DURF: Dit is Katwijk

30712354_1547864331988757_9019815944511291392_o

De opdracht van de informateur was om een nieuw college te vormen dat recht doet aan de verkiezingsuitslag. Als we kijken naar welke partijen er nu zijn uitgenodigd dan is dat absoluut niet het geval. Een klap in het gezicht van de duizenden mensen die gestemd hebben en hoopten op verandering. De komende vier jaar zal men weer nauwelijks iets merken.

Het is een onacceptabele gang van zaken dat er op voorhand al partijen worden uitgesloten die kritisch staan betreffende een bibliotheek in de Noordzeepassage (een mening die door zeer veel mensen wordt gedeeld). De mening van vele Katwijkers en het signaal dat er op 21 maart is afgegeven doet daar blijkbaar niet aan af. Het is zelfs zo dat er in de belangrijkste uitgangspunten voor het beleid van 2018-2022 staat dat de Noordzeepassage een optie blijft! Geen wonder dat het vertrouwen in de politiek – en vooral politici – tanende is. Over vier jaar zullen ze u weer lachend vragen om uw stem.

Lees verder »

Koningsdag bij De Schuit

Donnie Tour Foto

Vrijdag 27 april viert De Schuit traditiegetrouw de verjaardag van Koning Willem-Alexander met een groot festival in de Dwarsstraat. Van 12h00 tot 18h00 spelen Bob Billy, De Skaggerz, Korfbal en Donnie (zie foto) op het grote buitenpodium.

Voor de gezellige muziek tussendoor treedt dj-duo Disco Rebels weer aan. Nieuw dit jaar is dat Richard Vink de presentatie gaat vertolken. Hij heeft het stokje overgedragen gekregen van Anneke van Duijn-Schaap die het tijd vindt voor een jongere generatie.

Lees verder »

VVD Katwijk: Winnende partijen buitengesloten bij nieuw college  

VVD Katwijk [17-04-18]

Vanmiddag (gisteren, red) heeft informateur Huug van Duijn in het gemeentehuis zijn rapport over de formatie gedeeld. Hieruit blijkt dat de enige partijen met zetelwinst, VVD en DURF, beiden niét zijn uitgenodigd voor vervolggesprekken. De informateur ziet geen mogelijkheden voor een stabiele coalitie met deze partijen, hoewel de VVD Katwijk zich in de meeste onderwerpen in de coalitieafspraken prima kan vinden.

Lees verder »

Hart Voor Katwijk teleurgesteld in nieuwe coalitie advies

HvK Logo

Hart Voor Katwijk heeft teleurgesteld gereageerd op de vandaag gepresenteerde coalitievoorkeur door formateur Van Duijn. Het advies gaat uit naar een linkse coalitie.

Dit advies doet geen recht aan de verkiezingsuitslag waarbij Hart Voor Katwijk een groei heeft gezien op gebied van stemmen, DURF uit het niets met 3 zetels in de raad is gekomen en de VVD van 2 naar 3 zetels is gegaan.

Lees verder »

Advies informateur: Brede coalitie en een open bestuursstijl

Debat4

Informateur adviseert coalitie van CDA, ChristenUnie, D66, GemeenteBelangen, PvdA en SGP in Katwijk

Informateur Huug van Duijn heeft zijn rapportage over de nieuwe coalitie in Katwijk gepresenteerd. Hij adviseert een coalitie van zes partijen te vormen: CDA, ChristenUnie, SGP, GemeenteBelangen, PvdA en D66. De afgelopen weken hebben deze fracties uitgangspunten voor het te voeren beleid besproken en vastgesteld die vertrouwen geven voor de gewenste stabiele coalitie. Het aantal uitgangspunten is beperkt. Daarnaast is er ruimte om in een open bestuursstijl steun voor voorstellen bij alle fracties te vinden.

Lees verder »

Een geslaagde opschoonweek Katwijk

rokki-DSC_9463

Op zaterdag 24 maart gaf de Landelijke Opschoondag het startschot voor de Opschoonweek. Ook in Katwijk hebben scholen, buurtbewoners en verenigingen zich aangemeld om deel te nemen aan deze Opschoonweek. Met 9 initiatieven en meer dan 300 deelnemers kreeg zwerfafval geen kans in de week van 24 maart t/m 30 maart.

Lees verder »

KWF-advies: geniet van de zon, bescherm jezelf en je kinderen

sun

Vanaf morgen start een zonovergoten periode; de zon heeft van 12.00 tot 15.00 uur voor het eerst dit jaar zonkracht 5-6. Dit betekent dat de huid in deze tijd van het jaar al in circa 20 minuten kan verbranden. Ook de rest van de week kan er sprake van uv-index 5-6 (matig) zijn.

KWF Kankerbestrijding wil bij deze zonnige dagen iedereen alert maken op de gevaren van zonverbranding. Zonverbranding op jonge leeftijd vergroot het risico op huidkanker op latere leeftijd. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, met ruim 55.000 diagnoses per jaar

Lees verder »

AJ Plug als afsluiter op Kattukse Nach Twie

Nach 2 AJ Plug photo-paul-scholman

Verder optredens van The Unusual en Funked Up!

Na twee jaar van afwezigheid staat het Huis van Oranje er weer op het Evenementenplein aan de Boulevard tegenover de Voorstraat. Van 25 tot en met 27 april drie dagen muziek in een giga gezellige feesttent aan het strand!

Na de Kattukse Nach IEN op woensdag 25 april is het op donderdag 26 april tijd voor de Kattukse Nach TWIE met optredens van The Unusual en Funked Up. De Nach wordt afgesloten door de bekende Katwijkse blueszangeres AJ Plug.

Lees verder »

Woensdag 25 april: Kattukse Nach IEN

DJ Jim

Met optredens van Nautical Miles Beyond, DJ Jaimy, DJ Christo en DJ Jim

Op woensdag 25 april vanaf 20 uur is het alweer tijd voor elfde editie van dit legendarische puur Katwijkse festival. De Kattukse Nach wordt dit jaar gehouden in een sfeervolle feesttent op het Evenementenplein aan de boulevard, dat dit jaar speciaal voor de gelegenheid is omgedoopt tot het Plein van Oranje.

Vanwege het grote aantal muzikanten wordt de Kattukse Nach dit jaar verdeeld over twee avonden. De eerste avond komen diverse lokale DJ’s aan bod en de avond daarna een aantal lokale bands. De avonden worden afgesloten met artiesten die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend.

Lees verder »

Oranjerock gaat wederom op de Katwijkse Tour

Oranjerock_2018_Katwijks_Band_Moment_foto_01_Sjon de Mol

Katwijkse bands kunnen zich nu aanmelden

Op zaterdag 25 augustus 2018 is het weer zover, Oranjerock. Vorig jaar hebben we drie fantastische optredens gehad van Strange Deja Vu, Profile en The Expired Faces.

Ook tijdens de editie van 2018 hebben wij op ons KBM-podium plaats voor drie Katwijkse bands. Elke band uit Katwijk of met Katwijkse achtergrond kan zich aanmelden.

Lees verder »

Feest der herkenning tijdens OranjeFest op Koningsdag

under-cover

Met optredens van: Ampsalad, Project M., Undercover en Refill

OranjeFest maakt zich op voor de tweede editie. Na het grote succes van vorig jaar kunnen bezoekers op Koningsdag van 13:00-19:00 uur weer ouwerwets gezellig rocken op het terras van de Branding aan de Voorstraat. Verwacht een middag vol scheurende gitaren en veel oude bekenden.

Lees verder »

F A K E: Katwijkse sterren in confronterende voorstelling

header

19 en 20 april om 20.00 uur in Scum

De Amerikaanse F A K E N E S S verspreidt zich vliegensvlug over Nederland. Photoshop hier, botox daar. Op tv en op sociale media lijkt alles perfect, maar is dat wel het beeld dat je in de spiegel moet willen zien?

Theaterproject F A K E is een initiatief van Welzijnskwartier, jongerenwerk en cultuur. Binnen het project maken jongeren op een laagdrempelige manier kennis met theater en denken zij na over een maatschappelijk thema. Samen met theatermaakster Delaisa Rafaela zijn 6 jonge spelers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg aan de slag gegaan met het schoonheidsideaal van nu.

Een onderzoek aan de hand van vragen:
Vind jij jezelf mooi of ben jij onzeker over je uiterlijk?
Vind jij het belangrijk wat andere mensen van je vinden?

Actueel en confronterend.

Lees verder »

Doe mee met de Week van de Amateurkunst 2018

IMG_6738

Inschrijving verenigingen is geopend

Katwijk doet weer mee met de Week van de Amateurkunst (WAK). Deze is van 16 t/m 23 juni 2018. De WAK is een landelijk initiatief waar de amateurkunst extra wordt belicht en verenigingen zich kunnen presenteren. WAK presenteert zich vanaf dit jaar met de campagne ik toon.

Dit kan door een gewone repetitieavond openbaar te maken, een muzikale workshop te geven, een open dag te houden of wat u maar kunt verzinnen. Kunstenaars en verenigingen kunnen dan gratis meeliften met de landelijk en lokale PR campagne. Aanmelden kan tot 1 mei via peterminnee@welzijnskwartier.nl. U kunt met uw vereniging een eigen aanbod creëren, meeliften op de PR-campagne en zo alle inwoners van Katwijk bereiken.

Lees verder »

Naleving leeftijdsgrens alcohol verbeterd

alcohol

In meer dan de helft van de gevallen wordt nog steeds alcohol verstrekt

Persbericht gemeente Katwijk

Minder vaak alcohol verstrekt aan jongeren onder de 18 jaar

Eind 2017 zijn de meeste alcoholverkooppunten in Katwijk minimaal twee maal bezocht om te zien of zij geen alcohol verkopen aan minderjarigen. Dit resulteerde in 154 daadwerkelijke aankooppogingen. In 42% van de gevallen werd de leeftijdsgrens van 18 jaar nageleefd. In 2015 gebeurde dit in 35% van de gevallen. Burgemeester Visser: “Ik ben zeer te spreken over de verbetering bij de sportverenigingen, de jongerencentra en de cafés. Helaas is de naleving van de regels voor alcoholverstrekking bij supermarkten gedaald. De ondernemers krijgen een uitnodiging om op het gemeentehuis te verschijnen en we gaan extra controleren. Ik ben blij met de aanbevelingen van platform Kocon om het nalevingspercentage verder omhoog te krijgen.”

Lees verder »
1 2 3 99
Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt