Tweede Puberbeurs in Katwijk

Still uit de presentatie

Pubers worden zelfstandig en hebben een duidelijke mening. Maar pubers zijn ook op zoek naar zichzelf. Voor veel ouders kan opvoeden een uitdaging zijn.
Om ouders en professionals te informeren en te inspireren, wordt er twee keer een Puberbeurs georganiseerd in gemeente Katwijk. Op 6 maart werd de eerste avond gehouden. Heeft u deze eerste avond gemist? Geen probleem. Op dinsdag 10 april wordt de avond nog eens gehouden.

Deze tweede avond is op het Andreascollege, vakcollege Rijnmond, Louise de Colignylaan 2, Katwijk aan Zee van 19.30 tot 21.45 uur.
De toegang is gratis. Wilt u zich wel aanmelden? Dit kan via: cjgkatwijk@ggdhm.nl

Enkele reacties van ouders die aanwezig waren op de eerste avond: “Ontspannen avond, leuke scenes en fijne interactie” en “Leuke interactieve avond waarin je als ouder kunt kijken wat werkt bij bepaalde situaties”.

Lees verder »

Pannenkoekendagen in gemeente Katwijk weer groot succes

foto op locatie

Verslag en foto’s. Video door Kattuk.nl volgt begin volgende week..

Vrijdag 16 maart was het Nationale Pannenkoekendag, bij het Welzijnskwartier is dat dit jaar een ware pannenkoekenweek. Ongeveer 80 jongeren hebben van dinsdag tot met vrijdag op 11 verschillende plekken in de gemeente Katwijk pannenkoeken gebakken voor meer dan 300 ouderen of kwetsbare bewoners. Na het bakken werd er gezellig samen getafeld, het ontmoeten van elkaar is namelijk een belangrijk aspect van dit project.

Lees verder »

Durf jij adviseur van de gemeente Katwijk te worden?

advies poster

Kom je uit Katwijk en ben je tussen de 11 en 20 jaar?
Vind jij het belangrijk dat de gemeente goede plannen maakt voor jongeren?
En zou je de gemeente willen helpen om deze goede plannen te maken?

Dan is dit je kans!

Meld je aan om opgeleid te worden tot Adviesvanger van de gemeente Katwijk!

Check snel alle info op de flyer (pdf) hierna, doe de test op www.katwijk.nl/jongerenadviseur en geef je op via: h.kip@katwijk.nl.

Lees verder »

Jongeren helpen ouderen met hun smartphone

header

In het nieuwe jaar is Welzijnskwartier gestart met een nieuw project genaamd ‘Eerste Hulp bij Smartphone en Tablet’. Hierbij zetten jongeren zich in voor ouderen door ze te helpen bij het leren omgaan met hun smartphone of tablet. De bijeenkomsten worden gehouden in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis.

Veel jongeren krijgen van vader, moeder, opa of oma de vraag of ze even kunnen helpen met hun smartphone of tablet. Het jongerenwerk van Welzijnskwartier heeft speciaal voor deze mensen een workshop in elkaar gezet. Tijdens de workshop kunnen ouderen één op één vragen stellen aan de jongeren over hun eigen apparaat. Voorbeelden van vragen zijn: Hoe stuur ik een WhatsApp bericht? Hoe maak en verstuur ik een foto? Hoe kan ik de tekens op het scherm groter maken?

Het workshopteam bestaat uit maximaal tien jongeren en deze kunnen maximaal tien ouderen helpen. Dit team heeft jongeren met kennis van verschillende types besturingssystemen en apparaten zoals Apple (IOS) en Android.

Lees verder »

Leerlingen Visser t Hooft maken kennis met vrijwilligerswerk bij Kattuk.nl

_DSC2042

UPDATE: de vlogs van Team 1 en Team 2 staan onderaan het bericht

Elk jaar biedt Kattuk.nl scholen in het Voorgezet Onderwijs in Katwijk de mogelijkheid om met een groep leerlingen een Maatschappelijke stage te lopen. Vanochtend was het de beurt aan groep 2b van het Visser t Hooft Rijnsburg om een dagje met ons mee te draaien. Wij bij Kattuk.nl vonden het in ieder geval onwijs gezellig en we hebben samen ook nog eens heel veel werk verricht. Bedankt allemaal en hopelijk tot snel!!

Maar wat vonden de leerlingen er zelf nou van?
Lees snel verder in het verslag en bekijk de foto’s van deze stage gemaakt door de leerlingen zelf.

Vandaag zijn we met groep 2b van het Visser ’t Hooft Rijnsburg naar de Schuit geweest voor een maatschappelijke stage bij Kattuk.nl. Met 30 leerlingen hebben we kennis gemaakt met vrijwilligerswerk bij Kattuk.nl

We hebben foto’s gemaakt, een videoworkshop gevolgd en filmpjes gemaakt, een decor voor een theaterstuk gebouwd en muziek gemaakt. Ook zijn we geïnterviewd over de politiek en wat we belangrijk vinden voor jongeren van onze leeftijd (13-15 jaar) in Katwijk.

Helaas zijn we niet zo creatief maar de muziek was wel erg gaaf. De filmpjes en foto’s zijn ook erg goed gelukt. Een aantal van ons (en ik ook) is van plan vrijwilliger te worden bij Kattuk.nl, want het was onwijs leuk.

Lees verder »

Leerlingen Pieter Groen maken kennis met theater in De Schuit

DSC_6607

Verslag en foto’s

Vandaag hebben drie klassen MAVO van het Pieter Groen kennis gemaakt met de wereld van theater in de grote zaal van De Schuit. Onder begeleiding van Marjan van Mimiek’s Theater en Leon Krijgsman (Mimiek en Pandora Entertainment) hebben ruim 60 leerlingen een theaterworkshop gevolgd en voor de eerste keer podiumervaring opgedaan.

Eerst werden de leerlingen in groepjes opgedeeld en gingen ze hun eigen, zelfgeschreven, scenes voorbereiden. Daarna zochten ze er kleding en attributen bij om vervolgens hun scenes op het grote podium na te spelen. Speciaal voor de workshop was het podium helemaal in stijl ingericht met een fraai decor, coulissendoeken en professioneel theaterlicht.

Lees verder »

Valentijn Frisss @ Scum

valentijn

Zaterdag 10 februari vindt er een speciale Valentijnseditie plaats in Scum.

Kom gezellig Valentijnsdag vieren met je vriendje, vriendinnetje of natuurlijk gewoon al je vrienden! Scum wordt super vet romantisch aangekleed en de DJ’s draaien de lekkerste beats. Met een vette line-up kan het feest niks anders dan een knaller worden!

Wil jij je geliefde verrassen met een leuk feestje? Of ben je nog op zoek naar de ware?
Wil jij eindelijk je kans pakken om dat ene meisje of die ene jongen aan te spreken waar je al tijden stiekem een oogje op hebt?
Op de Frizzz Valentijnsdageditie kan het allemaal!

Lees verder »

Sexting kan je levenslang achtervolgen

grooming

Katwijk – De brugklasser van het Pieter Groen College in Katwijk klikt een bestand op de laptop aan. ‘Ik heb bewijs gevonden!’ Klasgenoten kijken nieuwsgierig op haar scherm. Ze spelen de game ‘Shitzooi’ om de gevaren van sexting – het delen van sexy filmpjes en foto’s op social media – te ondervinden.

‘Pap, ik moet je wat vertellen. Nee, niet over de telefoon. Kun je me alsjeblieft komen ophalen?’ Met dit YouTubefilmpje start het verhaal van scholiere Juul. Een pikant filmpje dat ze ooit met haar vriendje Sem deelde, is uitgelekt en prijkt inmiddels op meerdere pornosites. Met haar vader doet ze aangifte bij de politie. ‘Vervolgens kunnen de kinderen als rechercheurs in de dop steeds kiezen wat hun volgende stap in het onderzoek naar de dader wordt’, vertelt wijkagent Kelvin, samen met wijkagent Tanja de bedenker van ‘Shitzooi’. Gaan ze Sem verhoren of toch zijn vriend Daan over wie het gerucht gaat dat hij veel seksfilmpjes op zijn telefoon kijkt? Of zullen ze de telefoon onderzoeken van een zekere Patrick die Daan volgt op Instagram?‘

Lees verder »

Onderzoek jongerenwerk Welzijnskwartier: Doe mee en maak kans op een NERF!

nerffff

Ben je tussen de 10 en 23 jaar en kom je uit Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg?
Doe dan mee met het onderzoek van Welzijnskwartier en maak kans op een NERF t.w.v. € 60,-

Het jongerenwerk van Welzijnskwartier wil graag weten wat je van hun activiteiten en de centra vindt.

Jouw inbreng is enorm belangrijk, want dan weet het jongerenwerk wat jij wil! Het invullen duurt maar een paar minuutjes.

Lees verder »
1 2 3 41
Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt