Laat je fiets niet stelen!

Elke zomer worden op de Boulevard en rondom het strand fietsen gestolen. Vooral elektrische fietsen zijn erg populair. De gemeente doet er alles aan fietsendiefstal te voorkomen en de pakkans van daders te verhogen.

Tips
Dit kan je doen om te voorkomen dat je fiets wordt gestolen:
• Zet je fiets met het frame en voorwiel aan een object vast;
• Gebruik altijd twee sloten;
• Haal de accu en computer van je elektrische fiets af;
• Ziet je iets verdachts? Bel 112: daar vangen we ook fietsendieven mee!

Lees verder »

Programma Noordzee Zomerfestival

NZF

Van 4 t/m 12 augustus, acht dagen feest aan het strand

Het is de organisatie van het Noordzee Zomerfestival gelukt om, zoals we ze van gewend zijn, voor de editie 2017 wederom een prachtig programma te presenteren.

Voor het avondprogramma geldt in verband met de wet op de alcoholverstrekking een toegang vanaf 18 jaar en ouder !!
De toegang is gratis !!
Hieronder presenteren wij het volledige programma onder voorbehoud van wijzigingen. Blijf op de hoogte via www.noordzeezomerfestival.nl

Lees verder »

Geslaagd eerste Zee-evenement in Katwijk

7-5X9A2711 IVN

Het bezoekersaantal op het Zee-evenement in Katwijk overtrof de stoutste verwachtingen van de organisatoren: de Strandgroep van IVN regio Leiden. Het Evenement trok in 3 uur tijd naar schatting 500-800 bezoekers, zowel mensen uit de regio als toeristen.

Er was dan ook genoeg te doen, zowel voor kinderen als voor volwassenen: Er werden 3 excursies gegeven, waaronder een excursie met een sleepnet. Degenen die meededen met het “Rozerspel” vergeten vast nooit meer hoe een rozer eruit ziet, en hoe de Nederlandse naam voor deze schelp is. Tijdens de kinderexcursie werden er enthousiast “strandtuintjes” gemaakt.

Lees verder »

Voorkom diefstal! Laat gratis je fiets graveren op Marktplein

Op vrijdag 28 juli kunt u op het Piet Heinplein (marktplein) in Katwijk van 11.00 tot 17.00 uur gratis uw fiets laten graveren. Uw fiets wordt voorzien van een uniek framenummer en een sticker. Laat uw fiets ook meteen registreren. Als uw fiets wordt gestolen en later door de politie wordt aangetroffen, kan de politie u vrij snel, dankzij de gravering en de registratie, met uw fiets herenigen.

De gemeente Katwijk organiseert deze actie om fietsendiefstal tegen te gaan. In deze periode worden meer elektrische fietsen gestolen. Nog niet alle fietsen zijn voorzien van een uniek framenummer. Hoe meer fietsen een geregistreerd framenummer hebben, des te eenvoudiger het is voor de politie om aangetroffen gestolen fietsen terug bij de rechtmatige eigenaar te krijgen.

Lees verder »

Schoonste stranden verkiezing 2017 is gestart

Strand

Het is zover. Op 10 juli is de jaarlijkse Schoonste Stranden Verkiezing gestart. Tijdens de landelijke jaarlijkse Schoonste Stranden Verkiezing van Nederland Schoon kunnen duizenden strandliefhebbers stemmen op hun favoriete, schoonste strand in Nederland. Stemmen kan tot en met 20 augustus. Stemmen kan natuurlijk ook op het Katwijkse strand! Doe mee via www.supportervanschoon.nl en maak onder andere kans op een heerlijk weekend weg aan het schoonste strand van Nederland.

Lees verder »

Gezonde week voor leerlingen Vakcollege Rijnmond Katwijk

JOGG_sportdag_Rijnmond_vakcollege

Vandaag namen leerlingen van het Vakcollege Rijnmond door Albert Heijn aangeboden flesjes water en vers fruit in ontvangst tijdens hun sportdag. Deze sportdag maakt onderdeel uit van een projectweek over gezond eten en gezond bewegen. De week is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Katwijk.

Projectweek
Het stimuleren van water drinken en eten van fruit is onderdeel van de projectweek. De hele week komen de leerlingen van het Vakcollege Rijnmond flink in beweging tijdens een sportdag en sponsor-fietstocht. Op woensdag geven docenten les over gezond en fit leven. Onderwerpen als gezond ontbijten, water drinken en voldoende bewegen komen hierbij aan bod. De leerlingen zijn enthousiast. “Leuk, de hele dag sportief bezig zijn!”, aldus leerling Remi.

Lees verder »

Toeristenmarkt 2017

Toeristenmarkt

Iedere dinsdag van 27 juni t/m 29 augustus in het centrum van Katwijk: de toeristenmarkt! Dit jaar maar liefst 10 verschillende markten; dat zijn 10 goede redenen om de toeristenmarkt te bezoeken. De officiële opening is op dinsdag 27 juni om 19.00 uur op het Andreasplein. De toeristenmarkt is een leuk uitje voor het hele gezin. De kraampjes met de verschillende thema’s vindt u op het Andreasplein. De markt is van 13.00 – 21.00 uur.

Lees verder »

Jongeren beginnen later aan seks

Anticonceptie Sociale Media RGB

Groot landelijk onderzoek Seks onder je 25e:

Met 18,6 jaar heeft de helft van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar geslachtsgemeenschap gehad. In 2012 was dat nog met 17,1 jaar. Dat blijkt uit het grootschalig onderzoek Seks onder je 25e, dat Rutgers en Soa Aids Nederland op 20 juni presenteren. Meisjes kiezen in plaats van de pil vaker voor een ander anticonceptiemiddel, vooral voor het spiraaltje. Zorgelijk is dat ruim 40% van de jongeren geen condoom gebruikt bij een onenightstand. Het aantal jongeren dat wel eens is gedwongen tot seks is wat gedaald. Daarentegen is het aantal jongeren dat een naaktfoto of seksfilmpje van zichzelf heeft verstuurd, flink gestegen.

Lees verder »

Goed voorbereid en veilig naar het strand

strand

Volgens de weersvoorspelling komt er warm zomerweer aan. Veel mensen zoeken het strand op voor een leuke dag aan zee. Zo’n dag kan in het water vallen door een vervelende ervaring of gebeurtenis. Zo komt het voor, dat mensen die hun eerste zomerduik willen maken, hun zwemvaardigheid overschatten. Steeds vaker moeten strandwachten reddend optreden en het aantal ongevallen met fatale afloop neemt landelijk toe. Ook andere gebeurtenissen kunnen de pret bederven. De gemeente Katwijk, de Katwijkse Reddingsbrigade (KRB) en de andere hulpverleningsinstanties helpen u met onderstaande adviezen om veilig van een dagje aan zee te genieten.

Lees verder »

Moods in the Woods, het leukste gratis amateurkunstfestival!

Moods concept 2017 klein

Op zaterdag 24 juni van 15.00 – 22.00 uur wordt het De Ridderbos omgetoverd tot het decor voor een bijzonder festival: Moods in the Woods. Het leukste gratis amateurkunstfestival met nog leukere optredens, nog grotere muziekgezelschappen, nog leukere workshops en heerlijk eten en drinken. We beginnen om 15.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang tot het festival is gratis.

Voor de derde keer alweer organiseren we Moods in the Woods; we doen dit samen met het Welzijnskwartier, de Bibliotheek Katwijk en het Natuurcentrum Katwijk. Dit jaar is het festival de feestelijke afsluiting van de Week van de Amateurkunst. Het onlangs opgeknapte De Ridderbos ligt achter de Muziekschool, Zeeweg 123 in Katwijk. Het programma is bijzonder gevarieerd met heel veel muziek, dans, leuke kinderactiviteiten en nog veel meer.

Van 15.00 tot 22.00 is er van alles te doen, te zien, te luisteren en te beleven:

Lees verder »

10 t/m 12 juli: De Verbeelding op Reis door Katwijk

verb

Van maandag 10 juli tot en met woensdag 12 juli organiseert Welzijnskwartier ‘De Verbeelding op Reis’ op drie locaties in Katwijk. De Verbeelding is een wijkgerichte culturele activiteit voor kinderen (en buurtbewoners) en wordt de eerste drie dagen van de zomervakantie georganiseerd in samenwerking met lokale kunstenaars en muziek- en dansverenigingen. Doel is om kinderen op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met kunst en cultuur door het organiseren van workshops, optredens, muziek en dans in hun eigen buurt. Daarnaast worden buurtbewoners bij de activiteiten betrokken om zo de samenhang in de buurt versterken.

Van 10 tot en met 12 juli gaat de Verbeelding op Reis naar De Hoornes, De Noord (Katwijk Zee) en Valkenburg en zijn er tal van culturele activiteiten en workshops voor jong en oud. Het concept is overal hetzelfde; kinderen werken met elkaar toe naar een creatieve straatparade door de wijk ter afsluiting van de Verbeelding op Reis. De kinderen gaan onder leiding van lokale kunstenaars en verenigingen en met hulp van vrijwilligers en buurtbewoners aan de slag met het maken van vlaggen, kleding, decors en andere attributen voor de parade en het oefenen van een dans- of muziekvoorstelling.

Lees verder »

Beleef en ontdek culturele avonturen tijdens de Week van de Amateurkunst

WAK pr beeld

Katwijk doet mee met de Week van de Amateurkunst (WAK) van 17 t/m 24 juni. De WAK is een landelijk initiatief waar de amateurkunst extra wordt belicht. Klik HIER voor het volledige programma.

Altijd al een verlangen gehad om muziek te willen maken, te zingen, te schilderen of acteren. Om zelf eens op de planken te schitteren? Met de WAK kunt u verlangen, vervangen voor echte actie! Tijdens de Week van de Amateurkunst kunt u kennismaken met onze lokale verenigingen. Dit kan door een bezoek aan een repetitieavond, het meedoen aan een muzikale workshop of het bezoeken van de diverse exposities.

Lees verder »

De politiecamper komt naar je toe deze zomer!!

politie

Politiecamper komt bij u in de buurt

Katwijk – Op de Katwijkse weekmarkt strijken zes agenten vrijdag 9 juni met een heuse politiecamper neer. U bent van harte welkom om bij deze camper met de agenten in gesprek te gaan. Ze schenken u er graag een kop koffie bij in. Met een bezoek aan Katwijk begint de campertour die de politie door het gebied Leiden-Bollenstreek maakt.

Lees verder »
1 2 3 89
Copyright ­2001-2017 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt