Geslaagde Pizzaparty en Nerfbattle voor 26 jonge mantelzorgers

jongeheldenandreasplein

Kort verslag van de pizzaparty

Vrijdag 11 mei was het zo ver; de pizzaparty en nerfbattle voor onze Jonge Helden. 26 kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar melden zich in de namiddag bij Scum voor deze activiteit. En allemaal hebben ze een ding gemeen; ze zorgen voor iemand in het gezin. Bijvoorbeeld voor zieke ouders of voor een gehandicapte broer of zus. Dat betekent dat er thuis op hen gerekend wordt. Ze hebben verantwoordelijkheden thuis die andere kinderen van hun leeftijd niet hebben. Maar deze middag was speciaal voor hen. Even los komen van het zorgen en lekker iets doen wat bij je leeftijd past.

Lees verder »

Welzijnskwartier Street 4 You @ Poolster – Katwijk Noord

s4u

Vandaag (woensdagmiddag 16 mei) vindt de Welzijnskwartier straatspeeldag ‘Street 4 You’ plaats bij de Poolster in Rijnsoever. Er zijn diverse activiteiten en workshops voor jong en oud, oa:

- Workshop Streetdance
- Workshop Jongleren ‍♂️
- Workshop Schilderen
- Workshop Graffiti
- Kinderknutselhoek
- Springkussen
- Voetbaltoernooi ⚽️
- Koffiecorner ☕️
- Gezonde Smoothiebar
- ….en nog veel meer

Iedereen is welkom van 13:00 tot 16:00 uur! Zie de flyer hierna voor alle info…

Lees verder »

11 mei: Pizzaparty voor Jonge Helden!

Pizzaparty

Het Welzijnskwartier organiseert 11 mei een heuse PIZZA PARTY! Alle jong helden zijn van harte welkom! Heb jij broertjes en/of zusjes die ook jonge helden zijn? Ook zij mogen mee! Wat gaan we doen? Pizza eten natuurlijk en daarnaast gaan we een NERFBATTLE houden. Maar je kan natuurlijk ook gewoon lekker chillen, gamen, darten of een potje kaarten.

We starten de party om 16:00 uur het duurt tot ongeveer 19:00 uur. De locatie is Scum Katwijk.

Wees er snel bij! Er is plek voor 40 jonge helden en uiteraard is het gratis.

Wanneer ben je nu een Jonge Held?

Lees verder »

FAKE! Vind je mij mooi?

1 (13)

Verslag en foto’s. Video van de voorstelling volgt later

Afgelopen week was het eindelijk zover. Na maanden repeteren en voorbereiden stonden zes jonge Katwijkse acteurs voor het eerst in jongerencentrum Scum met het stuk FAKE! Een confronterende voorstelling over het huidige schoonheidsideaal.

Het stuk begint met een grappige sketch van ‘Donald Trump’ die vol lof spreekt over Photoshop, plastische chirurgie en uiterlijke schoonheid. De zaal lacht, vooral als Trump meldt dat Photoshop zelfs Mexicanen mooi kan maken! Daarna neemt het stuk al snel een ernstigere toon aan. Perfect opgedirkte meisjes in glitterjurkjes sluiten zonder schaamte het meisje dat er anders uitziet buiten.

Regelmatig wordt de vraag gesteld: vind jij mij mooi?

Lees verder »

F A K E: Katwijkse sterren in confronterende voorstelling

header

19 en 20 april om 20.00 uur in Scum

De Amerikaanse F A K E N E S S verspreidt zich vliegensvlug over Nederland. Photoshop hier, botox daar. Op tv en op sociale media lijkt alles perfect, maar is dat wel het beeld dat je in de spiegel moet willen zien?

Theaterproject F A K E is een initiatief van Welzijnskwartier, jongerenwerk en cultuur. Binnen het project maken jongeren op een laagdrempelige manier kennis met theater en denken zij na over een maatschappelijk thema. Samen met theatermaakster Delaisa Rafaela zijn 6 jonge spelers uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg aan de slag gegaan met het schoonheidsideaal van nu.

Een onderzoek aan de hand van vragen:
Vind jij jezelf mooi of ben jij onzeker over je uiterlijk?
Vind jij het belangrijk wat andere mensen van je vinden?

Actueel en confronterend.

Lees verder »

Frizzz Gala @ Scum

rode loper

Zaterdag 14 April vindt er een speciale frizzz Gala ‘rode loper chic’ plaats in Scum. Kom samen met je vrienden lekker feesten. Duik je kast in en dress to impress.

De beste DJ’s van Scum zorgen voor de beste beats. Met je mooiste kleding maak je een gave indruk.

Lees verder »

Les ‘sexting zonder risico’s’ beschikbaar voor voortgezet onderwijs

sexting

Gisteren, 4 april, heeft Roos van Gelderen, wethouder Jeugd, Zorg en Welzijn in Leiden, op het Vlietlandcollege te Leiden de nieuwe les ‘Sexting zonder risico’s’ in ontvangst genomen.

Sexting is het verspreiden van seksueel getinte beelden door middel van een mobiele telefoon of internetapplicaties zoals WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en Twitter. Voor jongeren die op die beelden staan, kan dat ernstige gevolgen hebben. Om jongeren van die risico’s bewust te maken is een les ‘Sexting zonder risico’s’ ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs.

Lees verder »
1 2 3 42
Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt