PvdA: Voetgangers en fietsers vόόr auto’s

fotobarbarenscheuren

Wat de PvdA betreft maken we bij de inrichting van onze dorpen een hele duidelijk keuze: voetgangers en fietsers gaan voor de auto. In de gemeenteraad werd onlangs gesproken over ‘het Katwijk van de toekomst’ , oftewel: welke keuzes willen we met elkaar maken bij de inrichting van de dorpen, natuur en verkeer. Deze plannen heten de ‘omgevingsvisie’. In dat plan bleek eigenlijk niet vastgelegd te staan of we als gemeente voor de auto, of voor de fiets kiezen. De PvdA heeft daarom de aan de wethouder gevraagd om dit toe te voegen aan de plannen, en met succes. Fractievoorzitter Matthijs van Tuijl: ‘Als PvdA vinden we dat we een duidelijke keuze moeten maken. Wij gaan voor de fietsers en de voetgangers. Heel mooi dat het college deze keuze heeft overgenomen in de visie!’

Lees verder »

Sexting kan je levenslang achtervolgen

grooming

Katwijk – De brugklasser van het Pieter Groen College in Katwijk klikt een bestand op de laptop aan. ‘Ik heb bewijs gevonden!’ Klasgenoten kijken nieuwsgierig op haar scherm. Ze spelen de game ‘Shitzooi’ om de gevaren van sexting – het delen van sexy filmpjes en foto’s op social media – te ondervinden.

‘Pap, ik moet je wat vertellen. Nee, niet over de telefoon. Kun je me alsjeblieft komen ophalen?’ Met dit YouTubefilmpje start het verhaal van scholiere Juul. Een pikant filmpje dat ze ooit met haar vriendje Sem deelde, is uitgelekt en prijkt inmiddels op meerdere pornosites. Met haar vader doet ze aangifte bij de politie. ‘Vervolgens kunnen de kinderen als rechercheurs in de dop steeds kiezen wat hun volgende stap in het onderzoek naar de dader wordt’, vertelt wijkagent Kelvin, samen met wijkagent Tanja de bedenker van ‘Shitzooi’. Gaan ze Sem verhoren of toch zijn vriend Daan over wie het gerucht gaat dat hij veel seksfilmpjes op zijn telefoon kijkt? Of zullen ze de telefoon onderzoeken van een zekere Patrick die Daan volgt op Instagram?‘

Lees verder »

Onderzoek jongerenwerk Welzijnskwartier: Doe mee en maak kans op een NERF!

nerffff

Ben je tussen de 10 en 23 jaar en kom je uit Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg?
Doe dan mee met het onderzoek van Welzijnskwartier en maak kans op een NERF t.w.v. € 60,-

Het jongerenwerk van Welzijnskwartier wil graag weten wat je van hun activiteiten en de centra vindt.

Jouw inbreng is enorm belangrijk, want dan weet het jongerenwerk wat jij wil! Het invullen duurt maar een paar minuutjes.

Lees verder »

Jongeren helpen ouderen met hun smartphone

postersmartphone

In het nieuwe jaar start Welzijnskwartier met een nieuw project genaamd ‘Eerste Hulp bij Smartphone en Tablet’. Hierbij zetten jongeren zich in voor ouderen door hen te helpen bij het leren omgaan met hun smartphone of tablet. De bijeenkomsten worden gehouden in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis.

Veel jongeren krijgen van vader, moeder, opa of oma de vraag of ze even kunnen helpen met hun smartphone of tablet. Het jongerenwerk van Welzijnskwartier heeft speciaal voor deze mensen een workshop in elkaar gezet. Tijdens de workshop kunnen ouderen één op één vragen stellen aan de jongeren over hun eigen apparaat. Voorbeelden van vragen zijn: Hoe stuur ik een WhatsApp bericht? Hoe maak en verstuur ik een foto? Hoe kan ik de tekens op het scherm groter maken?

Het workshopteam bestaat uit maximaal vijftien jongeren en deze kunnen maximaal vijftien ouderen helpen. Dit team heeft jongeren met kennis van verschillende types besturingssystemen en apparaten zoals Apple (IOS) en Android.

Lees verder »

Mimiek’s Theater brengt spanning in Dorpshuis Valkenburg

gepetto

“Geppetto” is de voorstelling die in februari door de jongerengroep van toneelvereniging Mimiek’s Theater wordt gespeeld. Een thriller, geheel in eigen beheer geproduceerd.

De afgelopen jaren hebben de spelers van deze groep laten zien in verschillende genres te kunnen spelen. De thriller kan daar nu aan toegevoegd worden.

Het toneelstuk is zelf geschreven en ontwikkeld, onder leiding van regisseur Mario van Dijk.

Lees verder »

Activiteitenagenda Dorpshuis Rijnsburg

cupcakes

Zoals jullie misschien al gehoord hebben is er door buurtbewoners een Dorpshuis gestart in de GoGo Rijnsburg. Hierna een overzicht van de activiteiten de komende maanden. Alle activiteiten in de ochtend zijn voor ouderen en de activiteiten in de middag zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Helemaal onderaan dit bericht vind je meer info over het Dorpshuis.

Lees verder »

DURF: Op bezoek bij burgemeester Visser

26678560_1454738634634661_5035676626419111673_o

Ingezonden door: DURF

Afgelopen maandag ging er een delegatie van DURF op bezoek bij burgemeester Visser om te praten over de aankomende verkiezingen en waar onze partij precies staat in het politieke speelveld. Wij hebben tegelijkertijd van de situatie gebruik gemaakt om officieel ons verkiezingsprogramma te presenteren en te overhandigen aan burgemeester Visser.

Lees verder »

Open Dagen Voortgezet Onderwijs Katwijk

red-school-blur-factory

Alle open dagen voortgezet onderwijs Katwijk en regio in een handig overzicht

Zit je in groep 7 of 8 van de basisschool en ben je nog op zoek naar een vervolgopleiding in het voortgezet onderwijs, dan kan je deze zaterdag (met je ouders/verzorgers) bijna overal een kijkje nemen.

De Katwijkse middelbare scholen Pieter Groen, Vakcollege Rijnmond, STC MBO College (Visserijschool) en Visser t Hooft Rijnsburg houden allemaal op zaterdag een open dag.

Je kunt ze allemaal in 1 dag bezoeken!! Handig om te weten welke scholen er zijn, wat ze doen en welke het best bij jou en je wensen past.

Alleen de Open Dagen van de Limes (woensdag 24 januari) en het Wellantcollege Rijnsburg (vrijdag 26 januari) zijn niet deze zaterdag.

Hierna een overzicht met info, tijden en meer. Hier staan ook nog wat scholen buiten Katwijk tussen. Klik op de titels om naar de website van de betreffende school te gaan…

Succes met je keuze!!!

Enne…mocht je in de toekomst een (maatschappelijke stage) stage zoeken, dan kan je ook bij ons op de redactie van Kattuk.nl terecht!!

Lees verder »

24 maart: Classic Rock Benefiet voor KWF

Classic Rock

Een doorlopende live rockshow met Taste It, Unusual, Strange Deja Vu en Special Guests

Katwijk is een nieuw evenement op een nieuwe locatie rijker. Op zaterdag 24 maart zal voor de eerste keer het Classic Rock Benefiet worden georganiseerd in de concertzaal van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51.

Vanaf 20:00 uur gaan de Katwijkse rockbands Taste It, Unusual en Strange Deja Vu samen met gastmuzikanten een doorlopende live rockshow brengen met classic covers van Top 40 tot Top 2000.

Lees verder »

Op zoek naar een stageplek? Kattuk.nl zoekt MBO en HBO stagiairs!

Wanted banner

Vanaf februari weer twee fulltime en twee parttime stageplaatsen vrij!

Ben jij een enthousiaste MBO- of HBO student uit Katwijk die op zoek is naar een stageplaats? Zoek dan niet verder want bij Kattuk.nl vind je alles wat je zoekt. Wij bieden stages aan voor opleidingen zoals Grafische vormgeving, Communicatie, Welzijn, ICT en Webdesign, Media en Entertainment, CMV, SCW, Jongerenwerk, Journalistiek en nog vele andere richtingen.

Lees verder »

Bedankt allemaal!!

Statistieken kattuk 31 dec 13 uur

Bezoekersaantallen Kattuk.nl 2017 naar nieuw hoogtepunt.

Gemiddeld werd de website door ruim 680 unieke bezoekers (IP’s) per dag bezocht (ruim 20.000 unieke bezoekers per maand).

Dit leverde totaal 6,7 miljoen pageviews en ruim 20 miljoen hits op.

Zie de tabel onderaan het bericht voor een volledig overzicht per maand.

Waar kwamen die voor dan?
Nou..de redactie heeft niet stilgezeten in 2017
-344 gepubliceerde berichten
-660 evenementen in uitagenda
-57 foto-albums
-5671 foto’s en afbeeldingen
-53 video’s

Een betere start van het jaar waarin we ons 15-jarig bestaan vieren hadden we ons niet kunnen wensen.

Daarom Dikke Dankjewel aan alle vrijwilligers, medewerkers, stagiairs, inzenders van foto’s, berichten en andere content en natuurlijk jullie…de bezoekers voor het bereiken van deze mijlpaal.

Lees verder »

VVD: Openstelling winkels tijdens feestdagen groot succes

Opening winkels

Gedurende de afgelopen periode rond Kerst en Oud & Nieuw waren voor het eerst in Katwijk enkele winkels geopend op Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag. Vanuit de supermarktbranche wordt positief teruggekeken op de openstelling op deze dagen: “Het is ons, maar nog belangrijker: onze klanten, uitstekend bevallen”, zo laat Nico Kulk van supermarkt Dirk van den Broek weten. “We hebben veel positieve reacties gehad op deze dagen. Zoals bekend waren we het liefst ook op zondag 24 december geopend, maar helaas werd dit tegengehouden door de meerderheid van de gemeenteraad. Gezien de reacties die we hebben gekregen is bevestigd dat er vanuit onze klanten een grote behoefte bestaat aan deze openstelling.”

Lees verder »

Rookvrij in 2018! UPDATE: Nu ook training in Katwijk

Hand with scissors and cigarettes

UPDATE: nu ook een training in Katwijk. De training start op dinsdag 13 februari. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.00 uur en vinden plaats in de Wilbert, Overrijn 7, in Katwijk. De laatste bijeenkomst vindt plaats op 3 april. Aanmelden kan tot 6 februari via www.rookvrijookjij.nl.
Eerdere bericht en meer info hierna

Lees verder »

DURF: De starterslening moet blijven!

26239066_1448238585284666_4040723484228097932_n

Voor veel jongeren met een beperkt budget blijft het lastig om die eerste stap op de woningmarkt te zetten. Desondanks wordt dit veelal geprobeerd met alle negatieve gevolgen van dien. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld lastig om de rekeningen aan het eind van de maand te betalen of om een woning te vinden die bij hun behoeften past. Om deze mensen iets meer ruimte te bieden bestaat er zoiets als de gemeentelijke starterslening waarop zij een beroep kunnen doen. Vorig jaar werd bekend dat steeds meer gemeenten de starterslening weer nieuw leven in blazen en dat veel meer jongeren er een beroep op doen.

Lees verder »
1 2 3 95
Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt