CDA presenteert verkiezingsprogramma gemeenteraadsverkiezingen 2018

Brouwerstraat01.jpg

Overlast verkeer en parkeren terugdringen

Het CDA presenteert haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. In het program neemt het CDA krachtig stelling vóór een diepgewortelde wens van veel inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg: overlast door verkeer en overlast door parkeren terugdringen. Andere thema’s die ruim aandacht krijgen zijn Zorg, Wonen en Omgang met elkaar.

Lees verder »

Jeff’s Urban Music News: Jaaroverzicht 2017

14_0c_albums

Zowel in Nederland als het buitenland is hiphop dit jaar groter geworden. In Nederland domineerden maandenlang de albums van Lil Kleine, Ronnie Flex en Boef in de hitlijsten. Meer dan de helft van de gestreamde artiesten op Spotify kwamen van rappers.

In Amerika is hiphop/r&b nu de groter dan rock, waardoor hiphop/r&b muziek de grootste genre is van het land. Zes van de tien grootste albums van dit jaar waren in Amerika hiphop/r&b albums. Albums van Migos, Drake, Post Malone, Bruno Mars, Kendrick Lamar & The Weeknd deden het goed.

Lees verder »

Meer dan helft tieners Z-H draagt geen vuurwerkbril

Infographic_HeyBlindganger

Dertig procent vindt dragen vuurwerkbril verstandig, maar doet het niet

Pearle deelt 70.000 gratis vuurwerkbrillen uit door heel Nederland. ook in Katwijk!!

Den Haag, 15 december 2017 – De jaarwisseling betekent feestelijk het nieuwe jaar inluiden met oliebollen en vuurwerk. Uit onderzoek van Pearle Opticiens, onder ruim 1000 Nederlandse jongeren tussen de 10 en 18 jaar, blijkt dat tieners weleens risico’s nemen als het gaat om vuurwerk. De meesten (61%) dragen bijvoorbeeld geen vuurwerkbril wanneer ze naar vuurwerk kijken, terwijl kijken bijna net zo gevaarlijk is als het zelf afsteken daarvan*. Opvallend is dat jongeren uit de provincie Zuid-Holland zich wel van de risico’s bewust lijken, maar geen actie ondernemen; 29 procent vindt het dragen van een vuurwerkbril verstandig, maar doet het zelf niet. Pearle maakt zich sterk om oogletsel tijdens oud en nieuw te voorkomen en deelt daarom tot en met 30 december door het hele land 70.000 gratis vuurwerkbrillen uit.

Lees verder »
Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt