CBS: 1 op de 12 jongeren is psychisch ongezond

900x450

In 2015/2017 was 8 procent van de 12- tot 25-jarigen psychisch ongezond, blijkt uit vragen die ze daarover hebben beantwoord. Tien jaar eerder gaf 7 procent dit nog aan. Ruim een derde van deze psychisch ongezonde jongeren heeft in de afgelopen 12 maanden naar eigen zeggen een depressie gehad. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête van het CBS.

Bekijk de video hierna en/of check het volledige onderzoek op CBS.nl

Lees verder »

Stop Motion Fotogroep KattukNL zoekt jongeren met geduld – UPDATE

stop motion

UPDATE 4-10: De 2e Stop Motion zie je onderaan het item!!

Eerdere bericht van 20-9: Gisteravond hebben Jaap en Mike M. van de donderdagavond fotogroep voor het eerst een korte stop motion film gemaakt met oude posters van Kattuk.nl.

En dat is, zeker voor een een eerste keer, uitermate goed gelukt. Het resultaat kan je onderaan het bericht bekijken.

Op donderdagavond 4 oktober gaat de fotogroep verder met het maken en verzinnen van leuke stop motion filmpjes en daar kunnen ze alle hulp goed bij gebruiken.

Lees verder »

2 november: Halloween Party (10-14 jr.) @ GoGo

43030789_2130871030500807_4819389786458423296_n

Facebook Event

Op vrijdag 2 november wordt er een Halloween party georganiseerd in de GOGO Rijnsburg voor jongeren van 10 t/m 14 jaar met onder andere DJ Jaimy Jansen, DJ Joey en DJ Mitch-L.

Doe mee aan de Molen van Mysterie of de zombie limbo dans, proef van de horror hapjes, laat jezelf schminken en zet jezelf met je vrienden of vriendinnen op de foto tijdens de super vette Halloween fotoshoot. En misschien komen er zelfs nog een paar scary figuren langs :)

Kaartjes kosten €1 per stuk en zijn vanaf maandag 8 oktober verkrijgbaar bij ‘t Hok of in je klas!

Lees verder »

Chat met de politie in de Week tegen pesten

tegen-pesten-800x445

De scholen zijn weer begonnen. Het pesten helaas ook. Ben jij het slachtoffer van schelden, roddelen en buitensluiten? Of wordt je klasgenoot gepest en wil je helpen? Weet dat je er niet alleen voor staat en dat je altijd iets kunt doen.

Is je account gehackt? Plaatst iemand nare berichten uit jouw naam? Verspreiden kinderen bewerkte filmpjes en foto’s van jou zonder dat je dit wilt? Waarschuw dan direct de politie. Want deze manieren van pesten zijn schadelijker dan je denkt en zijn ook vaker strafbaar dan je denkt. In ernstige gevallen helpt de politie jou en de school om pesten te stoppen.

Lees verder »

Terugblik Jongerenbijeenkomst ‘De Toekomst van Katwijk’

ToekomstKatwijk

•Meer sturing op cultuur, muziek en creatieve activiteiten
•Optredens artiesten ook toegankelijk voor minderjarigen
•Leegstand in het dorp tegengaan

Op donderdag 21 juni hebben de jongerenadviseurs van de gemeente een jongerenbrainstorm in JVC de Schuit georganiseerd. Met ongeveer 15 jongeren werd nagedacht over de maatschappelijke opgaven voor Katwijk. De onderwerpen waar ze mee aan de slag gingen, waren:

Wat vind jij van het activiteitenaanbod voor jouw leeftijd in Katwijk?

Heb je ideeën hoe de Katwijkse onderwijsinstellingen of opleidingen kunnen verbeteren?

Of mis je iets op het gebied van sport & gezondheid?

Onder begeleiding van de jongerenadviseurs is gewerkt aan punten die de jongeren graag verbeterd zien. Met stickers is aangegeven welke ideeën zij het belangrijkst vonden. De top-ideeën zijn vervolgens in groepjes verder uitgewerkt.

Lees verder »
1 2 3 44
Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Made by Dirk