Beleef en ontdek culturele avonturen tijdens de Week van de Amateurkunst

WAK

Katwijk doet mee met de Week van de Amateurkunst (WAK) van 16 t/m 23 juni. De WAK is een landelijk initiatief waar de amateurkunst extra wordt belicht.

Altijd al een verlangen gehad om muziek te willen maken, te zingen, te schilderen of acteren. Om zelf eens op de planken te schitteren? Met de WAK kunt u verlangen, vervangen voor echte actie!

Tijdens de Week van de Amateurkunst kunt u kennismaken met onze lokale verenigingen. Dit kan door een bezoek aan een repetitieavond, het meedoen aan een muzikale workshop of het bezoeken van de diverse exposities.

Lees verder »

Gemeente Katwijk streeft naar een nóg schoner strand

Hans Vink - Strand Schelp

5 juli wordt op Vlieland de winnaar van het Schoonste Strand bekend gemaakt. Het Katwijkse strand wordt ook weer beoordeeld. Het strand is een belangrijke trekker van toerisme en daarnaast een favoriete plek voor menig Katwijker en strandliefhebber uit de regio. Gemeente Katwijk streeft er dan ook naar om badgasten een zo schoon mogelijk strand aan te bieden en zo hoog mogelijk op de verkiezingslijst van schoonste strand van Nederland te eindigen.

Lees verder »

Fonds 1818 trakteert gemeente Katwijk

Cornelis Visser (links) ontvangt de cheque uit handen van Fonds 1818-directeur Sanne ten Bokkel Huinink. Foto door Valerie Kuypers.

Cheque van € 18000,18 euro voor maatschappelijke projecten

Fonds 1818 heeft de gemeente Katwijk een cheque ter waarde van € 18.000,18 aangeboden. De gemeente heeft besloten dit bedrag te besteden aan:

• Ouderinitiatief de ‘Tovertafel’ voor een kleinschalige opvang voor jongvolwassenen met een verstandelijk beperking
• De Dierenweide, voor de ontwikkeling van ‘Dierenweide die groeit en bloeit’
• De Zwemregeling van het Jeugdsportfonds

Lees verder »

21 juni: Jongeren brainstormsessie @ De Schuit – Denk mee over de Toekomst van Katwijk

Katwijk

UPDATE: Nu met video (na lees meer)

Wat vind jij van het activiteitenaanbod voor jouw leeftijd in Katwijk?

Heb je ideeën hoe de Katwijkse onderwijsinstellingen of opleidingen kunnen verbeteren?

Of mis je iets op het gebied van sport & gezondheid?

Wij nodigen jou uit voor een brainstorm over De Toekomst van Katwijk op donderdag 21 juni van 18:30 tot 20:30 in jongerencentrum De Schuit (Voorstraat 59, Katwijk aan Zee). Samen denken we na over onderwerpen die voor onze leeftijdgenoten (12 t/m 25 jaar) belangrijk zijn in Katwijk.

Denk je ook mee?
Reserveer dan nu je ticket via deze site.

Lees verder »

NPO 3FM zet maatschappelijk betrokken jongeren in de spotlights

Young

3FM-dj’s Wijnand en Frank live vanaf Young Impact Celebration in Ahoy

De publieke jongerenzender NPO 3FM doet woensdagavond 6 juni op radio, 3FM.nl en social media verslag vanaf de Young Impact Celebration in Ahoy Rotterdam. In een speciale locatie uitzending van 18.00 tot 21.00 uur stellen 3FM-dj’s Wijnand Speelman en Frank van der Lende jongeren de vraag: wat doe jij om bij te dragen aan een betere wereld? De 3FM-dj’s ontvangen artiesten en gasten als Ronnie Flex, Teske, Naaz, Rico Verhoeven en Katja Schuurman.

Lees verder »

Zaterdag 2 juni: De jaarlijkse open dag van de Katwijkse Zeeverkenners

Zeeverk

Nu de temperaturen weer zijn opgelopen, de boten op het water zijn, is het tijd voor de 6de editie van de open dag van de Katwijkse Zeeverkenners. Altijd al een middag willen doorbrengen bij één van de grootste en leukste jongeren verenigingen uit Katwijk en Nederland? Dan is dit je kans!

Natuurlijk hebben de Katwijkse Zeeverkenners veel meer te bieden dan alleen zeilen op zaterdag. Als je nieuwsgierig bent naar wat we nog meer doen of als je er altijd al eens een kijkje hebt willen nemen, kom dan op zaterdag 2 Juni vanaf 13.00 uur langs op ‘t Troephuis (ons clubhuis) achterin de Schutterswei.

Voor jong en oud zijn er verschillende leuke activiteiten te doen rondom ‘t Troephuis van de zeeverkenners. ’t Troephuis en het omliggende gebied is voor één dag omgebouwd tot een pretpark. Met activiteiten als een klimmen en klauteren, verschillende springkussens, zeilen met één van de lelievletten, een rondvaart met de slepers, een stormbaan over het water, een tentenkamp met uiteraard kampvuur. Kortom er is voor iedereen die van water, avontuur en uitdagingen houdt genoeg te beleven.

Lees verder »

Onderzoek naar Baljuwplein als locatie voor kennis- en cultuurcentrum

UPDATE: Brief_van_de_formateur,_ontvangen_op_15_mei_2018,_inzake_tussenrapportage_van_de_coalitievorming

De formatie van het nieuwe college van Katwijk vordert. Met de rapportage van de informateur als basis, hebben de fracties van CDA, ChristenUnie, SGP, GemeenteBelangen, Partij van de Arbeid en D66 verder gesproken over de opgaven die de gemeente heeft en hoe zij daarmee om willen gaan. Een van de onderwerpen is het project om de bibliotheek en de muziekschool in het centrum van Katwijk te huisvesten. In de onderhandelingen hebben de zes partijen een nieuw onderzoek naar locatie Baljuwplein voorgesteld. Dit voorstel wordt aanstaande donderdag besproken in de gemeenteraad.

Lees verder »

Birdclub Katwijk wint de eerste 5000soorten-jaar Big Bird Day in Nationaal Park Hollandse Duinen

Braamsluiper-Mark Kras

In het kader van het 5000soorten-jaar in Nationaal Park Hollandse Duinen is op zaterdag 12 mei een Big Bird Day gehouden. Vijf deelnemende teams (Birdclub Katwijk, Staatsbosbeheer, Naturalis, Eis Nederland [Kenniscentrum Insecten Nederland] en de Vlinderstichting) streden om de eer welk team de meeste vogels kon spotten in 12 uur. De winnaar werd Birdclub Katwijk met 124 soorten.

Lees verder »

Blauwe vlag gehesen in Katwijk

Hijsen_blauwe_vlag

Op vrijdag 4 mei werd de Blauwe Vlag na 11 jaar afwezigheid gehesen in Katwijk. Dit jaar mocht de gemeente de vlag weer in ontvangst nemen voor het Zuidstrand. De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die hebben aangetoond schoon en veilig te zijn. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de gemeente op dit gebied heeft geleverd.

Wethouder Jacco Knape: “Dat we de Blauwe Vlag weer gekregen hebben, geeft de kwaliteit van ons strand aan. Ons strand is schoon, veilig en bereikbaar en daar zijn we trots op. “

Lees verder »

Extra voorzieningen voor evenementen Strandplein

Elk jaar worden er drie evenementen georganiseerd op het Strandplein; Haringrock, Noordzeefestival en de festiviteiten van Oranjevereniging Katwijk aan Zee. De organisaties van deze evenementen hebben aangegeven dat de voorzieningen op het Strandplein onvoldoende zijn voor het organiseren van hun evenementen. Eind vorig jaar diende het CDA een motie in om tot een oplossing te komen. Naar aanleiding van deze motie zijn er gesprekken geweest met de organisatoren en heeft het college besloten dat een aantal voorzieningen worden aangepast. Ook worden de kosten die nodig zijn voor tijdelijke aanpassingen betaald.

Lees verder »

11 mei: Pizzaparty voor Jonge Helden!

Pizzaparty

Het Welzijnskwartier organiseert 11 mei een heuse PIZZA PARTY! Alle jong helden zijn van harte welkom! Heb jij broertjes en/of zusjes die ook jonge helden zijn? Ook zij mogen mee! Wat gaan we doen? Pizza eten natuurlijk en daarnaast gaan we een NERFBATTLE houden. Maar je kan natuurlijk ook gewoon lekker chillen, gamen, darten of een potje kaarten.

We starten de party om 16:00 uur het duurt tot ongeveer 19:00 uur. De locatie is Scum Katwijk.

Wees er snel bij! Er is plek voor 40 jonge helden en uiteraard is het gratis.

Wanneer ben je nu een Jonge Held?

Lees verder »

Koningsdag bij De Schuit goed verlopen

Schuitkoningsdag18-111

Kort verslag, foto’s en aftermovie

Het bestuur van JVC De Schuit is erg tevreden over het verloop van het Koningsdag Festival afgelopen vrijdag. De dag begon al vrolijk en zonnig binnen in de tienersoos. Door de grote opkomst zijn er veel prijzen gewonnen door de jongste bezoekers van het festival tijdens de jaarlijkse bingo.

Met 4 veelzijdige acts op het grote buitenpodium viel er genoeg te zien voor alle bezoekers. Het terrein liep al snel vol nadat het lokale Bob Billy de aftrap had gegeven. De Skaggerz en Korfbal brachten de menigte in extase en was de show van de Amsterdamse rapper Donnie, voor veel bezoekers, het hoogtepunt van de dag. Tijdens zijn laatste hit ‘Snelle Planga’ mocht een Katwijkse tiener het podium betreden en er met de befaamde lasbril vandoor gaan.

Het volgende Koningsdag Festival vindt plaats op zaterdag 27 april 2019.

Hierna de foto’s, aftermovie en meer…

Lees verder »
1 2 3 100
Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt