Sexting kan je levenslang achtervolgen

grooming

Katwijk – De brugklasser van het Pieter Groen College in Katwijk klikt een bestand op de laptop aan. ‘Ik heb bewijs gevonden!’ Klasgenoten kijken nieuwsgierig op haar scherm. Ze spelen de game ‘Shitzooi’ om de gevaren van sexting – het delen van sexy filmpjes en foto’s op social media – te ondervinden.

‘Pap, ik moet je wat vertellen. Nee, niet over de telefoon. Kun je me alsjeblieft komen ophalen?’ Met dit YouTubefilmpje start het verhaal van scholiere Juul. Een pikant filmpje dat ze ooit met haar vriendje Sem deelde, is uitgelekt en prijkt inmiddels op meerdere pornosites. Met haar vader doet ze aangifte bij de politie. ‘Vervolgens kunnen de kinderen als rechercheurs in de dop steeds kiezen wat hun volgende stap in het onderzoek naar de dader wordt’, vertelt wijkagent Kelvin, samen met wijkagent Tanja de bedenker van ‘Shitzooi’. Gaan ze Sem verhoren of toch zijn vriend Daan over wie het gerucht gaat dat hij veel seksfilmpjes op zijn telefoon kijkt? Of zullen ze de telefoon onderzoeken van een zekere Patrick die Daan volgt op Instagram?‘

Lees verder »

Onderzoek jongerenwerk Welzijnskwartier: Doe mee en maak kans op een NERF!

nerffff

Ben je tussen de 10 en 23 jaar en kom je uit Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg?
Doe dan mee met het onderzoek van Welzijnskwartier en maak kans op een NERF t.w.v. € 60,-

Het jongerenwerk van Welzijnskwartier wil graag weten wat je van hun activiteiten en de centra vindt.

Jouw inbreng is enorm belangrijk, want dan weet het jongerenwerk wat jij wil! Het invullen duurt maar een paar minuutjes.

Lees verder »

Jongeren helpen ouderen met hun smartphone

postersmartphone

In het nieuwe jaar start Welzijnskwartier met een nieuw project genaamd ‘Eerste Hulp bij Smartphone en Tablet’. Hierbij zetten jongeren zich in voor ouderen door hen te helpen bij het leren omgaan met hun smartphone of tablet. De bijeenkomsten worden gehouden in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Deelname aan de bijeenkomsten is gratis.

Veel jongeren krijgen van vader, moeder, opa of oma de vraag of ze even kunnen helpen met hun smartphone of tablet. Het jongerenwerk van Welzijnskwartier heeft speciaal voor deze mensen een workshop in elkaar gezet. Tijdens de workshop kunnen ouderen één op één vragen stellen aan de jongeren over hun eigen apparaat. Voorbeelden van vragen zijn: Hoe stuur ik een WhatsApp bericht? Hoe maak en verstuur ik een foto? Hoe kan ik de tekens op het scherm groter maken?

Het workshopteam bestaat uit maximaal vijftien jongeren en deze kunnen maximaal vijftien ouderen helpen. Dit team heeft jongeren met kennis van verschillende types besturingssystemen en apparaten zoals Apple (IOS) en Android.

Lees verder »

Open Dagen Voortgezet Onderwijs Katwijk

red-school-blur-factory

Alle open dagen voortgezet onderwijs Katwijk en regio in een handig overzicht

Zit je in groep 7 of 8 van de basisschool en ben je nog op zoek naar een vervolgopleiding in het voortgezet onderwijs, dan kan je deze zaterdag (met je ouders/verzorgers) bijna overal een kijkje nemen.

De Katwijkse middelbare scholen Pieter Groen, Vakcollege Rijnmond, STC MBO College (Visserijschool) en Visser t Hooft Rijnsburg houden allemaal op zaterdag een open dag.

Je kunt ze allemaal in 1 dag bezoeken!! Handig om te weten welke scholen er zijn, wat ze doen en welke het best bij jou en je wensen past.

Alleen de Open Dagen van de Limes (woensdag 24 januari) en het Wellantcollege Rijnsburg (vrijdag 26 januari) zijn niet deze zaterdag.

Hierna een overzicht met info, tijden en meer. Hier staan ook nog wat scholen buiten Katwijk tussen. Klik op de titels om naar de website van de betreffende school te gaan…

Succes met je keuze!!!

Enne…mocht je in de toekomst een (maatschappelijke stage) stage zoeken, dan kan je ook bij ons op de redactie van Kattuk.nl terecht!!

Lees verder »

20 januari: Frizzz ‘PYJAMA Party’ @ Scum

poster 20 jan 2018

Op zaterdag 20 januari organiseert het Frizzzteam van Scum een echte ‘PYJAMA party’ de eerste in 2018. Tijdens deze editie gaan we weer helemaal los. Get ready voor een te gekke party in Scum op 20 Januari !

Aan de bar kun je een lekker verkoelend drankje krijgen, en het ‘Scum Dj Team’ zorgt voor een vette beats met de jonge dj’s uit Katwijk zij staan voor je klaar met lekkere EDM beats, populairste House tracks en de lekkerste top40 en feest hits. Kom gezellig langs met al je vrienden zodat het één groot feest word. Het feest wordt georganiseerd door en voor jongeren. Zij zorgen er samen voor dat deze activiteit georganiseerd kan worden. Locatie: Scum zaal open 19:30 uur Toegang vanaf 11 jaar en het is helemaal gratis Tot dan!

Lees verder »

Vuurwerk Do’s & Don’ts: alle regels, info, straffen en gevaren op een rij!!

houddeboelheel2017-2018-drukwerk

Instant UPDATE: Gaaf dit. Filmpje ‘Houd de boel heel!’ van de gemeente Katwijk staat op 1 bij Dumpert

Oud en Nieuw komt eraan! Dat betekent dat er weer vuurwerk gekocht en afgestoken mag worden. Maar daar zitten wel een aantal regels aan verbonden.

Let goed op want spelen met vuur is ALTIJD gevaarlijk.

Hierna alle info, regels, straffen, gevaren en voorwaarden op een rij.

Keep it Safe!!

En Houd de boel heel!!

Vuurwerk mag alleen worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Vuurwerk kan worden gekocht op 28, 29 en 30 december. Op oudjaarsdag kan GEEN vuurwerk gekocht worden.

Lees verder »

Vladimir Poetin komt naar Katwijk

Waar of niet? In een wereld waar fake news oprukt en de waarheid steeds meer onder druk staat start Welzijnskwartier een nieuw theaterproject. Onder leiding van een professionele regisseuse gaan spelers met dit thema aan de slag. Wanneer is iets eigenlijk fake, hoe herken je het en faken we zelf ook wel eens iets?

Ben jij minstens 14 jaar oud en wil jij met jouw theatertalent de wereld laten zien wat dit actuele thema nou met ons doet? In samenwerking met jongeren, een theatermaakster en medewerkers van het Welzijnskwartier wordt er een supergaaf theaterstuk neergezet.

Lees verder »
1 2 3 40
Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt