeweg en reacties uit de lokale politiek

Vandaag (woensdag 11 oktober) is het internationale Coming Out Dag. Op deze dag draait het om de acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT). Deze dag is ook bedoelt om mensen die nog ‘in de kast zitten’ een steuntje in de rug te geven en te laten zien dat ze niet alleen zijn.

Dit steuntje in de rug krijgen ze onder meer doordat er vandaag overal in Nederland regenboogvlaggen worden opgehangen en tal van activiteiten worden georganiseerd.

Na de nodige ophef wordt in Katwijk sinds 2015 ook gevlagd. Niet op het gemeentehuis, maar aan de rotonde ervoor. Vertegenwoordigers van de Katwijkse politieke partijen die de LHBT community een hard onder de riem willen steken waren aanwezig om de vlag te hijsen. Andere partijen lieten het ook dit jaar weer afweten. Hun goed recht, maar wel goed om te weten met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht. (mocht je het er niet mee eens zijn).

Politici zouden politici niet zijn als alles niet op twitter en Facebook was en is te volgen, hieronder een overzicht:

@HartvoorKatwijk: Het initiatief van Hart Voor Katwijk is een traditie geworden. Voor het 3e jaar wappert de regenboogvlag op #comingoutday ook in #Katwijk!

Lees verder »

Katwijk ontwikkelt brede maatschappelijke agenda

Er komt één brede maatschappelijke agenda voor het sociale beleid van de gemeente Katwijk. De nieuwe werkwijze moet leiden tot meer samenhang tussen verschillende velden als vrijwilligerswerk, (jeugd)zorg, sport, gezondheid, cultuur en jongeren. In een aantal gemeenten in Nederland is succesvolle ervaring opgedaan met het werken met een brede maatschappelijke agenda.

Wethouder Gerard Mostert geeft aan: “Het wordt een agenda van en voor de Katwijkse samenleving. Het college wil onderzoeken hoe we samen met inwoners en maatschappelijke organisaties een goede vorm gaan geven aan de brede maatschappelijke agenda voor Katwijk. Dat moet een vorm zijn die bij ons als samenleving past. Gezamenlijk komen tot maatwerk dus.”

Kenmerken van het werken met een brede maatschappelijke agenda zijn:

Lees verder »

Dit weekend @ De Schuit

KvH

Great Profile en Tropical Beach Fuif met Kees van Hondt

Great Profile gratis (!) in De Schuit
Lisa van Kampen, een typische DIY-artiest startte Great Profile begin 2016. De tong is geestig en scherp, de muziek no-nonsens, slacker en onstuimig. Ze verrast als jongedame met een volwassen geest en kreeg al snel bijval van een aantal buitenlandse websites waaronder Birp! en The Revue. 2018 gaat haar jaar worden voorspellen wij, met o.a. een grote tour in het buitenland en gaat ze een platendeal tekenen. Nu dus nog gratis én in een kleine zaal te zien!

Vrijdag 13 oktober, aanvang 21 uur, toegang gratis

Tropical Beach Fuif met Kees van Hondt
Zaterdag 14 oktober staat Kees van Hondt voor een uniek en exclusief optreden in De Schuit.

Lees verder »

Kattuk.nl: de meest complete uitagenda van Katwijk en de regio

22-SjondeMol-7061

Heb je nog helemaal geen plannen dit weekend of heb je geen zin om weer naar diezelfde kroeg te gaan?

Dan gaat Kattuk.nl je weekend een boost geven!

Wij hebben tegenwoordig namelijk de meest uitgebreide uitagenda van Katwijk en omgeving!!!

Kijk snel wat er afspeelt in het Katwijkse uitgaansleven en wat er nu dus weer te beleven valt in onze eigen Safe, Stairs, Branding of Pocket. Verder staan alle activiteiten en feesten van jongerencentra zoals Scum en De Schuit en andere podia zoals The Box, De Peuk en De Boemerang in onze agenda.

En dat is niet alles; want ook festivals, meetings, open dagen, lezingen, quizen, thematoestanden, filmavonden en jeugddiensten van tal van organisaties in Katwijk zijn in de uitagenda te vinden.

Wil je het je het misschien verder zoeken dan ons eigen dorpje?
Dan hebben wij voor jou nog een overzicht van de vetste events en concerten in zalen zoals De Nobel en InCasa in Leiden en Ex-Voto en De Greef in de regio. Net als optredens van Katwijkse bands in tenten buiten Katwijk.

Kortom er is elk weekend wel iets leuks te vinden in de buurt.

Lees verder »

Rijksoverheid deelt jodiumtabletten uit aan Katwijkers tot 18 jaar

jodium

De Rijksoverheid verspreidt tussen 10 en 24 oktober jodiumtabletten aan jongeren tot 18 jaar. Zwangere vrouwen vallen ook in de doelgroep, zij krijgen hierover informatie van hun verloskundige of gynaecoloog.

De Rijksoverheid houdt rekening met 2 zones: 25 kilometer rond een kerncentrale en 100 kilometer rond een kerncentrale.

Katwijk ligt in het gebied van 100 kilometer rond de kerncentrales in Borssele (Zeeland) en Doel (België).

Kijk voor meer informatie op:

Krijg ik jodiumtabletten?
Noordwijkerhout, Lisse en Hillegom vallen buiten de 100 kilometer zone. In deze 3 gemeenten worden geen jodiumtabletten verspreid.

Lees verder »

Van 4 t/m 14 oktober Kinderboekenweek: voor echte griezelaars

Griezelbieb

Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek want dit jaar is het thema: Gruwelijk eng! De Kinderboekenweek staat dit jaar in het teken van de aller-engste lees- en prentenboeken! Twee weken om van te bibberen, in de boekhandel, op school en natuurlijk ook bij de bibliotheek want griezels en engerds spelen de hoofdrol in de Kinderboekenweek! Bibliotheek Katwijk is griezelig leuk in oktober, kom langs voor een van de vele gruwelijk enge activiteiten.

Lees verder »

Dikke Pret op Leids Ontzet

fun-fair-2174258_960_720

Het is weer zover 1, 2 & 3 oktober komt eraan, dat betekend drie twee dagen lang leuke activiteiten en feesten. Redacteuren Jeff en Mike zetten de leukste feestjes, concerten en meer voor je op een rij……

Leiden heeft de twee na grootste kermis van Nederland, dat betekend dat heel de stad weer vol staat met leuke attracties voor iedereen. Er zijn attracties als, de katapult, de booster max, breakdance, heartbreaker, boksbal en niet te vergeten de zweefmolen en meer.

Weer veel eetkraampjes, op elke hoek van de stad vind je er wel een. Kraampjes als, de oliebollenkraam, viskraampjes, kebabkraampjes en meer.

Op elke hoek heb je artiesten die aan het optreden zijn, zoals Barry Badpak.

We raden aan om tijdens het Leids Ontzet met de fiets, het ov of een taxi/uber te komen. So be safe en doe geen domme dingen die wij ook niet zouden doen.

Lees verder »

Natuurfotowedstrijd 2017, voor jong en oud

nature

Het Natuurcentrum Katwijk organiseert wederom een natuurfotowedstrijd. Stuur tot uiterlijk 1 oktober 2017 jouw drie beste natuurfoto’s (maximaal 1 MB) in naar foto@natuurcentrumkatwijk.nl en maak kans op mooie prijzen.

Dit jaar hebben we twee categorieën. Ben je jonger dan 18 jaar, dan doe je mee in de categorie Jeugd. Vanaf 18 jaar doe je mee in de categorie Volwassen. De foto’s moeten het afgelopen jaar (vanaf september 2016) zijn gemaakt, uiteraard in Katwijk.Of de foto’s gemaakt zijn met een fototoestel of met een mobieltje maakt niet uit. Stuur in die foto’s! Als je maar met zichtbaar plezier een natuurfoto hebt gemaakt in Katwijk. Vorig jaar ontvingen we meer dan 200 inzendingen!

