Blog PreppyWriter: Storm

pexels-photo-268791

Weer of geen weer, Nederlanders zijn toch al verwaaid. Misschien wel de beste motto van vandaag, want eerlijk gezegd zijn wij, Nederlandser toch wel verwaaid, op een positieve manier dan natuurlijk.

Het noodweer heeft nu al voor de tweede keer ofzo, flinke schade en paniek met zich mee gebracht. Wij in ons kikkerlandje zijn niet zo gewend aan zulke hevige windstoten. Dat konden we allemaal via Instagram, Facebook etc. volgen, filmpjes van vliegende zonnepanelen, mensen die over de straat vliegen (letterlijk) en bomen die in/op huizen en straten liggen. Het nieuws staat/stond de hele dag roodgloeiend over code rood, alle schaden en paniek werd dus gedeeld, gedeeld en nog eens gedeeld.

Lees verder »

Blog PreppyWriter: Mobiele eenheid

pexels-photo-377909

Verrekte populair, dat is wat ze zijn, de mobiele telefoons van tegenwoordig. Maar wat bereiken we er nu eigenlijk mee? Mensen. Wat verliezen we erdoor? Kennis en mensen en nog veel meer. Natuurlijk, iedereen doet het dus waarom jij dan niet? Het is super handig, je kan zo ontzettend veel opzoeken etc. maar is dat wel echt zo veilig?

Misschien heb je al zat van deze stukken, filmpjes, interviews enz. gelezen en gezien, alleen is het echt echt echt belangrijk! Vooral omdat er nu zoveel privacy word gedeeld via sociale media op je mobiele telefoon. Ik weet niet of jullie dat Duitse filmpje hebben gezien van afgelopen week, maar die drukt je neus direct op de feiten. Geloof me, daar schrik je je rot van! Maar het geeft wel precies aan, waarom je niet altijd ALLES moet plaatsen op sociale media.

Lees verder »

Blog PreppyWriter: 2018

new-year-background-with-golden-glitter_23-2147719602

2018
Tjonge jonge, het is vandaag één januari tweeduizend achttien. Het jaar waar iedereen geloof ik op gewacht had, want wat vonden sommige mensen 2017 kut. Rumag stond al te popelen om hun vreselijk briljante stukjes te plaatsen over oud en nieuw. Verder kwamen de goeie voornemens ook even naar voren, maar ik geloof dat het beter is als we die gewoon vervangen door acties. Natuurlijk was er dit jaar ook weer knallend veel vuurwerk – ik neem aan dat je beide ogen en tien vingers hebt! – en hebben we van de poppende champagne en het aftellen genoten.

Lees verder »

Jeff’s Urban Music News: Jaaroverzicht 2017

14_0c_albums

Zowel in Nederland als het buitenland is hiphop dit jaar groter geworden. In Nederland domineerden maandenlang de albums van Lil Kleine, Ronnie Flex en Boef in de hitlijsten. Meer dan de helft van de gestreamde artiesten op Spotify kwamen van rappers.

In Amerika is hiphop/r&b nu de groter dan rock, waardoor hiphop/r&b muziek de grootste genre is van het land. Zes van de tien grootste albums van dit jaar waren in Amerika hiphop/r&b albums. Albums van Migos, Drake, Post Malone, Bruno Mars, Kendrick Lamar & The Weeknd deden het goed.

Lees verder »

TIPS! om het jaar UIT! te knallen!

Slider-SKA-16-17-sjon-1598x450

De laatste UIT!tips van 2017.

Weer een lekker lang weekend!! Met als UIT!smijter de jaarwisseling van zondag op maandag.

Meer dan genoeg te doen ook. Op vrijdag en tijdens Oud en Nieuw dat is. De laatste zaterdag van het jaar slaat een beetje dood. Vuil glas, krijg je dat.

Maar goed….altijd wel ergens een spontaan feestje op het laatste moment en met bankhangen en krachten opdoen om een dag later het jaar uit te knallen is ook niks mis.

Vrijdag tributebands in De Branding, een Grande Finale in The Box en Quizzen in Zilt.

Zondag de traditionele Schuit Top 50 en een Sing-In.

In de nacht van zondag op maandag het ‘godslasterlijke’ oud en nieuwfestival ‘Eindtijd’ bij Scum en het christelijke oud en nieuwfeest in De Schuit. Mocht je t beiden niks vinden kan je nog naar Home NYE in Noordwijk of naar de Fuif in De Nobel Leiden of je kijkt in de UIT!agenda of er nog wat tussen zit.

Hier komt jouw weekend!!!

Lees verder »

Throwback Thursday #13: SKA Oud en Nieuw 2011/2012

DSCF5654

De jaarwisseling komt er aan!

Daarom deze donderdag zes jaar terug in de tijd naar SKA Oud en Nieuw 2011-2012.

Met een kleine 4000 bezoekers werd het nieuwe jaar in stijl ingeluid. Met optredens van o.m. The Rudolfs, Liptease and the Backstreet Crackbangers, Paper Planes, Jaya the Cat en nog veel meer….

Check de review HIER

Hieronder een mooie verzameling foto’s.

Oh ja…jullie zijn er dit jaar toch ook weer bij?
Koop snel je ticket HIER!

Lees verder »

Kirsten op Wereldreis: The Christmas Edition

foto-met-cait-luke-en-meagh

Zo vlak voor Kerst hier Deel 3 van het blog ‘Kirsten op Wereldreis’.

Mede vanuit de Kerstgedachte is ze een crowdfundactie gestart om materialen aan te kunnen schaffen voor het St. Josephs Childrens hospital in Kaapstad waar ze binnenkort stage gaat lopen. Topactie!! Alle donaties zijn van harte welkom en het zou mooi zijn als veel Katwijkers ook een steentje bijdragen.

Verder begint de reis naar Afrika, na al het regelwerk, nu echt serieus dichterbij te komen.

Hoe dan?
Dat kan ze zelf het beste vertellen, dus lees snel verder.

Hoi lieve volgers!

Ik was begonnen aan een verhaal van 2 A4’tjes lang over alles wat er de afgelopen weken is gebeurd en heb besloten het maar even beknopter te gaan schrijven.

Mijn laatste blogupdate was over mijn visumaanvraag bij de Ambassade op vrijdag 1 december. De maandag erop keek ik tijdens mijn pauze op mijn stage op mijn telefoon… 12 gemiste berichten van Esmée in onze chat samen met Femke, ze had een telefoontje gehad van de ambassade! Het visum mocht opgehaald worden! nog geen half uur later kwam een mede stagiaire naar mij toegerend met mijn telefoon rinkelend in zijn hand. Ik nam snel op en begon meteen met het oefenen van mijn Zuid Afrikaanse manieren: “Hello, how are you?” Ze lieten er geen gras over groeien en vertelde mij dat mijn visum bij de ambassade klaar lag en ik hem diezelfde week meteen al op mocht komen halen, mijn geluk kon niet op en nog geen week later stonden Esmée, Femke en ik weer bij de ambassade. Nu niet nerveus maar glunderend en enthousiast! Snel stonden we onze paspoort, met visum erin, buiten.

Alles werd ineens echt!!

Lees verder »

TIPS! om de feestdagen UIT! te zingen

Delusional-24

Ho, ho, ho…nog ff de kerstborrels wegtikken en dan maken we ons op voor een superlang weekend met een soort van driedubbele zondag en derde Kerstdag als UIT!smijter.

Dus….snel de boodschapjes binnen en checken wat je, naast allerlei familieverplichtingen, nog meer gaat doen dit weekend….

Oh ja….de eerste die dit weekend gourmetfoto’s op Social Media zet is AF!!!

Kappen met die ongein.

Niemand heeft interesse in je ‘kook’ kunsten……sowieso weinig origineel….en eigenlijk gewoon vrij kansloos allemaal.

Maar goed, we dwalen af…(en je doet maar lekker waar je zelf zin in hebt)

Hier is je weekend!!!

Lees verder »

Throwback Thursday #12: Kattukse Nuwjaersduik 2005-2012

m_sJLNL3964-

Het eind van het jaar komt in zicht. Tijd om terug te kijken. Daarom blikken we deze donderdag terug op de ‘Kattukse Nuwjaersduik’ die van 2005 tot en met 2012 werd gedoken vanaf het Katwijkse strand. Begonnen met een kleine 300 deelnemers in 2005 en in de loop van de tijd uitgegroeid tot een groot evenement met dik 1000 duikers en 1000-en bezoekers.

Vanaf het begin in 2005 was een groep vrijwilligers en bestuursleden van Kattuk.nl nauw betrokken bij de organisatie van deze Nieuwjaarsduik. Deze jongeren namen, samen met wat vrienden, het stokje over van jongerencentrum De Schuit, die de jaren daarvoor een kleinschaliger duik organiseerden.

De duik groeide en groeide, er kwam een grote sponsor bij en in de loop van 2008 werd de Nieuwjaarsduik een eigen stichting en ging zelfstandig verder met de organisatie van de duik. Na vele succesvolle jaren kwam er na de duik van 2012 helaas een eind aan de duik. Ondanks diverse acties lukte het in 2013 niet meer de duik te organiseren. Daarna zijn er door anderen nog wel wat pogingen gewaagd een duik te organiseren op het Katwijkse strand, maar die droogden niet echt lekker op, vielen in het water en doken vervolgens weer onder. Blijft over een duik in het Valkenburgse Meer, ook leuk maar niet helemaal ‘the real thing’.
Om herinneringen aan de ‘echte’ duik op te halen hebben we hieronder wat pareltjes voor jullie opgedoken.

Foto’s door vrijwilligers Kattuk.nl, Jan Louis (jlfotografie.nl) en Marc van Beelen en een video van de duik in 2012 destijds gemaakt voor Kattuk.TV door Amber.

Lees verder »

TIPS! om het beest UIT! te hangen

Het beest

HHier komt jouw weekend!!!!

Met: Jonge Talentbands, de laatste Rock4Life, Dubbelfrissa’s, Oudere meneren Coverbands( die moeite hebben de tekst te onthouden), Kerststollen, Oliebollen, Snollebollen en een muzikale zondag om je vingers bij af te likken.

Lees verder »

Blog PreppyWriter: It’s the most wonderful time 

pexels-photo-280204

Ja, het is weer zover. De koude maand december is al een tijdje bezig en wat hebben we een geluk gehad dat er al sneeuw is gevallen dit jaar, stiekem heeft iedereen gewenst dat het ging sneeuwen. Tja als iedereen het wenst, dan moet de Kerstman ons wel tevreden stellen.

Maar december is niet alleen de maand van de kou. Het is ook de maan van het donker, de lichtjes en de gezelligheid. Samen met het gezin de kerstboom optuigen, gezellig met je partner een movie marathon houden of sportief en vol fun met je vrienden schaatsen. Al deze dingen horen natuurlijk bij december, om dan de kerst niet te vergeten!

Lees verder »

Throwback Thursday #11: Los Zand Verjaardagsfeestjes @ TriPodia

1.5

Het doek valt voor de rock- en popconcerten in TriPodia. Dit weekend het laatste rockconcert van Rock4Life in TriPodia en dan is het klaar en maken de baptisten er voortaan de dienst uit..

Naast Rock4Life werden er ook door anderen regelmatig optredens en festivals in deze grote concertzaal georganiseerd.

Zo vierde de Katwijkse band Los Zand in 2010, 2011 en 2012 zijn/haar/hun/hullies verjaardag en dat moest natuurlijk gevierd worden met een knaller van een feest in TriPodia.

Met, door de jaren heen, optredens van onder meer The Driftkickers, DVS Bigband, AJ and the Wildgrooves, Tot Laterz, NoNo and the Suncreamband en natuurlijk Los Zand zelluf.

Als herinnering aan betere tijden hieronder een mooie selectie foto’s. Destijds gemaakt door vrijwilligers Kattuk.nl en ingezonden door JLFotografie.

Lees verder »

TIPS! om UIT! de band te springen

Sjon de Mol-6594

Een week lang het snot voor je ogen gewerkt. Want Katwijk. Want vissersdorp. Dus harde werkers ALLEMAAL!

Bijna weekend, tijd voor de hard verdiende ontspanning. Hier een verzameling fijne tips om ‘uit de band te springen.’

Enne…

Doe nou maar, want voor je het weet ben je getrouwd met kinderen en verlang je terug naar de tijd dat…

Ja….dat je nog gewoon uit de band kon springen.

We houden het weer lekker lokaal. Want genoeg te doen in Katwijk.

Lees verder »

Blog PreppyWriter: Zwanger?!

zwanger

Bijna elk meisje heeft die ene grote wens… nee niet de bruiloft mensen! Die wens om een wonder op aarde te brengen. De zwangerschap, oftewel een baby.

Heerlijk dagdromen over die vieze poepluiers, de slapeloze nachten en ondergekotste kleren. Echt geweldig. Maar even serieus, zelfs ik heb die wens wel… heel diep van binnen. Wat lijkt mij dat magisch, zo’n klein wondertje in je buik. En als het er dan is, krijg je de meest betoverende lach die je ooit hebt gezien, waarin de liefde niet ontbreekt. Natuurlijk zit ook hier een nadeel aan, want elk voordeel heeft zo zijn nadeel.

Wat nou als je op jonge leeftijd zwanger raakt? Of als je het helemaal niet wilt?

Lees verder »
1 2 3 31
Copyright ­2001-2018 © Stichting Kattuk.nl ★ Over Kattuk.nlDisclaimerContactRSS
Web design en beheer: Dirk Ontwerpt