Lees verder »

Binnenkort onderzoek woonbehoefte ‘WoON 2018’

Vanaf 5 oktober kunnen inwoners een brief ontvangen met het verzoek mee te doen aan het woningbehoefteonderzoek ‘WoON’ van het Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties. Het doel is om een goed beeld te krijgen van de woningbehoefte en leefbaarheid op landelijk, regionaal en lokaal niveau.

Het woningbehoefteonderzoek WoON is één van de belangrijkste onderzoeken die als basis dient voor het woonbeleid van de gemeente Katwijk. Om deze reden doet de gemeente Katwijk al sinds 2006 mee aan dit onderzoek. De enquêtes worden afgenomen bij inwoners van verschillende gemeenten in Nederland door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De adressen worden willekeurig geselecteerd en de uitkomsten worden anoniem verwerkt. De eerste brieven voor het landelijke en regionale onderzoek zijn verstuurd.

Lees verder »

Trots mboRijnland officieel van start

Derde Donderdag 2017

Het studiejaar 2017-2018 van mboRijnland is de derde donderdag in september feestelijk geopend. Het is een bijzondere start, want het is ook het eerste studiejaar van mboRijnland. ROC Leiden en ID College zijn nu officieel opgegaan in mboRijnland.

Lees verder »

Doe mee! Enquête gemeente Katwijk: Bewegen doe je buiten?! UPDATE!

StreetStyle3

UPDATE: Er zijn nog niet voldoende formulieren ingevuld voor een goed onderzoek.

Dus….Kom je uit Katwijk en ben je tussen de 12 en 18 jaar oud?
Dan is de gemeente heel erg benieuwd naar je mening over buiten sporten en spelen in Katwijk!

Laat weten hoe jij erover denkt en vul tot uiterlijk 29 september de online vragenlijst in.

Hieronder meer info….

Onderzoek naar sport, spel en beweging in Katwijk

We willen weten waarom, waar, wanneer en hoe jij sport, speelt en beweegt in Katwijk.

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar oud?
Vul nu uiterlijk 20 september de lijst in en help mee om jouw favoriete speelplek in Katwijk te ontwerpen!
De gemeente is iedere dag bezig om het sporten en bewegen in Katwijk te stimuleren.

Dat doen we ook in de openbare ruimte in. Hier gaat deze enquête over. Over de straten, pleinen, parken en strand. Dus niet over de sportverenigingen, sportaccommodaties of andere afgesloten plekken.

Lees verder »

ACTIEWEEK tegen eenzaamheid en dementie in Katwijk

Buurtbank on tour

‘”Doe mee en maak het bespreekbaar!”

Ook bijeenkomsten voor jongeren en jong-volwassenen…

Dementie en Eenzaamheid in gemeente Katwijk? We praten er niet altijd over, maar het komt wel voor, en waarschijnlijk meer dan u denkt! Uit recent onderzoek van de GGD telt de gemeente Katwijk 5.200 (8%) ernstig eenzame inwoners. Daarnaast hebben 1012 (1,5%) inwoners van Katwijk een vorm van dementie. De verwachting is dat deze cijfers de komende jaren alleen maar zullen stijgen. Omdat veel inwoners dagelijks met Eenzaamheid of Dementie te maken hebben, heeft de gemeente Katwijk Welzijnskwartier de opdracht gegeven om aan deze thema’s aandacht te geven.

Lees verder »

Nacht van Kunst & Kennis Leiden trekt ruim 3500 bezoekers

kannis2

Nieuwe opzet Nacht van Kunst & Kennis succesvol

Op zaterdag 16 september vormde het Rapenburg het hart van de vijfde editie van de Nacht van Kunst & Kennis. De organisatie is tevreden met de ruim 3500 bezoekers die genoten van theater, dans, lezingen, experimenten en muzikale optredens. Met een keuze uit ruim 100 verschillende acts op twaalf locaties trok de Nacht van Kunst & Kennis volle zalen en veel gezelligheid rondom het Rapenburg.

Lees verder »
1 2 3 91
Copyright ­2001-2017 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt